Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

  • 187 302
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • на Земята
  • Мнения: 310
Здравейте,днес направих първите си мъфини.Само едничка се наду така хубаво както съм виждала на снимките.Другите не бяха сплескани,но едва-едва.Къде е причината?Стараех се да не прекаля с бъркането при смесването,знам,че трябва да е минимално.И още едно въпросче,формичките ми са малки силиконови,единични,в много приятни цветове,може ли след като ги изпека да не ги изваждам,а да си останат в тях,както в хартиените?Благодаря.

# 376
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Виждам че на предната страница сте обсъждали печенето с вентилатор. Моля някой с повече опит да ми каже дали ако се ползва вентилатор печенето е със същата продължителност? Обикновено пека мъфини на 180С за 20-25 мин.

# 377
  • Мнения: 786
Линката,аз нещо не съм доволна от вентилатора.Козунаците ги пеках на вентилатор и все не ми се опичаха хубаво.Огторе става коричка,а отдолу няма.А се оказа че печката ми няма само отдолу.Но явно всичко си е до печка.
Печа отгоре и отдолу,защото имам такова копче само Sad. Иначе имам функция за тестени и там се вкл вентилатора,но не съм доволна.
Иначе и пека като твоя режим и става добре.

# 378
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Линката,аз нещо не съм доволна от вентилатора.Козунаците ги пеках на вентилатор и все не ми се опичаха хубаво.Огторе става коричка,а отдолу няма.А се оказа че печката ми няма само отдолу.Но явно всичко си е до печка.
Печа отгоре и отдолу,защото имам такова копче само Sad. Иначе имам функция за тестени и там се вкл вентилатора,но не съм доволна.
Иначе и пека като твоя режим и става добре.
Благодаря ти! Аз нещо не мога да му намеря приложение на този вентилатор. Имам печкато отскоро, преди съм ползвала обикновена. Като прочетох че се надуват повечко на вентилатор и реших да го ползвам но явно че първо трябва да проуча по-обстойно.

# 379
  • София
  • Мнения: 6 210
Мъфинки не съм правила отдавна, но влизам да ви кажа да не се отказвате толкова лесно от вентилатора  Hug. Просто трябва да му свикнете, момичета! Аз определено не съм критерии за добра готвачка, но с мъфинчета и тестени питки никога не съм имала проблем, когато ги пека на вентилатор. Понякога леко загрявам фурната.

# 380
  • Мнения: X
Здравейте,днес направих първите си мъфини.Само едничка се наду така хубаво както съм виждала на снимките.Другите не бяха сплескани,но едва-едва.Къде е причината?Стараех се да не прекаля с бъркането при смесването,знам,че трябва да е минимално.И още едно въпросче,формичките ми са малки силиконови,единични,в много приятни цветове,може ли след като ги изпека да не ги изваждам,а да си останат в тях,както в хартиените?Благодаря.
Моите мъфини винаги бухват ,че и се пукат даже.Да не би да ти е бил малко набухвателя?
И аз пека в силиконови форми,не са единични/това няма значение де/ и никога не ги оставям вътре да изстинат,напротив,даже още горещи ги изваждам,иначе се спарват веднага.Пробвай да ги охладиш първо на решетка и после пак ги върни във формите,щом искаш да ги ползваш като кошнички,за красота.

Момичета,малко помощ и за мен.правих мъфини вътре с парченце шоколад,но когато ги извадих готови отвън,вътре бяха доста клисави  Embarassed
170 гр. не е мн. висока температура,може би тогава си забъркала рядко тесто.Тестото за мъфини винаги го правя по-гъсто от кексово,освен това вече не меря брашното точно по рецепта,а си го докарвам на око според желаната гъстота.  bouquet

# 381
  • sofia
  • Мнения: 1 213
Linkata , когато печеш с вентилатор намалявай с 20 градусите, защото с вентилатор фурната е по-силна. Значи вместо на 180 градуса - на 160.

# 382
  • на Земята
  • Мнения: 310
Здравейте,днес направих първите си мъфини.Само едничка се наду така хубаво както съм виждала на снимките.Другите не бяха сплескани,но едва-едва.Къде е причината?Стараех се да не прекаля с бъркането при смесването,знам,че трябва да е минимално.И още едно въпросче,формичките ми са малки силиконови,единични,в много приятни цветове,може ли след като ги изпека да не ги изваждам,а да си останат в тях,както в хартиените?Благодаря.
Моите мъфини винаги бухват ,че и се пукат даже.Да не би да ти е бил малко набухвателя?
И аз пека в силиконови форми,не са единични/това няма значение де/ и никога не ги оставям вътре да изстинат,напротив,даже още горещи ги изваждам,иначе се спарват веднага.Пробвай да ги охладиш първо на решетка и после пак ги върни във формите,щом искаш да ги ползваш като кошнички,за красота.

За набухвател използвах 1 1/2 ч.л. както е по рецепта,мъфините са с кайсий и хрупкав топинг,съжелявам,че не съм отбелязала на кого са.Виждала съм снимки и мъфинките не бяха като мойте,а по-бухнали,ще се пробва пак,исках само да намеря грешката си.Благодаря за идейката,за формичките,да,ще изчакам да изстинат и ще си ги ползвам.

.

# 383
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Мъфини с пълнеж от извара и кокос от сайта на Петрина:


# 384
  • Мнения: 359
Ето и едни много шоколадови мъфинчета с дъх на полтокал.



Сърбяха ме ръцете да тествам новите хартиени кошнички.

# 385
  • Мнения: 148
Ето и моите,импровизация от два три вида.Общо взето на око,но станаха супер.
-мъфин
-рисувани
-сметана

# 386
  • Мнения: 946
Благодаря момичета,ще се пробвам с друга рецепта дано станат.И аз ги пеках с вентилатор,а тестото не беше никак рядко.  bouquet

# 387
  • Пловдив
  • Мнения: 2 246
Момичета страхотни сте. На мен не ми остава много време за такива вкусни изкушения, но като намеря си пробвам способностите. Днес за пръв път правя мъфини по рецепта, която намерих тук. Надявам се да съм ги издокарала. Като ги опитаме ще доложа как съм се справила и ще добавя снимков материал  Peace

Станаха страхотни! Ето и снимки:



Последна редакция: нд, 23 май 2010, 23:30 от Doni M

# 388
  • Мнения: 930
да покажа и аз последните си мъфини Wink

# 389
  • Berlin
  • Мнения: 12 908
Здравейте!
От няколко дни в главата ми са само кексчета и мъфини. Никога не съм правила, но имам огромно желание да започна отнякъде. Има толкова много рецепти и разнообразие.  Crazy
Поздравления на всички за кексчетата и рецептите! Много са полезни и съветите.
Моят въпрос е дали има някаква основна рецепта за тези кексчета, сладките по-точно, от която да се правят различни вариации. Т.е. като за начинаещ с каква рецепта да започна и после вече да минавам нататък? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт