Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 609
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна.....
Момичета, имам питане.
Преди време, на Автогарата в София си купих мъфин- ванилов, но невероятно пухкав, но не като от набухвател, а някак плътен.
Каква може да е рецептата?
Правих на Пети мъфините с боровинки, но не е това, което търся като резултат.

# 676
  • София
Пробвай пудинговите мъфини на Лабрекс със ванилов пудинг, щом искаш ванилия  Wink Зарибих те, а

# 677
Пробвай пудинговите мъфини на Лабрекс със ванилов пудинг, щом искаш ванилия  Wink Зарибих те, а

Подкрепям идеята -  страхотни са. Peace

# 678
  • Варна.....
И още как  Mr. Green
Не че остана нещо от боровинковите, ама друго ми е в главата.
Със сигурност ще ги пробвам.

# 679
  • Варна.....
Подновявам си питането.
Правих пудинговите мъфини на Лабракс. Две дози.
Но, не е това което търся.
Мъфина, в който се влюбих изглеждаше като захаране памук вътре. Не бухнал като от содата.

# 680
  • София
Ще ме караш сега до автогарата до ходя да търся тоя "специален" мъфин Laughing Поне ми е наблизо Simple Smile

# 681
Ще ме караш сега до автогарата до ходя да търся тоя "специален" мъфин Laughing Поне ми е наблизо Simple Smile

Нали ако го намериш ще споделиш?
 Joy

# 682
...
Мъфина, в който се влюбих изглеждаше като захаране памук вътре. Не бухнал като от содата.
Без сода!
 Имаше ли я в оригиналната рецепта? Thinking

Е, сега вкусът на Е-та, стабилизатори и т.н. трудно се докарват в домашна обстановка. Crazy

# 683
  • Варна.....
...
Без сода!
 Имаше ли я в оригиналната рецепта? Thinking

Е, сега вкусът на Е-та, стабилизатори и т.н. трудно се докарват в домашна обстановка. Crazy
Да, бакпулвер има в рецетата.

Нали ако го намериш ще споделиш?
 Joy

Да обяснявам ли от коя лафка??  Mr. Green

# 684
  • София

Да обяснявам ли от коя лафка??  Mr. Green
за теб винаги  WinkЧакай, че наспамихме темата Simple Smile

# 685
И аз вчера правих пудинговите на Лабрекс.
Разкошни  Crazy

# 686
  • При елфите ...
Едни солени кексчета от мен!

# 687
Едни солени кексчета от мен!

Aredhel , нямат ли си рецептичка тия апетитни кексчета? Thinking Уф, слагам снимки на сладки, ама ми се приядоха соленки. Ти си виновна! Grinning  bouquet

При мен бързи и вкуснички кексчета. Peace

# 688

labrex

да те питам.. на нежните мъфини, ако им се сложи сладко, ще падне ли на дъното? Как мислиш?

# 689
  • При елфите ...
labrex-че, страхотни са ти кексчетата, и как ги обичам такива бързи, вкусни и разни работи вътре в тях! Давам ти моята рецепта за твоята!   bouquet

Солени кексчета

1 ч.ч. кис. мляко
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.ч. настъпган кашкавал /аз сложих по-малко + 3 триъгълничета топено сирене/
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. бяло брашно /пресято/
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно /пресято/

Всичко се обърква само с лъжица. Тестото се разпределя във формичките. Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 30 мин.
От тези продукти ми излязоха 9 кексчета, всичките, които са в чинийката, за по-голям брой, трябва да увеличиш дозата.

Общи условия

Активация на акаунт