Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 834
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Запис и аз  Peace
Мъфини с натурален шоколад и орехови ядки

# 211
Здравейте, днес си взех тавичка за мъфини, която е метална и пише, че е незалепваща, засега нямам хартийки, трябва ли да слагам нещо в чашките като мазнина или щом е незалепваща няма да имам проблеми с ваденето?

# 212
  • Gabrowo->Sofia
Такава тавичка аз винаги мажа с маргарин и поръсвам с брашно, ако не слагам хартиени формички. Не вярвам на незалепващите покрития.

# 213
Такава тавичка аз винаги мажа с маргарин и поръсвам с брашно, ако не слагам хартиени формички. Не вярвам на незалепващите покрития.

Аз моята я мажа само с олио с една четка, не ми залепват мъфинките. Пробвай, те и материалите са господ знае вече какви и сама ще установиш с какво е най-добре да я мажеш. Някъде четох, че е достатъчно само да облееш с вода формата, т.е. да не я намасляваш, това беше при някакви мъфини, но не помня кои точно newsm78, много ми беше чудно, но наистина не залепнаха.

# 214
от мен една малко позакъсняла снимка на козуначета-мъфини, които направих от тестото за козунака; децата само от тях ядоха Party, а и наистина са много подходящи за раздаване; Labrex, благодаря, че ми припомни идеята  bouquet

# 215
bliznacite2004,nordina ,благодаря ви!  bouquet
И вашите мъфинки са много апетитни,вземам си по една! Heart Eyes
Лабрекс,поредната  рецепта,която копирам от теб   bouquet.Тези кулички са страхотни,като дунапренчета.И с много финна структура. Peace

# 216
Лабрекс,поредната  рецепта,която копирам от теб   bouquet.Тези кулички са страхотни,като дунапренчета.И с много финна структура. Peace

PURE ELIXIR, това на практика е рецепта за руските козунаци - куличи, ( подозирам, че е за по-мързеливи домакини дано не го прочетат и да ме ме набият Grinning), такава една бърза и лесна е, но наистина стават вкусни кексчетата. А рускините си ги пекат по-височки във формите за куличи, но напоследък гледам и във форми за мъфини правят.   bouquet

# 217
Момичета чудни мъфини.Браво!!!!
От мен едни бананови мъфини с шоколадов чипс.

# 218
  • Vaudreuil Canada
Страхотна тема сте заформили момичета - и много рецепти сте събрали - смятам тези дни да пробвам някои от тях.

# 219
Първите ми мъфини са готови, много съм доволна, много хубави станаха, как не съм открила тези неща по- рано. За справка не мазах тавичката с нищо и се отлепиха безпроблемно. Днес я купих от магазин Vicko за 9,6лв с 12 гнезда, много е хубава.

# 220
  • Пазарджик/Лондон
vanillla , може ли линк към рецептата за мъфините с натурален шоколад и орехи?

labrex , непременно ще пробвам " пухчетата"  Hug.

Pety , страхотни са ти мъфините  Hug.

# 221
Аелис, ако не се лъжа точно твоя е рецептата  Thinking По снимката се ориентирам newsm78
http://culinarywithme.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

# 222
  • Пазарджик/Лондон
vanillla , вярно, че е моя рецептата Joy.Твоите мъфини са станали толкова красиви, че не си я познах Embarassed.

Вчера направих мъфинки със сладко от боровинки по рецептата на Червено винце, много вкусни станаха :

# 223
Аелис, благодаря ти от сърце за рецептата.   bouquet В къщи като направя закуска обикновено никой не яде, но  мъфините ти ги хапнаха и децата и мъжо  Mr. Green А и рецептата е много лесна за изпълнение, което и мен направи щастлива и доволна  Mr. Green

# 224
Разбих снощи 3 яйца с 1 ч.ч. захар. Добавих около 1,5 ч.ч. брашно (на око) + бакпулвер, 150 мл. прясно мляко, ванилия, 60 гр. размекнато масло. Разделих сместа на две. В едната част добавих 2 с.л. какао. Намазах си формата за 12 мъфини, слагах на равни части бяла и какаова смес, сложих орехчета и малко течен шоколад във всяка "чашка", и ето какво получих като резултат:

Нарекох ги - Шарени мъфини с парченца шоколад и орехи

Общи условия

Активация на акаунт