ПЛЕВЕН - 130

• 25 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Бенсън, малко по-различно инфо за млякото и калция... http://animalrights.aresistance.net/animals-for-food/20-do-we-need-milk
Виж това за пастьоризацията и бля бля..
Също и това http://www.zemianazaem.com/archives/65

И тази презентацийка е забавна - бързо се движи инфото и може би трябва да се паузира, за да се прочитат нещата http://www.slideshare.net/bistrekov/bojiqta-apteka

Хахаха, Люсил, видях те на снимките на една приятелка във ФБ, в някакво заведение ти, мъжа ти и малката, на заден план сте, неволно сте хванати, от вчера или снощи е фотото  Laughing

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 16:57 от ДеЩоВиди

# 136
  • Плевен
Дикси, защо ти трябваше да ме питаш Laughing? Толкова съм глупава,че чак ме хвана яд. Аз си мислех,че дават още предния филм,а то било 2-ра част. Видях заглавието, но изобщо не погледнах картинките ooooh! .

Деси, и аз четох преди дни подобно нещо за клякото и мислех да го пусна тук,но се отказах.  Много ми е странно и не ми се иска да е вярно. Аз на Михаела не давам прясно мляко да пие,обаче кисело да. Прясното е абсолютно непреработваемо от огранизма и ненужно(с такова убеждение съм останала,може да ме оборите,ако не е вярно). Обаче аз колко обичам всякакви сирена и кашкавал не е истина.

# 137
ДеЩо, много хубави статии....
Аз забелязах, че от 2г почти преустанових яденето на каквото и да било мляко. Кисело мляко не бях яла от 1г, преди няколко дни ми се прияде и хапнах половин кофичка.
Сирене също от няколко месеца изобщо не ям....а преди не можех без сирене.
Може би организма сам си "казва" какво му е необходимо...и трябва да го слушаме малко повече. )

# 138
  • София
Статията е хубава,обаче вкъщи млякото и млечните продукти са на почит.Само Бубка не яде нищо от тях.Затова и давам смлян сусам с мед.Прясно мляко рядко консумираме в чист вид,освен на кремове и разни такива сладкиши.То не че не  есъщото де.Виж,кисело ядем в промишлени количества.Отново без Бубка.Преди две години я подложих на една безказеинова диета и оттогава дори и да и предлагам сирене,кашкавал и прочие,не ги иска.Освен сиренцето в попарата и качамака.Аз сирене много ям. Blush
Тоя следобяд се присетих за лучник,ама така отведнъж ми се дояде,че започнах да слюноотделям.В резултат сега се пече. Animal Pig

# 139
Абе да бе видях, че сте писали за тези козметични магазини, даже Дикси четох линковете дето си пуснала ама явно не съм дочела, щото не разбрах къде е построен и кога отваря врати. Embarassed Ми ще се върна и ще дочета пак.
Деси тези статии ни призовават да станем вегетарианци в общия си смисъл на писания. Практикуването на какъвто и да вид хранене е индивидуалност и за това правенето на хранителен режим е строго профилиран от личността, нейните навици предпочитания и физическо здраве. Човек може да извлече ползи от всяко знание, но заклеймяването - това да, онова не, винаги ме е карало да съм наопаки в избора. Laughing

# 140
Валенце, Нади, закваската хвана, супер си се сгъсти млякото, но не доби този кисел вкус, който ми се искаше, може би трябва да се държи по-дълго време навън да вкисне... то аз и по-малко закваска май сложих.

За млякото...моите деца не понасят прясно мляко, опитвала съм се да им давам, но правят едни супер погнусени физиономии, аз самата също съм така, много рядко го пия и то студено от хладилник или на мляко с какао..но не съм им го внушавала това, нито съм правела физиономии пред тях. Лично на мен ми става тежко едно такова, чувствам се задръстена и затлачена. Кисело обичам, но откакто съм бременна нещо не ми се яде. Сирене и кашкавал обичам, но съм на периоди. най-много обичам хубаво истинско краве масло. От всичко млечно пълнея и не се чувствам добре, но понякога ми се яде.
Гледам да не се втелясвам на тая тема обаче, сега като бременна имам много силни усещания и интуиция какво точно трябва да ям и ще и се доверя..например зърнени неща, зеленчуци пресни, ядки...
Иначе самите статии не са нищо особено, четох една на английски, доколкото ми позволяват познанията, там си имаше препратки към изследвания, повече факти и тн, абе по-сериозна беше...но се казваха същите неща като цяло.

Номадка, това са си вегетариански сайтове и затова си пропагандират техните си неща, което не прави фактите за млякото по-неверни. Просто са сложени в техния си контекст. Аз не призовавам никой нищо да прави, всеки си ги усеща нещата сам за себе си. Но се хванах за Бенсън и това колко е важно да се дава мляко на децата, че да растат със здрави кости и бля бля... Всъщност на децата им трябва да стоят на слънце и от това получават достатъчно витамин Д, който в комбинация с движение, други полезни храни, добро настроение и тн е достатъчно, че да растат здрави...

# 141
Деси да предположим, че живееш в по-северните страни или си ескимос, от где по дяволите ще вземеш стоене на слънце и витамин Д тогава? Laughing Grinning Laughing А това че инфото е вградено във вегетариански сайтове го прави предимно въздействащо и силно обктивно за практикуващите подобно хранене. Един вид като си гладен и се надишаш с манджа си внушаваш, че си нахранен и това те прави по-малко болезнено гладен.
На мен например ми е много важно да ям сирене, перфектното мезе за вино(освен странджанския дядо). Без мляко по-мога, обаче без пица четири сирена, майстика с айрян и миш-маш не!

# 142
Миленка, аз просто предоставям информация, различна от супер популярната и вървежна, приеми го за друга гледна точка.
Ти яж каквото обичаш и искаш.
Слънце има и при ескимосите, както и навсякъде на планетата.

# 143
  • София
Деси,на мен ми става нормално кисело.Но всеки си има вкус за киселото,де.
Ооо,пицата четири сирена мммм...

# 144
Чак сега успях да прочета статията за млякото, на доста от нещата не вярвам, преиначени са някак. Пием много мляко и ядем много млечни продукти, и нищо не е в състояние да ме убеди че са толкова много не полезни.

Вчера и ние с Никола гледахме филма, хич и не знам коя част е била, аз почти го проспах   Mr. Green

# 145
Аз пък обожавам прясно мляко и доста често ми се припива. Дани го яде само на грис, мляко с ориз, млечна баница и т.н.; кисело си хапва също. Кашкавал да, сирене-не. Отчетох се  Mr. Green
Тъкмо като прочетох статията си помислих, да бе, как ли пък не, няма да си ям любимата пица! Laughing

Стана ми интересно обаче, хората, които не консумират мляко, с какво го заместват? Соево? Имаше ли то връзка с ГМО?

# 146
Аз никога не съм обичала мляко, а откакто се оказа, че Кари е алергична към него, не го и поглеждам, опротивя ми съвсем. Даже и кисело не искам. Обаче много обичам Камбоцола и другите меки и сини сирена. Между другото Габи имаше един период, в който ядеше всеки ден прясно мляко с бисквити и мед. Обаче почна да се оплаква от болки в стомаха, а той по принцип има здрав стомах. Предложих му да спрем млякото и болките изчезнаха. Сега сам избягва да яде мляко, макар че му предлагаме.

AniDani, Кари не яде мляко и не й го заместваме с нищо. Все пак млякото не е някоя незаменима храна.  Peace Скоро й правиха кръвни изследвания за ДГ - всичко й е в норма. Има си хора, за които млякото просто е вредно. Дори не бих си и помислила да й давам соево мляко или някакви заместители. Но тя яде сирене, кашкавал и масло без проблеми. Все пак гледам да не ги хапва в неограничено количество.

# 147
  • София
Ани,що се отнася до калция,сусама е абсолютно достоен заместител. Peace

# 148
аз не исках да кажа, че е незаменимо, просто ми стана чудно как и дали се лишават от вкусотии като крем-карамел,например.

Тес, ами то в сиренето и кашкавала не се ли съдържат същите неща, само че в по-големи дози? А болките в корема идват от неспособността на организма да усвой лактозата.

Валенце, мерси, ние си хапваме сусамов тахан с мед всеки ден.

# 149
Всякакви млека от ядки - ядките се киснат във вода от няколко часа до една нощ, после това се пасира много добре или с блендер, не знам точно - и се пие
Бадеми, орехи, сусам, овесени, каквито се сетиш, всички са богати на нещо си

Връзката соя и ГМО е  само в тая насока - гмо културите, които са много масово разпространени са соя, царевица, рапица, на някои места памук и ориз
Соята най-вече, особено внесена от Китай, Америка, Канада
де що има соев лецитин и тн - не се знае произхода му, също соевите продукти за вегетарианците по тн диетични магазини
царевчините пръчки и други неща от царевично брашно и нишесте, соев сос включително, най-добре си купувайте японски
В бг само в една лаборатория се изследват храните за гмо, тя е в Сф и се правят поръчки, търговците не са задължени да изследват всичко, което внасят

Ани, на мен тези вкусотии са ми вкусни, обаче като прекаля и ми става много лошо, даже не само като прекаля, явно някои хора по-трудно ги усвояват просто
крем карамели и прочие ми имат един такъв дъх неприятен дори

Общи условия

Активация на акаунт