Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 222
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  Включвам се и аз в темата. Вече имам формички. Първият успех с рецептата на сладкиша с майонеза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0, е последван от провал, че забравих да намажа формичсите с нещо и сега се чудя как да ги извадя мъфините. newsm78

Остави ги да изстинат хубаво и след това леко с ножче, обиколи по края. С лопатка или виличка леко повдигаш отдолу, ще се извадят.  bouquet

# 631
  • гр. София
... е последван от провал, че забравих да намажа формичсите с нещо и сега се чудя как да ги извадя мъфините. newsm78

Може да сложиш в твърдата форма, а аз сложих дори и в силиконовата от хартиените "чашки"- къдравите за мъфини. Исках да ги украся, но не смогнах с времето и ги изядохме и неукрасени.   chef

# 632
  • Русе
  labrex , получи се. Почти всички излязоха в сносен вид  Simple Smile   bouquet

# 633
Току що извадих втората порция.Излязоха си без проблем,остана ми малко смес и я сложих в дуралексова купичка и тя излезе без да човъркам с нож от страни,само трябва да се оставят да изстинат.
Ето снимки,пресни и топлички
http://despa.snimka.bg/cooking/mandji.535597.20703874

Явно предната порция съм я попрепекла повечко,защото тези станаха по-мекички отвън.

# 634
  • Пловдив
За търсещите форма за мъфини - моята е на Факелман и я купих от Метро за около 8-9 лв. Много съм доволна!

# 635

Ябълкови кексчета по рецептата на ябълков сладкиш без мазнина.

# 636
  • Shumen, Bulgaria
Doni M относно формичките да запитам, имат ли тефлоново покритие
Аз видях едни на Факелман, които бяха сиви и без тефлоново покритие на цена 12 лв. Върху опаковката беше отбелязано, че трябва да се мажат преди употреба. Въздържах се и не си взех.

# 637
Привет, момичета! Виждам, че обсъждате формите, та да кажа какво видях. В брошурата на Метро, която е в сила от утре има метална форма, от тези черните, с 12 гнезда за 6лв. Само дето не пише никакви размери и не ми стана ясно, дали е форма за мъфини или за нещо по-малко. Утре, ако мога, ще отида да проверя и евентуално да си купя.

# 638
  • ГОре на черешата...
Май съм пропуснала да покажа последните - Мъфини със сметана и малини:

# 639
  • Пловдив
Doni M относно формичките да запитам, имат ли тефлоново покритие
Аз видях едни на Факелман, които бяха сиви и без тефлоново покритие на цена 12 лв. Върху опаковката беше отбелязано, че трябва да се мажат преди употреба. Въздържах се и не си взех.

Не са тефлонови, но аз си мушкам в гнездата по една хартиена формичка и никога нищо не залепва. Не мажа с нищо предварително.

# 640
Doni M, аз имам същата форма, която си описала, няма никакъв проблем, мажа си я с мазнина и нищо не залепва, не ползвам хартиени форми.

# 641
Много добре изглеждат, леко надути, но не пукнати и ще трябва да споделиш по коя рецепта си ги направила.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Извинявам се , че не отговорих по рано, но нямах време  Embarassed

Тези по рецепта на ..... само че без кайсии. Преди известно време тя ми прати рецепта на лични. Надявам се да няма нищо против , че пиша тук рецептата  Peace
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
5 с.л. кис. мляко
1 бакпулвер
1 пак.нишесте пожелание- аз слагам ванилия или праскова
1 1/2 брашно
всичко бъркаш с вилица много добре.слагаш по 1 с.л. от сместа във хартиената формичка и най- отгоре слагаш няколко парчета кайсии .печеш в силно загрята фурна .

а може би вместо ...... да беше споменала че рецептата е на ambro или сметна за излишно
кексчета с кайсии и пудинг - много пухкави и ароматни.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:39 от AMBRO

# 642
  • 1st floor
Току що извадих втората порция.Излязоха си без проблем,остана ми малко смес и я сложих в дуралексова купичка и тя излезе без да човъркам с нож от страни,само трябва да се оставят да изстинат.
искате да кажете , че дуралекса става за печене във фурната ? newsm78 На водна баня  ли и на колко градуса? Следя ви отдавна и искам да си купя формички за мъфини , но все не достигат парите...Но имам малки купички от дуралекс и за това питам....
И още един въпрос - има ли разлика във силиконовите форми, които се продават в левчетата, тип домашни потреби и тези по-скъпите , например в техномаркет...

# 643
  • под тепетата
НеПоКоРнА , стават и още как! Дуралексови чаши за чай и кафе също. Пекат се в тавичка, за да се вадят по -лесно, но нямат нужда от водна баня. Други за които съм сигурна ,са порцеланови чаши за кафе и чай.На времето като нямахме форма с дупка за кекс слагахме по средата на тавичката чаена чаша. Градусите са си посочени в рецептата, но примерно около 180.
 За силиконовите форми нямам личен опит, но момичета са споделяли, че нямат проблем с по-евтините. Сещам се, че съм си купувала от левчето форми тип тефлонови- по 6 дупки са в тавичка. Много лесно се надраскват обаче, както и скъпите. Затова си ползвам хартиени капсули винаги.

# 644
  • 1st floor
НеПоКоРнА , стават и още как! Дуралексови чаши за чай и кафе също. Пекат се в тавичка, за да се вадят по -лесно, но нямат нужда от водна баня. Други за които съм сигурна ,са порцеланови чаши за кафе и чай.На времето като нямахме форма с дупка за кекс слагахме по средата на тавичката чаена чаша. Градусите са си посочени в рецептата, но примерно около 180.
 За силиконовите форми нямам личен опит, но момичета са споделяли, че нямат проблем с по-евтините. Сещам се, че съм си купувала от левчето форми тип тефлонови- по 6 дупки са в тавичка. Много лесно се надраскват обаче, както и скъпите. Затова си ползвам хартиени капсули винаги.
благодаря ти за отговора! Страшно ме зарадва! Като имам малко свободно време ще се пробвам да сътворя първите си мъфини и задължително ще докладвам! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт