Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Лабрекс,много пухкави мъфинчета,като топчици,а букетчето е много свежо в целия колаж. Peace
shemet_neveroiaten ,впечатляваща украса!

# 421
Лабреккс и Шемет невероятен стахотни мъфини и къпкейкове!!!!!!

От мен едни мъфини с ябълка и шоколадов чипс.

# 422
  • Стара Загора
Аз да питам за този шоколадов чипс.  В Метро има, но е 1 кг мисля разфасовката. Къде го съхранявате в хладилник ли  и колко време може да се съхранява след отваряне?

# 423
Момичете в момента в Метро има на промоция тавичката за кексчета за  12 броя само за 8.лева  и стотинки. Аз я имам от преди и съм доволна. Grinning

# 424
  • Berlin
По повод големите форми за мъфини, вчера намерих в Сердика център това. Малко като за кекс е, но мисля, че имаше различни видове в този магазин "Рино", долу и в Пикадили пак имаше силиконови форми на този производител. Аз си взех силиконови за малки кексчета, 6 бр.

# 425
  • БГ
Снощи, за първи път, направих и аз мъфини!   bowuu  Благодаря за рецептите и съветите!    bouquet   Спазих пропорциите и продуктите от основната рецепта, която Pety е публикувала, като добавих 2 ч.л. какао на прах и 1 пак. ванилена захар, а баткото ги наръси с шоколадови топченца. Получи се много гъсто тесто, но въпреки опасенията ми крайният резултат е чудесен и с удоволствие си пих сутришното кафе с шоколадова мъфинка!   Hug  Нямам специална форма за мъфини, използвах едновремешните метални формички, но сега вече смело бих инвестирала в подходяща форма!   Peace 

# 426
Стефанийка по принцип сместа за мъфини е по-гъста от кексовата.А и когато се слага какао става още по- гъсто,аз когато слагам какао винаги малко намалям брашното.
Мъфините ти са станали чудни. Simple Smile

# 427
  • БГ
Дааа, Pety, не съобразих да отнема малко от брашното,    Rolling Eyes   но като за първи път - съм доволна!    Hug   Непременно ще пробвам и други вариации!   Peace

# 428

Бързи постни кексчета.

# 429
# 430
  • Berlin
Здравейте! Най-сетне и аз направих 1вите си мъфини. Simple Smile По рецептата от "Гответе с мен" за класически мъфини, която Doni_M ми показа.
Pety, твоята основна рецепта е същата, но без какао и шоколад, така че смятам по-нататък да пробвам и нея, с някакви добавки. Simple Smile
Ето го и резултата:

# 431
  • на Земята
Да попитам и тук ,може ли в тази рецепта за мъфини на Pety да заменя боровинките със сладко от ягоди?
 Боровинкови мъфини
2ч.чаши брашно
1ч.чаша захар
1с.л.бакпулвер
1ч.л.сол
2 яйца
1/4ч.чаша олио
1/4ч.чаша разтопено масло
3/4ч.чаша прясно мляко
1ч.чаша боровинки( пресни или замръзени)

Смесваме сухите продукти, а в отделна купа смесваме мокрите.След това прибавяме мокрите към сухите.След като сме разбъркали добре слагаме и боровинките.Изсипваме в форма за мъфини предварително намаслени.Печем на 180 градуса около 20-25 минути.
 Благодаря!

# 432
Да попитам и тук ,може ли в тази рецепта за мъфини на Pety да заменя боровинките със сладко от ягоди?
С извинение към Пети,че отговарям аз,според мен към тази смес можеш да добавиш каквото ти харесва-плодове,ядки,локум,сладко/но да не е желе/,парченца шоколад.

# 433
Pety, labrex , шемет невероятен - чудесни мъфини и кексчета !   bouquet

Мъфини с череши

# 434
  • София
Здравейте момичета
Отдавна се мъча и правя какви ли не мъфини и кексчета само и само да успея да направя нещо подобно на това
http://vndb.snimka.bg/hobby/kulinarni-vkusotii.170946.14058938
Много обичам този вид кексчена и напоследък и сина ми ги харесва/Най-вече заради онези нови кексчета като мечета/  Mr. Green
Иска ми се  да ги направя с шоколад,но все не постигам този маслен вкус  Cry
Най - много се доближава рецептата на Френските кексчета: http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/INTERNATIONALE/Fre … ok/recipe_577.php
И се чудех:
* ако сложа повечко масло дали ще стане
* и ако не слагам праскови ,а после шприцовам шоколад/Нутела ще стане ли/
Ако някой има рецепта на такива маслени кексчета,нека ми помогне  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт