Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 274
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Aredhel , заповядай Simple Smile http://ellyganova.blogspot.com/2009/11/blog-post_5755.html Звездичка я беше постнала и ми харесаха  на вид Joy Аз ги правих с цели вишни обаче. Получи ми се много приятна сладкокисела нотка.
Звездичке, абе щях да питам - като бърках жълтъците и захарта не ми се получи гладка консистенция. Яйцата ли са ми били малки newsm78 И при печенето имам тук там жълти трошици Rolling Eyes

# 526
  • При елфите ...
Aredhel , заповядай Simple Smile http://ellyganova.blogspot.com/2009/11/blog-post_5755.html Звездичка я беше постнала и ми харесаха  на вид Joy Аз ги правих с цели вишни обаче. Получи ми се много приятна сладкокисела нотка.
Доника, много благодаря!  bouquet

# 527
Доника
аз си използвам нерафинирана захар, а много често и кафява.
 Но миксерът ми е страхотен. Много е мощен.  И аз само с него разбирам, дори и да  пише на ръка да се бърка. Blush
 И обикновенно спирам, като се получат шуплички( балончета).

Аз за довечера съм намислила да правя едни шоколадови бързи мъфини и после , ако има с какво, разбира се, ще се хваля. Crazy Flutter

# 528
Това е рецептата, по която творих: : http://mandja.com/recepti/deserti/barzi-shokoladovi-mafini  Разбира се, пак направих изменение, че сложих цял бакпулвер.
Но понеже си преписвам рецептите на листчета... забравих топлата вода и стана невероятно гъсто и тежко тесто.
при което в паниката си сложих още едно яйце и малко олио. Но няма да ми казвам как сложих лепкавата смес във формичките. Mr. Green
 Резултатът:

След известен размисъл и препрочитане на рецептата се захванах да правя втора доза. Един вид с топлата вода, че бях обещала на мъжете вкъщи и си казах, че ако не станат хубави, така или иначе, пак ще ме врънкат да правят.
 Резултатът:

Но им добавих и парченца прасковка.

След като изстинаха впечатленията са:
- без топлата вода -  се опекоха и на вид са "по-рошави", но доста тежки;
- с топла вода и парченца праскови -  невероятно леки и пухкави.

С една дума, опитайте, понеже рецептата е наистина много лесна и стават много вкусни мъфини.

# 529
Ето още нещо от мен.

Тези са мини мъфини.

# 530
Добре де Muffin Fun, как правите , че мармалада ви не потъва  newsm78  И аз искам така  Rolling Eyes

# 531
Това не е мармалад, а вишна без костилка замразена купена от магазин.
Първо сложих смес във формичките, а след това по една вишничка, директно от фризера.

# 532
  • София
Альона, в пандишпаненото тесто и на мен не ми потънаха вишните. Пробвала ли си го?

# 533
Здарвейте да се разпиша Simple Smile Надявам се приемате нови членове Simple Smile
От известно време ви чета и вчера беше първият ми опит, много сполучлив при това. Направих тези гнезда и много ги харесаха дори злоядото ми дете. Ето рецептата http://yoli-www.blogspot.com/2009/05/blog-post_17.html
Сега пека солени мъфини да видим какво ще излезе. Но рецептата е за доста повече от 12 и нямах в какво да ги сложа и добавих в две гювечета. Ще пиша пак какво е станало.

# 534
Момичета, предложете ми хубава, но не много сложна рецепта за мъфини с къпини....Благодаря! Нямам много продукти в хладилника Embarassed.....

# 535
Момичета, предложете ми хубава, но не много сложна рецепта за мъфини с къпини....Благодаря! Нямам много продукти в хладилника Embarassed.....

Тези мъфинки с къпини ги правих с айрян, нямах прясно мляко. Ама си станаха! Peace Виж, ако ти върши работа рецептата.  bouquet

# 536

Тези мъфинки с къпини ги правих с айрян, нямах прясно мляко. Ама си станаха! Peace Виж, ако ти върши работа рецептата.  bouquet

И аз нямам прясно мляко...Та ще е с кисело....То и без това понякога успешно конкурира по консистенция прясното мляко...Благодаря ти Лабрекс  bouquet, след 20-30 мин. ще ги започна......

# 537
  • Berlin
Като на абсолютен лаик бихте ли обяснили каква е разликата между мъфин и кексче (cupcake)? Simple Smile
Нещо в рецептата е различното предполагам. Simple Smile

# 538
ягодов аромат
 разбира се! То и аз бях така допреди 2 седмици.
Аз имах една формичка, ама все ми оставаше смес и си купих още една. Blush

Мама Цоцоланка
 рецептата за боровинки би трябвало да става  за всякакви дребни плодове.

Alyona
 и аз оттова се притесняваш, но наистина не потъва сладкото, дори и ако заместиш с парченце шоколад.

Аз лично предпочитам рецепти без прясно млеко, че после ме хващат киселини. Blush

# 539
Като на абсолютен лаик бихте ли обяснили каква е разликата между мъфин и кексче (cupcake)? Simple Smile
Нещо в рецептата е различното предполагам. Simple Smile

Погледни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415425.0/

Пекат се вече мъфините ми......

Рина Hug, би ли добавила в новата тема и тези пояснения, както и линкове към първите теми.....Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт