Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 459
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Ох, Мече - ние те бяхме отписали ( в кръга на майтапа де), а ти какви ни ги сервираш Laughing Laughing Laughing
Нищо, ако ти се наложи - друг път ще знаеш как да действаш Grinning

Джуличка - доколкото разбирам, интересува те как да действаш, когато дойде моментът да отстояваш отказа си от ваксини, т.е. ако те закачат за това, че си отказала.
Нещата се изчерпват с това:

В повечето страни от Европейския съюз, чийто равноправен член е и нашата държава, имунизациите са препоръчителни и отдавна е утвърдено правото на информирано съгласие за всички интервенции, свързани със здравето. На гражданите е осигурено право на избор между възможните начини за превенция на инфекциозните заболявания.
Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, установена от Съвета на Европа и ратифицирана от Република България на 23.04.2003 г., подчертава необходимостта от зачитане неприкосновеността на човека като индивид и като част от човешкия род и признава важността от гарантиране на достойнството му. Според Конституцията на Република България, конвенцията е част от вътрешното право и е със статут над нормите на вътрешното законодателство, които й противоречат. Тя гласи:

"Член 5. Общо правило
Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки един момент."

Следователно - лекарите най-редовно са в нарушение, защото не информират родителите за евентуални последици от ваксинирането. Ти като родител имаш право да откажеш ваксините и Конвенцията те защитава, въпреки всичко, което се твърди в бг законодателство - глоби, нарушения, глупости. Конвенцията стои над всичко. Не съм много сигурна, но - според Конвенцията имаш право да откажеш ваксини поради лични или религиозни убеждения - а именно това се отрича в нашия закон. И то пак няма значение, защото Конвенцията рулззз Crazy

Не знам дали това те интересуваше, но дано съм била полезна все пак Hug

# 541
.:.Stef.:., много ти благодаря.  Hug  bouquet
Да, точно това ме интересуваше.
И ако това, за което не си сигурна е вярно, то тогава не би трябвало и да могат да ни глобяват.  Thinking
Аз сега за всеки случай ще се заровя из тая Конвенция, ако открия нещо интересно, ще пиша.
Още веднъж благодаря на всички.  Hug

# 542
Да, ще знам. Благодаря ви от сърце Hug

Мани-мани, шега, не ами.... #Crazy

# 543
Джуличка - сигурно вече си го открила, но все пак, ако не си (и аз седнах от любопитство да прочета от извора):
КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНС … ИЯТА И МЕДИЦИНАТА

А относно религиозните убеждения - имах предвид (че пак не съм се изразила правилно), че човек има право да избира религията и убежденията си и да действа спрямо тях, а не че конкретно се казва, че според рел. убеждения човек има право да не ваксинира Embarassed
Като се замисля обаче...това не би подействало като силен аргумент в защита на родител, отказващ да ваксинира, не и в тази държава...А знам, че има страни, в които това си е дефинирано право на всеки - да откаже, защото е против вярата му...

# 544
Ми то най-лесното е да си направим една секта... Laughing Какво ни пречи?

# 545
Аз я открих още одеве и четох доста подробно, но... естествено, винаги има по едно но! Twisted Evil
Там пише, че

2. Свободата да  се  изповядват  религията или  убежденията подлежи
само  на  такива  ограничения,  които  са  предвидени  от  закона
и  са
необходими  в  едно  демократично  общество  в  интерес  на
обществената  сигурност,  за  защитата  на  обществения  ред,
здравето  и  морала  или  за  защитата  на  правата  и  свободите  на
другите.

Sad

П.С. Мече, давай, как ще се кръстим?  Whistling
 hahaha

# 546
Имаме ново оформление на форума. Wink
Дам. Какви са тези лекарства тук?
В ляво минават за хомеопатични, но само минават. В дясно- нищо не ми говорят. Сигурно и те са "хомеопатични".

Е,просто не е за верване на кой дължим тази шарения с рекламите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=257446;sa=showPosts

Да припомням ли кой беше той..Ей го сега лично в този форум. ooooh!

