Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 285
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
abs, първите си сладки мъфини приготвих по една рецепта за кекс, който често правя и винаги ми се получава  Mr. Green. И аз, като теб, се притеснявах какво, как, защо, за това реших да действам с нещо, което ми е познато  Peace.

# 391
Здравейте!
От няколко дни в главата ми са само кексчета и мъфини. Никога не съм правила, но имам огромно желание да започна отнякъде. Има толкова много рецепти и разнообразие.  Crazy
Поздравления на всички за кексчетата и рецептите! Много са полезни и съветите.
Моят въпрос е дали има някаква основна рецепта за тези кексчета, сладките по-точно, от която да се правят различни вариации. Т.е. като за начинаещ с каква рецепта да започна и после вече да минавам нататък? Благодаря!
Това е основна рецепта

2ч.ч брашно
1с.л.бакпулвер
1ч.ч захар
1яйце
1ч.ч.прясно мляко
1/4ч.ч. олио

В отделни купи се смесват сухите и мокрите продукти.След това се смесват ,но не се бъркат много.
След това  сместа се изсипва във формите за мъфини ,като се пълни 2/3 .
Може да се добави в сместа ядки,шоколадов чипс ,плодове ,канела,какао или ванилия.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 01:16 от Pety

# 392
  • Пловдив
Аз ги правих по тази рецепта вече 2 пъти. И аз съм начинаеща и затова мога да кажа, че рецептата е изключително точна  Peace

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_886.php

# 393
  • на Земята
И аз съм начинаеща,два пъти правих,харесаха се в къщи,но не ми бухват,или по-точно 1-2 се надуват и толкова(бах писала по-горе за това)Двата пъти използвах различен бакпулвер,в срок на годност,не бъркам много,дори и да не еднородна сместа,така,че продължавам да питам къде е грешката?

# 394
И аз съм начинаеща,два пъти правих,харесаха се в къщи,но не ми бухват,или по-точно 1-2 се надуват и толкова(бах писала по-горе за това)Двата пъти използвах различен бакпулвер,в срок на годност,не бъркам много,дори и да не еднородна сместа,така,че продължавам да питам къде е грешката?
По коя рецепта ги правиш?Бакпулвера с брашното ли го смесваш?
Наистина е странно как 1-2 се надуват ,а другите не се надуват.

# 395
  • под тепетата
Когато препълня чашките, не ми се надуват хубаво , а се надигат и стават равни отгоре (не се получават шапчици ). Да не би да ги препълваш ?

# 396
Здравейте,
питах в една друга тема, но не получих отговор  Wink
Въпросът ми е дали сте срещали някъде големи форми за мъфини, като тази например https://www.bigtopcupcake.com/Index.dtm

# 397
  • Berlin
Много благодаря за рецептите! Simple Smile  Hug Записвам си ги и почвам. Simple Smile

# 398
  • София
Здравейте,
питах в една друга тема, но не получих отговор  Wink
Въпросът ми е дали сте срещали някъде големи форми за мъфини, като тази например https://www.bigtopcupcake.com/Index.dtm

ау, защо го постна това, та се запалих и аз. Whistling Whistling много е идейно за бърза торта за повод, то си е напрво форма за кекс. Wink

във Фантастико при нас гледах форми за мъфини и бяха доста големи. не хартиени, а силиконова тавичка-форми.

а за това чудо гледала ли си в ибея?

----
edit: проверих, има го естествено! ЕТО - само, че излиза по-скъпо от сайта, който си дала, защото е от американския ибей... ако имах пари бих си го поръчала от сайта, който ти си дала. Wink  Whistling добре, че нямам в момента такива излишни  ooooh! Mr. Green

# 399
  • София
Тази форма е уникална.... искам и аз....  Blush
Но нямам карта и не мога да си поръчам, не съм виждала по бг магазините такива затворени... Ако някой поръчва ще се радвам да ме включи  Praynig

# 400
За съжаление няма доставка до БГ от сайта  Wink

# 401
  • на Земята
Първите мъфини бяха с кайсий и хрупкав топинг,много са вкусни,а вторите,които правих са с ягоди и банан,мисля,че са на Нордина,добриии са.И на мен много ми е странно,че 1-2 само се надуват.Бакпулвера го смесвам добре с брашното и разбъркавам с останалите сухи съставки....Не пълня формичките до горе,остава по-един пръст.Не ми се надуват,че и да се разпукат,още един-два опита и като не се получи,ще се примеря с формата,но като гледам вашите....

# 402
  • София
да, но има до Англия. Wink а след това Е. аз така практикувам за ибейските си покупки. Simple Smile

# 403
  • София
да, но има до Англия. Wink а след това Е. аз така практикувам за ибейските си покупки. Simple Smile
Аз не съм си поръчвала от ибей нищо и не съм ориентирана как става. Ако някой се реши да поръчва съм "за" да разделим разходите за доставка   Wink Надявам се да има някой по - запознат и  желаещ   Peace

# 404
  • София
Ами аз съм запозната и желаеща за таквоз чудо, но няма пари сега за такива разходи. Laughing Иначе принципът е следния: регистрираш се в ибей, за целта трябва да имаш кредитна карта, или дебитна, но не всякакви дебитни май приемат. Наддаваш, ако е търг, ако е с цена buy it now директно купуваш, плащаш и даваш адреса за доставка на посредник-транспортна фирма (аз ползвам Емпреса). Те го получават на англ. си адрес и носят до БГ.

Всъщност, ако е само за формата, може директно от сайта, който SheIsInLove постна, с доставка от продавача до посредника, и после фирмата-посредник ти го носи до България. Оскъпява се, но малко, особено за такива нетежки неща.

Общи условия

Активация на акаунт