Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 847
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
ani_d , за колко кексчета е дозата / че моите са 12/?
Изглеждат супер, сигурно са и много вкусни. Аз също днес направих сефтето на формите - понеже децата са луди по шоколада, ги залях с разтопен течен + сметана. Извинявам се за качеството на снимката, но фотото е с изтощени батерии и снимах с телефона на сина ми.

# 196
  • Бургас/Пз
Porsha , и моите излязоха 12бр. Слагах по 1 пълна лъжица от сместта!

# 197
Ани,не знам защо така се получиха,при мен тестото втасва в машината,защото го забърках там и го подграх малко,за да се активизира втасването.Беше направило балончета,и аз сипвах трудно по формите,едва падаше от лъжицата,но  слагах по две лъжици и запълних формите на 2/3,така че остана само 1/3 за втасване,а и доколкото изчетох рецептата май не беше казано да удвоят обема си,а само да се изчака 15 мин. или да се пекат в студена фурна.Аз ги втасах в затоплена фурна/за по-добро втасване/ и пак не ми станаха като на снимката на авторката.Както казах,д. път ще ги замеся като нормално тесто и ще пробвам като Лабрекс и Танитта да слагам по три топчета.

Днес направих много ароматни мъфини с мед,канела,банан и локум-супер комбинация. Peace

# 198
Момичета от доста време се каня да пиша в темата за да ви кажа, че вече над 20 пъти правя  мъфини със сладко от вишни - ЧервеноВинце /на 1стр. е рецептата/
УНИКАЛНИ СА!
Това са единствените мъфини, който съм правила и мъжът ми е харесал!
Правя ги със сладко от ягоди и увеличавам захарта на 250гр., защото обичаме по-сладко.
Излизат ми около 17 мъфина от дозата и на цена около 2-3лв.
Препоръчвам на всички рецептата!

# 199
здравейте,момичета,Христос Воскресе,ето и мойте козуначени мъфинки,станаха страхотни само дето ги препекох малко но с тази хрупкава коричка не останаха....извинете за малко замацаната снимка,рецептата я взех от списание''Кулинарен Журнал''-основна рецепта за козуначено тесто.първия път направих само козунак-стана страхотен Peace

# 200
снежко, разко6ни са, хрупкави, мн ми харесват, моля дай рецептата по която си ги правила, и в колко големи форми ги пе4е6?
а плете6 ли ги в някава плитка или по др начин или само ги слага6 на малки топченца?
колко време се пекат?

# 201
Днес едни мъфини от бутер-тесто:

# 202
снежко, разко6ни са, хрупкави, мн ми харесват, моля дай рецептата по която си ги правила, и в колко големи форми ги пе4е6?
а плете6 ли ги в някава плитка или по др начин или само ги слага6 на малки топченца?
колко време се пекат?

мерси,да станаха страхотно хрупкави,пека ги в формата с 12 гнезда за мъфини,към15-20 минути ги пеках,аз направих половината доза и излязаха 18 мъфини,слагах по 3 топчета тесто ,ето и рецептата;
продукти;6 ч.ч.брашно,1 ч.ч.прясно мляко,40 гр.мая,6 яйца,1 1/2ч.ч.мазнина,2 ч.ч. захар,1/2 ч.л.сол,1 лимон и настърганата му кора.

1.Маята се натрошава,размива се с 1/3 ч.ч топла вода,прибавят се 3 с.л. брашно,1с.л.захар и 1/2 ч.л.сол.разбърква се до получаването на смес като за палачинки,оставя се на температура около 30 градуса докато утрои обема си.
2.белтъците и жълтъците се разделят в две купи.белтъците се разбиват с миксер,прибавят се 1/2 ч.ч.захар,разбива се отново,сипват се няколко капки лимонов сок и разбиването продължава до твърд сняг.
3.в другата купа жълтъците се смесват с 1 ч.ч. захар.останалата захар1/2ч.ч. се разтваря в затопленото мляко,прибавя се към жълтъците.
4.брашното се пресява над тенджерата в която ще се меси тестото,в средата му се прави кладенче.в него се сипва маята,след това сместа с жълтъците и накрая тази с белтъците.мазнината се прибавя на порции,като междувременно продуктите се размесват с ръка.
5.замесва се докато почне да се замесва тесто,прибавя се настърганата кора от лимон,тестото се меси в тенджерата,докато стане напълно хомегенно.
6.тестото се прехвърля върху работната повърхност,меси се енергично около 10 минути.след това се ''буха'' върху повърхността,замесването и бухането се редуват.тестото се оставя на топло,докато утроу обема си,след което се премесва отново,
това е аз го сплетах козунака и го намазах с жълтък с малко вода,и после го поръсих със захар,пеках го на 180 градуса в загрята фурна,а козуначените мъфини мисля че Лабрекс беше писала че ги прави на 3 топчета и затова изглеждат сплетени,тях даже не съм ги чакала да втасват 2 път,един път изчакахх тестото се надигна и направо във формичките,сложих ги в фурната и я включих на 180 градуса и пак се получиха,определено ми стана любима тази рецепта,никога не съм месила козунак и двата пъти станаха сполучливи Peace

# 203
pri pyrwa wyzmovnost 6te se probwat
  bouquet

# 204

Слагам снимката засега, но ще напиша и рецептата, много ми харесаха - руски куличики във формички за мъфини.

# 205
PURE ELIXIR- много апетитно изглеждат мъфинките ти от бутер тесто.   bouquet
Леле labrex- какви са тези душички .... Simple Smile много са пухкави  Heart Eyes представям си колко са вкусни ...ммммм   chef   bouquet

Ето и от мен едни мъфинки с ягоди

# 206
Леле Лабрекс,възхитителни са  Hug
bliznacite2004 ,PURE ELIXIR ,azals ,чудесни мъфинки #Crazy

Шоколадови мъфини с банан и кокос

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 18:31 от nordina

# 207
  • Пазарджик/Лондон
labrex, ще почакам за рецептата Wink.Много пухкави изглеждат тези кулички Heart Eyes.

bliznacite2004 , чудесни са ти мъфините Hug.

# 208
  • София
От мен пудинговите мъфини на labrex, уникално вкусни, меки, пухкави...  labrex   bouquet  bouquet  bouquet

Виждам, изненадваш ни отново с рецепта... изглеждат зашеметяващо, ще чакам с нетърпение рецептата    Heart Eyes

# 209
Момичета, благодаря ви!  bouquet Написах рецептата -  руски градски кулич. Сега не мога да реша кои са по-душички - пудинговите или тези newsm78. Останаха две-три от вчера, днес, все едно не са мръднали, същите мекички пухчета. Heart Eyes То си е въпрос на вкус, но тези куличики-кексчета страшно ми харесаха! Peace

bliznacite2004, апетитни бомбички! Heart Eyes  bouquet
nordina, с банан и кокос - няма начин да не са вкусотии!  bouquet
anisunshine, разкошни са ти се получили!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт