Февруарските бонбони броят подаръци милиони!

• 25 424
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Зари,мина и замина "младоженския" уикенд...Две вечери бяхме на кръчми с приятели и в неделя се чувствах по-изморена,отколкото ако си бях с децата... Tired

За срещата-явно трябва Ивето да се появи и да демонстрира отново организаторския си талант!  Laughing

Аз от утре за няколко дни ще съм без компютър,така че по-полека да го давате с писането... Peace

А Фокси защо така изчезна?Наред ли е всичко?

# 541
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ  Hug  Hug Hug

Бъдете здрави, весели и засмени
с много любов обградени
 и с пролетно настроение озарени !!!

Честит 1ви рожден ден на днешния рожденник Валко, на вчерашните рожденичета  Майчето и Вики,
и честито на  всички други малки рожденичета, на които съм пропуснала да честитя първия рожден ден
  Hug
На всички мили дечица пожелавам да са здрави, весели и игриви и много щастливи, да радват мама и тати с многобройни успешни постижение и радости !!!

Честит Имен ден на Мартеничка !!!
Бъди жива и здрава, много обичана и красива като пролетно цвете  Hug
  bouquet

# 542
  • Пловдив
Утре НОИ превеждат обезщетенията
не майчинствата от 240 лв,а обезщетенията
който има да взима още,де

# 543
Честита Баба Марта!
Честит рожден ден на Валето и на патерици на Мая и Вики!   bouquet
Честит имен ден, Марте!  Hug
На Ралица тия дни и избива зъб и тя се опитва да ми избие и малкото останали нерви. Постоянно мрънка, плаче, виси отгоре ми.  Rolling Eyes Днес имах за около час глътка въздух, защото се заплесна по едни щипки. Купих си кошничка за щипки и нови щипки, та като ги разопаковах хлапето висна отгоре им, разхвърля, прибира, разнася из цялата къща... Явно, докато не се наиграе с тях няма да влязат в употреба. Mr. Green
Мия, противошарковата ваксина ли и биха? Май за нея е време, а съм чувала, че се вдига температура. Дано бързо се оправи Пламъчето!  Hug
Мамо З, Еми, бързо да ги гоните тия болести, че аман от тях!  Close Hug
Пате, никой не е в твоето положение, затова никой не може да ти каже как да постъпваш. Аз като цяло недолюбвам яслите, поради ред причини, виж градините са съвсем друго нещо.  Laughing Но с деца с такава малка разлика наистина е много трудно. Нищо не ти пречи да опиташ и двата варианта (с ясла и без ясла), за да видиш кой лично на тебе ще ти е по-удобен.Няма да ти казвам;"с теб сме", защото колкото и да сме с теб, нощните смени и цялата умора ще са твои, наше ще е само съчувствието. Wink
Аз, да си кажа, много ви завиждам за коремчетата. Много ми се иска да знам, че и аз пак ще гушкам свое дете. Не сега, но след време... За съжаление, мъжо е категоричен, че трето дете не ще.  Confused И е прав, разбира се, с ума си го осъзнавам, но със сърцето- не.  Така че Ралица си я гледам и си я глезя с мисълта, че ми е последното дете.  Sad Оттук насетне само внуци... някой ден.  Confused
Софи, аз съм забелязала, че повечето дребоси много плачат на всякакви тържества, чествания, театри и т.н. Според мен, в яслата изобщо не би трябвало да има такива. Може би нещо подобно са имали впредвид, ама много грубо са ти го рекнали.  Close А ти как реагира, нищо ли не им каза?
Иоли, аз бях с пащърнака.  Laughing Никой не ми отговори на въпроса с какво друго е комбиниран в купешките пюрета, освен с картофи и ранни моркови, ама аз го тикам навсякъде. Много е вкусен, но за съжаление тук трудно се намира и е скъпичък.  Rolling Eyes На цената на свинското филе.  Twisted Evil
Елфи, а майчинството от 240 лв. няма ли да го превеждат по същия начин, в началото на месеца? Аз се надявам да не е много голям луфта при мен,уж пратих на счетито документите още в началото на февруари, ама кога ги е подала, и подала ли ги е вече.  newsm78
Ох, отивам да къпя и приспивам.

# 544
  • Пловдив
Елфи, а майчинството от 240 лв. няма ли да го превеждат по същия начин, в началото на месеца?

превода на 240 те лева зависи от това кога работодателят е подал образец 1.затова майките получават по различно време тези пари.
т.е от тук нататък за всички ще е различно времето на получаване
кога ти свършиха 410 те дни,ако е през февруари,240 те лв за февруари ще ги получиш края на март

# 545
  • София
Май като гледам няма да има среща  Sad

Деси, ще стискаме палци.
Нещо не ми е кеф и няма да пиша много.
Но хайде искаааам среща, Иве включвай се да организираш.
И аз питах за Фокси, но не се е появявала.

# 546
Деска, и от мен имаш много силно стиснати палци Peace
Миа, дано да е от ваксината, а не вирус, че е голяма гадост Confusedто не че ваксината е по-малка Tired моля се да ви премине по-бързо Praynig
Йоли, много се смях на разказа ти, те са си такива мъжете- като трябва да направят нещо, нищо не пипат, а като не ги закачаш и изяввят самоинициатива става мазало обикновено Crazy и като им направиш забележка се обиждат естествено Joy
Мама З, Клацида е доста добър антибиотик, предполагам, че утре него ще почнем, щото пихме ЦЕК и ефект нъцки, т.е. имаше временен ефект, докато в събота не почна пак да буха, а днес имаше отново темп., да, ниска е, ама си е температура, това не е нормално, след две седмици на антибиотик, вентолин, мукосолван, зиртек, проспан и капки за нос #Crazy Днес говорих със сестрата на мъжът ми, плременницата на нейн приятел е била така цял месец, направо се отчаях, какъв е този вирус, какво е това чудо, все сме боледувала, ама така- никога Sad
Цветка, и Бобчо е супер кисаляк днес, явно усети, че баща му замина и подобаващо ме побърка тази вечер- то не бе мрънкане, висене по краката ми, крещене като не му обърна внимание, чак сестра му не издържа и му се "скара" Crazy
ох, отивам да лягам, утре чакам док и се моля Praynig

# 547
Мацки,вече съм тук...Урааааааааааааа Party

Тая седмица ми се е.а мамата от емоции...Първо,не съм писала,не съм и чела,защото чаках цяла седмица разни познати и близки да проявят "милосърдие" към мен,бедната душица,да си повдигнат д-то и да ми преинсталират Уиндоуса,че нали компютъра ми беше окупиран от Троянци,Батци и разните му там тинтири-минтири...Няма да описвам подробности около чакането,щото още ми пуши главата от ядове #Cussing out Брейййй,прави услуги,пък после чакай да те огрее #Cussing out Както и да е.Вече съм на линия,въпреки че цяла седмица изпуших без компютър..

Да взема да честитя на рожденичетата ни.Те май не останаха,освен пича  на нежното цвете,а?
Раде,аз ти писах вече и ти честитих.Да ти е  живо и здраво порасналото момченце.Между другото едва днес открих,че всъщност скайпа си ми е наред Crazy
Специално да честитя и на Миминото Майче-зайче Hug Малко със закъснение,ама тоя път се надявам да ми е простено Flutter

Много съм благодарна на тези от вас,които са се сетили за мен и за поздравителните картички за днешния празник,които получих на скайпа Hug
В тоя ред на мисли...ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!зДРАВИ,РУМЕНИ И ЗАСМЕНИ ДА СТЕ ЦЯЯЯЛА ГОДИНА Hug

Друга емоция от тази седмица ми беше,че научих,че една моя много близка приятелка от Швейцария,която обожавам, е бременна вече в 6 месец с близнаци-момченца,след 7-мо поред ин-витро.Не мога да ви опиша колко безкрайно щастлива съм.То беше рев цял ден,то беше чудо Heart Eyes

И третата емоция,която буквално ме довърши и продължава да ми човърка главицата,е това,че майка ми съвсем насериозно ми пусна мухата в главата да ходим да живеем в Швейцария.Тези дни само за това говорим и мислим..мислим...Ако питате Боби,той е готов,ама аз с тая пуста сантименталност не мога да се отпусна и да си я карам така както аз си знам...И интересното е,че най-ме притеснява реакцията на бабата и дядото.Не ме притеснява толкова това,че тук ще оставя баща си и брат си,ами понеже знам,че свеки и свекО обожават малките не ми е ясно как ще превъзмогнат това,че няма да ги виждат дълго време.Иначе единствената пречка /както майка ми каза/,е езика.Затова сега най-вероятно ще тръгваме на курсове по италиански.Вече разпитах дали могат деца на чужденци да бъдат записвани в тамошни детски градини и се оказа,че няма проблем.На Боян работа ще бъде намерена.В момента,в който кажем,че сме готови и си служим добре с италианския,ще ни бъде намерена квартира,за да не ходим ей така напосоки.То не че не можем да погостуваме известно време на майка ми,но ние искаме да си започнем отначало и без да притесняваме хората..
Ох много неща ми се въртят в главата,но това е дълга тема и вероятно на повечето от вас не ви е интересно.Исках да споделя,защото ми е малко тежко на душицата.Днес си поговорихме с Гея,за което искам да й кажа:Мерси,душицо,че ми вдъхна такава надежда и такъв кураж Hug Беше ми много нужно да чуя нещо такова от човек,който вече е минал по тоя път..

Ами,ще спирам засега да пиша,защото имам доста за четене,но от утре ще съм вече редовна.И без това ме сърбяха пръстите.Сега все едно си поех глътка свеж въздух..Брей че краста е тоя интернет Crazy

Малко ми е хаотичен поста,ама толкова неща исках да напиша,че накрая стана малко джаста-праста Laughing

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 22:39 от •● foxy81 ●•

# 548
Минавам на бързо с две три снимки от днес.
Ето така децата Ви могат да се забавляват сами Wink но може да излезе доста скъпичко

Crazy Party Лека нощ!

# 549
Калинче, мила и от него ли скоро няма да имаш достъп Joyстрашни снимки.
Фокси, мерси за специалния поздрав Grinning

# 550
бързам, че ще мине темата без мен...

първо - Честита Баба Марта! да сте бели и червени, като слънцето засмени! много здраве да ви носи!

второ - на пропуснатите от мен рожденничета - да са щастливи деца и да станат добри хора, в което не се съмнявам доколкото познавам родителите!

трето - много съм в движение тия дни, а Данчето не ми дава да спя заради 4 едновременно никнещи зъба и 13м-ваксина, която й сложиха в петък, половинката бачка и си прехвърляме детето като тенис топка, ама...ш'ъ съ опраим, но пропускам доста написано от вас последните дни.

само да кажа - Фокси, дерзайте! ние също обмисляме подобни неща...

# 551
•● foxy81 ●• ,радвам се да те видя отново на линия. HugВ неделя бяхме в Пловдив на рожден ден на племеницата ми ,после на бърза разходка на гребната , сетих се за теб,че живеете наблизо,но ме хвана срам да ти звъня. EmbarassedТо нямаше и време,но ако скоро идваме отново, много ще се радвам пак да се видим. Много ме развалнува с това предложение за Швейцария..това е мечтата   на моя съпруг,постоянно ми говори за тази страна и колко иска един ден да живеем там..,дано някога му се сбъдне мечтата.Аз имам братовчед ,който живее там от 10 год и с удоволствие слушам разказите му за тази страна.Но той  е на високо платена работа и поддържа съответно висок стандарт на живот..
kalinche_to,много е сладък малкия хакер.Наиситна скъпа занимавка. WinkВики също обича да удря по клавиатурата и често се разправяме с милото,защо допускам детето ,но...какво да се прави,като си го влече . Grinning
Йоли,моят мъж онзи ден изхвърли на каката едно кексче,защото му се сторило неугледно увито в салфетката,помислил ,че е "развалено",а сам и го купи предния ден  ooooh!
Десика,стиснати палци и от мен Hug.А към Пз,няма ли да отскочиш преди да тръгнеш на работа?
Mia66 ,дано не е сериозно и бързо да се оправи малката душица.
larakroft1 ,пусни някоя снимчица на Алекс,че скоро на съм го виждала. Simple Smile
Лека нощ на всички,Вики доста трудно заспа към 22ч и от тогава два пъти се буди,май  при мен.ще е тежка нощта .

# 552
Бульовче, Hug
За Швейцария-ние не искаме висок стандарт на живот,а искаме съвсем обикновен животец,в който сутрин като се събудим да не мислим как след половин час половината заплата ще си я дадем за наем,а другата половина- за ток и буквално да си броим останалите левчета,които най-прилежно да разпределим за целия месец.В същото време постоянно да обмисляме да купим ли Данонино тоя месец на децата или можем да отложим за другия месец...Предполагам ме разбирате какво говоря.Сигурна съм,че повечето от нас са в това положение.Далеч съм от мисълта,че там всичко ще ни е наред,но както майка ми се изрази "най-трудните ни моменти няма да са по-трудни от тези,в които изпадаме тук,в България".Знаем и 2 и 200 /повече знаем 2 Laughing / и точно заради това не ме притеснява факта,че ще ям една седмица само кисело мляко или сухари,или фасул или каквото и да е подобно нещо.Важното е да осигуряваме храната на децата,другото е без значение.Там цените са същите както в Б-я.Разликата е ,че там се взимат 10 пъти по-високи заплати.Пример: да кажем,че тук еди какво си струва 200лв и ти не можеш да си позволиш да го купиш,след като взимаш заплата 500лв.Там същото нещо ти е 200 франка,но заплатата ти е 5000 и сумата ти се вижда смешничка..С две думи-там не се чудиш да дадеш ли 1лв за Данонино,за да уйдисаш /каква прекрасна дума Laughing/ на акъла на детето си или не,по простата причина,че взимаш 5000.Е,ние няма да взимаме 5000,но и 3 да са,пак е добре.

А за самата обстановка и природа,която няма как да не ти вдигне настроението от сутринта,няма какво да говорим.Който е разглеждал швейцарските ми снимки във Фейсбука знае за какво говоря Simple Smile
Ето тук може да разгледате града,в който евентуално ще ходим:  http://www.pictures-switzerland.com/lugano/index.htm

Лори,брех тоя твой пуст срам.... ooooh! Все едно не сме се виждали и чували,бе,жена..Бива ли такива неща Naughty

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 00:06 от •● foxy81 ●•

# 553
Елфи, а майчинството от 240 лв. няма ли да го превеждат по същия начин, в началото на месеца?

превода на 240 те лева зависи от това кога работодателят е подал образец 1.затова майките получават по различно време тези пари.
т.е от тук нататък за всички ще е различно времето на получаване
кога ти свършиха 410 те дни,ако е през февруари,240 те лв за февруари ще ги получиш края на март
Оф, де да знам, термина ми беше на 22 февруари по болничен. Tired Като започна да попълвам документи се чувствам като социална утайка след лоботомия. Tired Предния път ми връщаха нещо за допопълване, че и 2 пъти, тоя път- нищо. Или не е стигнала още до тях или задобрявам.  Twisted Evil
Деска, стискам и аз.  Peace
Ох, Еми, сташно много лекарства са това.  Cry Дано да тръгне към оправяне вече!  Heart Eyes
Фокси, това за Швейцария е страхотно! Аз така преди години много исках да заминем за Канада. Чак бях разучила, намерила фирма и т.н., ама мъжо много се дръпна, че той емигрант нямало да става. Накрая в тая държава ще останем само ние двамата и циганите. Даже и циганите няма да останат, щото отдавна се писаха българи и се изнесоха в Европа.  Rolling Eyes Мисля, че ще имате голям успех в страната на лилавите крави.  Flutter Звездите ми го говорят.  Wink
Пенкова, да не го пускаш да пазарува онлайн!  Twisted Evil Направо като професионалист щрака по клавиатурата.  Mr. Green

# 554
  • в сърцето на един мъж...
Фокси, аз от егоистични подбуди  Mr. Green Швейцария е къде къде по-близо от Пловдив Joy

Общи условия

Активация на акаунт