# 547
Имаме ново оформление на форума. Wink
Дам. Какви са тези лекарства тук?
В ляво минават за хомеопатични, но само минават. В дясно- нищо не ми говорят. Сигурно и те са "хомеопатични".

Е,просто не е за верване на кой дължим тази шарения с рекламите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=257446;sa=showPosts

Да припомням ли кой беше той..Ей го сега лично в този форум. ooooh!

Кой е докторът? Simple Smile

# 548
E, как кой?! Кой тук не знае д-р Марио, върл привърженик на ваксините и "доставчик" на прословутата 10-валентна!!!  Sick 

# 549
E, как кой?! Кой тук не знае д-р Марио, върл привърженик на ваксините и "доставчик" на прословутата 10-валентна!!!  Sick 

Shocked Joyно иначе, виден хомеопат, а?
аз мисля, че с тази рекламка и избор на персонал, точно тук, немският съюз ще постигне намаляване на продажбите си hahaha

# 550
Ех,че сте...на мен ми харесва това момиче да ми се усмихва така...

# 551
Д-р Марио ми е известен, защото беше пуснал тема да плаче, че е безумно пациентите да имат право 2 пъти годишно да сменят ЛЛ, при това без да му дължат обяснение  Mr. Green
А четейки сайта ми, с изненада установих, че има европейска имунизационна седмица и че всяко дете има основно право да бъде ваксинирано  Shocked А право да не бъде има ли?

Ето малко:
За първи път през 2008 г. Европейският съюз подкрепи официално инициативата на Европейския офис на СЗО за провеждането на Европейска имунизационна седмица, както и нейните ключови послания. А те са:

-имунизацията спасява живот;

-правото на имунизация е основно право на всяко дете, но то не винаги е достижимо;

-взривовете от заразни болести представляват заплаха за общественото здраве;

-заразните болести все още са смъртоносни, но те могат да бъдат контролирани чрез имунизации и изкоренени;

-имунизацията несъмнено е една от най-ефективните във финансово отношение съвременни медицински достижения; здравето на децата зависи от способността на здравните системи да осигуряват безопасни, ефективни и достъпни имунизации.

# 552
Ох, Янечек, това е покъртително Laughing

Джуличка - и аз го прочетох това, обаче...получава се нещо като затворен кръг и тълкуването е доста специфично и зависи може би от тълкувателя Laughing В смисъл - ако нашите убеждения противоречат на закона (макар че в случая предполагам се има предвид случаи на религиозен фанатизъм, примерно), пак нашите убеждения са защитени от Конвенцията - имаме право да откажем еди какво си...
Наистина, както някой беше писал - тълкуването на законите е сложна работа и всеки може да си го разбира, както иска, но едина адвокат може най-точно да каже Confused Имаше наскоро инициатива, от наша страна, да подемем нещо, аз се консултирах с адвокат, но въпросът остана отворен, Евридика писа на някаква институция (не помня точно името, може и организация да беше) - но в крайна сметка, или всеки се спасява по единично, или всички трябва да се обединим, за да можем да получим и официална подкрепа от страна на въпросната организация...

П.П. Рекламата е пари - и за да съществува форумът, се налага да я има, все пак няма такова нещо като безплатен обяд Grinning ПЪк и както Крис каза - хубаво е като влизаш сутрин във ваксинационната тема, да ти се усмихва някой (пък и винаги може да се пропусне каквото не ни е угодно, дори по-добре така, за да няма баМ Laughing)

# 553
ПЪк и както Крис каза - хубаво е като влизаш сутрин във ваксинационната тема, да ти се усмихва някой

Тази блондинка ми се усмихва някак нeeстествено.Пo-добре ще е да сложат някой мачо на картинката,щото тука все пак повечето сме жени.  Joy

# 554
Говорих накратко с адвокат за ваксините, каза отказът, който попълвам в декларацията, да е винаги медицински.

Общи условия

Активация на акаунт