Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 262
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Като на абсолютен лаик бихте ли обяснили каква е разликата между мъфин и кексче (cupcake)? Simple Smile
Нещо в рецептата е различното предполагам. Simple Smile
Разликата е в начина на приготовление.При мъфините се смесват сухите и мокрите продукти отделно.При тях не е нужно много бъркане.
При къпкейковете се бъркат яйцата и маслото на крем и тогава се прибавят сухите съставки.Като блатовете за торта.Те са по-подходящи за украса.

Мама цоцоланка точно обратното е както си писала,при мъфините самата смес  може да остане на буци ,не при къпкейковете. Hug

Разликата между мъфинс и къпкейкс е, че при вторите дори и яйцата могат да се разбият с вилица дори и самата смес е на буци. Въпреки това се получава нещо фантастично.

# 541
  • Berlin
Благодаря ви! Simple Smile
Аз винаги си бъркам добре (на ръка, нямам миксер) сместа без значение за какво е рецептата. Simple Smile Някакси се притеснявам да не останат бучки брашно и после да го ям така...

# 542
Като на абсолютен лаик бихте ли обяснили каква е разликата между мъфин и кексче (cupcake)? Simple Smile
Нещо в рецептата е различното предполагам. Simple Smile
Разликата е в начина на приготовление.При мъфините се смесват сухите и мокрите продукти отделно.При тях не е нужно много бъркане.
При къпкейковете се бъркат яйцата и маслото на крем и тогава се прибавят сухите съставки.Като блатовете за торта.Те са по-подходящи за украса.

Мама цоцоланка точно обратното е както си писала,при мъфините самата смес  може да остане на буци ,не при къпкейковете. Hug

Разликата между мъфинс и къпкейкс е, че при вторите дори и яйцата могат да се разбият с вилица дори и самата смес е на буци. Въпреки това се получава нещо фантастично.

Тази информация не е моя, сподели я една съфорумка преди време, мисля,че в 1-та тема и е поста, на 1 стр.. Аз само копнах отговора,защото се питаше често в темата.....

# 543
Благодаря много за рецептата, Лабрекс!!!!!!!

Браунис и мъфини с къпини.....

# 544

Хайде и тук да сложа мъфините с къпини. Peace Набрах си ги собственоръчно и, покрай мамето, набързо спретнах мъфчетата! Peace

# 545
  • Пазарджик/Лондон
Маме, може ли рецептата за браунис?Много шоколадови изглеждат  bouquet.

# 546
Здравейте отново вчера направих мъфините със сиренце. Ммммм направо изчезнаха за секунди. Децата много ги харесаха,а мъжа ми каза че иска всеки ден такива вместо хляб /като малки питки са/.
Направо се чудя как сме живяли без мъфини до сега  Laughing
Днес направих едни които още са горещи, но ги опитах и много ми харесаха. Ако искате пробвайте.
Те са по рецепта за сладкиш, който до сега правех в тавата /това е от диетата, която спазвам/.

Постните шоколадови квадрати на di_ani
1 чаша = 240 мл
Продукти:
1½ чаши брашно
1 чаша захар
¼ чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 прах ванилия
1 чаша вода /замених със слабо кафе еспресо и вода 50:50/
1 шепа стафиди /по желание/; може и ядки
Фурната се включва на 175 º С.
В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавя се какаото, захарта и ванилията.
Разбърква се добре и прибавят олиото, водата и оцета. Поръсва се със стафиди и хомогенизира окончателно.
Пече се върху пекарска хартия за около 30 мин., като се проверява за готовност със сухота на клечка.
Оставя се да изстине и реже по желание.
Може да се залее с глазура от:
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици маргарин
6 супени лъжици захар.
Изброените продукти се затоплят до стопяване на захарта и се залива охладения сладкиш.
Направих ги без глазурата

# 547
  • Варна
Мама Цоцоланка , по коя рецепта прави брауниса. Heart Eyes
labrex, ти хубаво си ходила по гората за къпина ,а ма на нашия пазар една малка кофичка
е 1 лв. Heart Eyes
Много хубави изглеждат и със сигурно ще си направя.
Да ви се оплача нета ми е много зле и не мога да качвам снимки.
Снощи половин час чаках радикала да качи една снимка и накрая нищо Shocked
За протокола, скоро правих пудинговите мъфини на labrex. Joy

# 548
labrex, ти хубаво си ходила по гората за къпина ,а ма на нашия пазар една малка кофичка
е 1 лв. Heart Eyes
Много хубави изглеждат и със сигурно ще си направя.
За протокола, скоро правих пудинговите мъфини на labrex. Joy

Ивка27, вземаш си един домашен любимец (като тоя черничкия в подписа ми) и хем те разхожда, хем си на аванта Grinning - току си намериш къпинки, копривка, орехчета, джанки, цветенца.......Joy Надявам се пудинговите да са ти харесали! Peace

# 549
  • Berlin
Black Bottom Cupcakes от joyofbaking.com

# 550
Мама Цоцоланка и Лабрекс много апетитни мъфини. Simple Smile

abs много ги харесвам тези мъфини с крема сиренето,докарват ми малко на чийзкейк.Много добре са станали твоите.  chef

# 551
  • Berlin
Pety, мноооого ни харесаха! Simple Smile
Малко крем сиренето ми не беше много хубаво, но следващия път ще се поправя. Това бялото в средата е от белия крем с добавено брашно и лимонови корички, че много ми остана. Също се получи сравнително добре. Със сестра ми сме вече тотално луди по мини кексчета и мъфини благодарение на изкушенията, които поствате тук. Simple Smile  Hug

# 552
  • Пазарджик/Лондон
abs , ако имаш рецептата преведена под ръка - ще се възползвам Wink.

# 553
Днес пак правих мъфини, но по изпитана рецепта- онези със сладкото и... Да кажа, че стават и с пълнозърнесто брашно. оказа, че съм свършила бялото. Crazy

# 554

Хайде и тук да сложа мъфините с къпини. Peace Набрах си ги собственоръчно и, покрай мамето, набързо спретнах мъфчетата! Peace

моля за рецепта  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт