Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 220
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • под тепетата
Явно вече се сбабичосвам  Embarassed - и ракиени дуралексови ползвах да правя едни бързи кексчета май на Блонди бяха...Успех   bouquet

# 646
купих си онзи ден хартиени формички от Икеа, че много ми харесаха какви са цветнички.
Но се оказа, че са по-високи от формата ми.
Ето го резултата:
Мъфини със сладко ( рецептата съм дала по-напред в темата)

Направих сефтето на новата си фурна. И ги изпуснах за няколко минутки, та станаха по-препеченки, и за първи път сладкото ми падна на дъното... но нова фурна -  не съм й свикнала все още. Надявам се, че другия път ще са още по-сполучливи.

# 647
AMBRO, моля те, не дей да реагираш тако остро. В никакъв случай не исках да те пренебрегна, иначе нямаше да пиша за това дали няма да имаш нищо против това , че написах рецептата ти. Сега, многоточиятата останаха случайно, много бързо писах тогава и многоточията сложих за да променя по късно , като намеря назад в теми ника ти, тъй като изтрих сообщението ти. Но в последствии просто исключих, случва се повярвай.  Никога не съм присвоявала чужди рецепти.
И пак да кажа, че в никакъв случай не исках да те пренебрегна.

# 648
  • София
В повечето рецепти пише, че мъфините се пекат в предварително загрята фурна, а сега попаднах на едни дето се пекат в незагрята фурна - защо така? Не ми се иска да рискувам, че ще ги правя за определен повод. Става въпрос за мъфини с кисело мляко и сода.

# 649
Преди няколко седмици правих мъфини в  нова  за мен фурна и ги сложих в полузагрята. Надигнаха се перфектно, но спаднаха след това. Дали бе заради  полустудената фурна, не знам. Rolling Eyes

# 650
Да си призная от няколко години не загрявам фурната предварително /за икономия на ток/ Laughing До сега не съм имала провали, вкл. с мъфини

# 651
  • София
Да си призная от няколко години не загрявам фурната предварително /за икономия на ток/ Laughing До сега не съм имала провали, вкл. с мъфини
И при двата варианта ли - с прясно мляко и бакпулвер, и с кисело мляко и сода?

# 652
  • София
Аз от заплес често забравям да си подгрея фурната. Правя разни мъфини и други сладкиши, кой със сода, кой с бакпулвер - не съм имала провали. Гледам да спазвам другото правило - не отваряй фурната през първите 15 минути на печенето  Wink.

# 653
  • Сливен
Ето ми и мен в тази тема с едни мъфини с черен шоколад и орехи на Аелис - страхотни са а и бързо стават . Други любими са ми тези с банан и орехи на марабу, солените по рецепта на Пети за солен кекс и ябълковите с хрупкав топинг на Танита. Винаги отлични резултати

# 654
И при двата варианта ли - с прясно мляко и бакпулвер, и с кисело мляко и сода?
Никога не загрявам. Само ако трябва нещо да се сготви много бързо и нямам време. Фурната ми е с вентилатов и може би това ми помага. Единствено на козунаците угаждам  Laughing и повече се старая.

# 655
Аз от вентилаторна, минах на обикновена и за да се загрее до 220 градуса, днес от любопитство засякох, са й необходими над 15 минути. Това нормално ли е? Shocked

# 656
  • 1st floor
Аз от вентилаторна, минах на обикновена и за да се загрее до 220 градуса, днес от любопитство засякох, са й необходими над 15 минути. Това нормално ли е? Shocked

не съм засичала , но и моята загрява горе-долу толкова...пускам я преди да почна да бъркам сместа...

# 657
  • София
Благодаря за отговорите. Пекох ги в не загрята фурна. Спаднаха едва забележимо, след като ги извадих. Щерката ще ги продава на някакъв училищен базар и след обяда ще каже дали са се харесали.
Имам още един въпрос - защо ми се залепват за хартиените кошнички и е почти невъзможно да ги отлепя без да им се развали формата?

# 658
Благодаря за отговорите. Пекох ги в не загрята фурна. Спаднаха едва забележимо, след като ги извадих. Щерката ще ги продава на някакъв училищен базар и след обяда ще каже дали са се харесали.
Имам още един въпрос - защо ми се залепват за хартиените кошнички и е почти невъзможно да ги отлепя без да им се развали формата?
сигурно са били солени? Мисля, че е от липсата на мазнина в тестото / обикновено в солените мъфини има малко мазнина/

# 659
Залепваха ми ужасно за хартиените подложки и сладки,и солени мъфини,затова отдавна минах на силиконови форми и хартийките не ги ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт