Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 250
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
извинете за поста сега видях че точно това сте коментирали

# 451
кексчета с кайсии и пудинг - много пухкави и ароматни.

# 452
AMBRO Страхотни са!!!  Искам рецепта  Praynig

# 453
  • Berlin
Здравейте!
Аз пробвах с овесени ядки и ябълки - добре се получи. Само пропорциите на продуктите трябва да поправя следващия път, че ми се получиха за 6 мъфина. Simple Smile Сложих зехтин вместо масло и станах и по=мазни отвън, но много меки и сочни вътре.
Моят проблем (за 3ти път ми става така) е, че ми изгарят отгоре повечко мъфините. Пека ги на 180-150C, но явно е много силно и ми загарят боровинките, дето ги слагам отгоре. Simple Smile Следващият път ще пробвам по-слаба фурна. Не знам къде съм бляла досега, ами не съм се пробвала по-рано да правя мъфини. Много са лесни и бързи и още по-бързо свършват.Simple Smile

# 454
Моля кажете за Плевен от къде да си купя хартиени капсули?

# 455
  • sofia
Любимите ми мъфини с портокал и шоколад:

# 456
Отдавна ви чета,, и вчера ми донесоха хартиените формички,днес вече направих първите си мъфини.Утре ще направим с парченца шоколад.

Тук детето рисува.
http://media.snimka.bg/6680/019615130.jpg
Тук са вече нападнати.
http://media.snimka.bg/6680/019615136.jpg

# 457
  • под тепетата
Поздравления, Пепи!
Само да попитам - тези хартиени формички явно са от по-твърдите / като картонени /, защото виждам, че не са в метални формички печени ? Откъде са купени ?
А за кучо няма ли  Mr. Green ( нашия съм го хващала да си краде хартийките от коша за боклук  #Cussing out )

# 458
Хартиени са формичките.Направо в тавата ги наредих,нямам специална тава за Мъфини.Сестра ми работи в склад в Добрич и тя ми ги купи-136 бр,за 7,30лв.
Зарка си хапна да,няма как да краде от коша той е в шкаф. Wink

# 459
  • София
Поздравления, Пепи!
Само да попитам - тези хартиени формички явно са от по-твърдите / като картонени /, защото виждам, че не са в метални формички печени ? Откъде са купени ?
А за кучо няма ли  Mr. Green ( нашия съм го хващала да си краде хартийките от коша за боклук  #Cussing out )
Биляна, такива формички и хиляди други работи има в магазина на ф/ма Змееборец в София, кв.Редута, ул.Кадемлия № 6. Днес бях там да си купя обикновени капсули. Ами то вътре от пиле мляко: форми всякакви, украси, подноси, капсули, професионални уреди и приспособления. Даже продават и готови тарталети - само пълниш. Леле, не усетих ка се изнизах, че пенсията ми ще свърши за има-няма 15 минути  Joy Ако мога с нещо да бъда полезна - с удоволствие.

# 460
  • София
Ето ги в интернет http://www.zmeeborets.com/

# 461
  • под тепетата
 Благодаря, Бабче!
 Аз имам хартиени капсулки и метални тавички. В София бях миналата седмица, но не успях да стигна до Кадемлия, а и по думите на момичетата от тортената тема там яко дерат кожи  Close .И аз влезна ли там- трябва да съм с лимит, иначе после ще ядем цял месец формички, капсулки, шприцове  Laughing

# 462
  • При елфите ...
И тук да се поФаля!  Twisted Evil

Кокосови кексчета с хрупкав топинг и сладко от смокини

А този Убавец е идеалния екземляр от партидата - моята гордост.  Mr. Green

# 463
  • София
Aredhel, рецептааааааа, молииим Simple Smile

# 464
  • При елфите ...
Aredhel, рецептааааааа, молииим Simple Smile

Бърди , заповядай! Рецептата е тук от форума, но не съм записала автора й. Цитирам:

Кокосови мъфини

2 ч. чаши брашно
1/2 ч. чаша захар
3 ч. лъжици бакпулвер
1/2 ч. лъжица сол
1 яйце
2/3 ч. чаша мляко
1/3 ч. чаша зехтин /олио/
1/2 ч. лъжица ванилия
1/4 ч. чаша кокосови стърготини

за топинга:
1/4 ч.чаша захар
1/4 ч.чаша кокосови стърготини
1 с. лъжица меко масло /маргарин/
1/2 ч.лъжица канела

В не голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. В отделна купа комбинираме яйцето, олиото, млякото и ванилията. Обединяваме двете смеси. Прибавяме кокосовите старготини. Сипваме в формичките като не ги запълваме  само 2/3. Поръсваме обилно с подготвения топинг.
Загряваме фурната до 200 гр. и печем 18-20мин. Изваждаме и оставяме да поизтинат около 5 мин. и вадим от формичките.

От Aredhel: Аз сложих и сладко от смокини вътре в кексчетата.

Общи условия

Активация на акаунт