Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 237
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
........................................ и в крайна сметка не получих никакъв отговор, нито за рецепта (мога да си я намеря в интернет , но исках нещо изпитано),нито за шоколада- имам предположения, но ме интересуват вашите идей   chef
и аз чакам за нея, от сутринта само проверявам темата в отговорите Peace

# 616
  • Berlin
Ами рецепти има колко си искате в темата, и в предните теми, в 1вия пост на тази тема са посочени линкове...
А шоколадовите парченца са били шоколадов чипс най-вероятно, тук има, но аз лично не съм го търсила и не знам къде има.

# 617
Много добре изглеждат, леко надути, но не пукнати и ще трябва да споделиш по коя рецепта си ги направила.Simple SmileSimple SmileSimple Smile То не може така само със снимка Simple Smile
А на мен са ми любопитни тези, които изобщо не са се подули - как става така? Че искам и аз да направя едни такива.
[/quot
И аз на опашка за рецепта, толкова хубава форма са добили тези мъфини  Peace

Извинявам се , че не отговорих по рано, но нямах време  Embarassed

Тези по рецепта на ..... само че без кайсии. Преди известно време тя ми прати рецепта на лични. Надявам се да няма нищо против , че пиша тук рецептата  Peace
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
5 с.л. кис. мляко
1 бакпулвер
1 пак.нишесте пожелание- аз слагам ванилия или праскова
1 1/2 брашно
всичко бъркаш с вилица много добре.слагаш по 1 с.л. от сместа във хартиената формичка и най- отгоре слагаш няколко парчета кайсии .печеш в силно загрята фурна .
-------------------------------------------------------------------
Тези по рецепта на пай Шарлотка. Просто реших да направя като мъфинки  Mr. Green
рецепти са различни има, аз правих така:
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
ябълки
яйца и захар се разбиват на пяна , то я ясно и леко се добявя брашно, но аз от себеси добавих и бакпулвер за всеки случай  Mr. Green  Намазнена набрашнена (или грис или галета) форма се слагат нарязани на парчета ябълки и се залива със смес. И се пече. Не знам на каква температура, защото фурна ми е газова и всичко пека на 3-ка  Rolling Eyes Стават много пухкави и лекички.

# 618
 Hug благодаря  Hug супер, точно този вид  не съм пробвала, а идеята за ябълковия пай е фантастична, що не съм се сетила  ooooh! още веднъж благодаря Simple Smile

Шоколадов чипс съм виждала в оня магазин, дето Ванчето от тортената тема го каза, блатове и моделираща маса на Ирида дето се купува от него, до зоологическата градина, но не помня адреса, а го знам само на физиономия, но то си е доста забутано и странно място и няма обясняване. Дано в тортената тема го има в началната страница, за да го видиш по картата.  Аааа май и на Кадемлия го има.

# 619
Снощи направихме ето тези мъфини,но със сладко от грозде и станаха просто фантастични!
http://ellyganova.blogspot.com/2009/11/blog-post_5755.html

# 620
  • под тепетата
Стархотно изглеждат - също като тези от магазина! Кажи моля те, дали и на вкус се доближават, имам предвид кексчетата на Браво с пълнеж. Доста момичета тук издирваха рецепта, която да се доближава до вкуса им .

# 621
  • София
Стархотно изглеждат - също като тези от магазина! Кажи моля те, дали и на вкус се доближават, имам предвид кексчетата на Браво с пълнеж. Доста момичета тук издирваха рецепта, която да се доближава до вкуса им .
Може да се каже. Аз им се специализирах. Снощи направих сладкиша с майонеза като мъфинки, но снимките не съм свалила все още...
Ето ги

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 18:12 от Доника

# 622
  • под тепетата
Благодаря за отговора,  Доника!
Значи тези дни ще се пробват, сладка дал господ у нас  Laughing Мъфинчетата с майонеза ти са страхотни, това у нас си е хит като трябва да се черпи някъде  Mr. Green Ако ползвам по-малките кошнички ми излизат около 18 броя от една доза.
    А чинията ме довърши, майка имаше такъв тортен сервиз 
Някой беше питал за шоколадови копчета - виждала съм в Метро, но са ми скъпички. Режа си шоколад Стила долче на малки парченца - не се разтапя. Взимам го от кауфланд - 200г за около 1,70лв.Май се водеше готварски ли, сладкарски ли  newsm78

# 623
  • София
Биляна, ми на мен от 1 доза ми излязоха 25 мъфина вчера.Слагам си нормално количество newsm78
Чинията ми е наследство от свекърва ми  Joy За партита все не ми достигат големи.

# 624
Много хубави предложения момичета
  bouquet
ето нещо и от мене

# 625
Доника, ghost13, чудесни мъфини!  bouquet  chef

От мен солени  мъфинки с рулца от раци, много вкусни! Peace

# 626
Вчера направих две дози от шоколадовите мъфини с шоколад от първа страничка, ето тези:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2760.msg109029.html#msg109029

Едната доза занесох на приятели, другата остана за нас, всички останаха във възторг. Шоколада вътре не остава цял (режа с нож квадратче на две), но и така е много вкусно. Много добра е рецептата, препоръчвам!
Всъщност малко я модифицирах, използвах 125гр. масло вместо посочените 50мл масло и 50мл олио. Олио не използвам изобщо, разваля вкуса на всичко до което се докосне.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 14:44 от Deziderata

# 627
И аз да се похваля,след като се зарибих от темите за мъфините изринах всички магазинчета за 1 лев да си търся формички,но явно китайка-майка са спряли да ги внасят.И най-накрая в левчето до нас,където продава една бабка намерих една формичка за 6 мъфинчета,и ето резултата...  chef
Пробвах класическа рецепта за мъфини:
 Основното тесто за мъфини (Basic Muffins) - 1 яйце, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.ч. олио, щипка сол

(Намерих я някъде от всичките сайтове в които се рових)

На моите им сложих парченца шоколад и стафиди.Вместо 2/3 във формичките сложих 1/3  Crazy Blush Mr. Green нещо се бях объркала и станаха едни мъндзърки.Малко ги попрепекох сякаш и станаха твърдички отвън,но вътре си бяха меки.Сега правя със сладко от къпини,ябълка и пак със шоколад.Гледам,че тия със сладкото е избило и капе от тавичката  newsm78...
Ето снимковия материал,после ще снимам и другите...
http://despa.snimka.bg/cooking/mandji.535597.20703344

# 628
  • Русе
  Включвам се и аз в темата. Вече имам формички. Първият успех с рецептата на сладкиша с майонеза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0, е последван от провал, че забравих да намажа формичсите с нещо и сега се чудя как да ги извадя мъфините. newsm78

# 629
 А аз намазах 5-те формички с брашно и олио,а една оставих без и най-лесно ми се отлепи тази,която не беше намазана.Сега не ги намазах с нищо,ще ги изчакам да изстинат и ще пробвам,дано да се получи.  chef

Общи условия

Активация на акаунт