Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 431
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Не разбирам какво искаш да направиш и защо?

Искам да знам към какво е алергично/свръхчувствително детето ми.

# 616
Има изследвания в немски лаборатории и на др. места.Например
http://www.birkmayer.net/408_DE

Labor Alsergrund
vormals Labor Birkmayer

Schwarzspanierstraße 15
1090 Wien

Tel: 402 23 67
Fax: 403 65 74

Ärztliche Leitung: Dr. Claudia Vidotto

Öffnungszeiten:
Mo - Fr: 7 - 16 Uhr
Sa: 8 - 11 Uhr

Quelle: www.imcl.at

http://www.inlabo.de/epages/61290918.sf/de_DE/?ViewAction=ViewCo … h=/Shops/61290918

Предполагам,че цените ще те откажат. Flutter

# 617
Кристиянчо, остави цените, друго ми е чудно.
Убедена съм, че тези изследвания (каквото и да покажат) няма да бъдат признати в България.
В същото време, за противопоказания се приема алергия към някои от съставките.
О.К., ама аз не разбирам нашите умници как хем не могат да изследват за тези алергени, хем ги посочват като основание за освобождаване.
Не знам вече, ще се гръмна.

П.С. Чак сега видях, че си ме питал защо.
Ще ти кажа, с две думи.
Давам си детето на детска градина (примерно).
Аз съм на работа.
Детето ми пада, цепва си главицата и докато дойда, викат Бърза Помощ и му набождат ТАП.
Оказва се, че детето ми е алергично и докато дойда................... не ме карай да го пиша.  Confused
Та, как и с какво сърце да го пусна смело и да съм спокойна, като то ще е самичко там, кажи ми ти?!
  Cry

# 618
Джуличка - винаги можеш да предупредиш, дори да изискваш писмено да те уверят, че без твое знание да не дават или слагат нищо на детето. То си е и незаконно де, но с документ, заверен при нотариус (че и да не е заверен, пак ще сработи), винаги можеш да наложиш дисциплина от страна на лелките, най-малкото защото нечия глава виси на косъм Mr. Green Едно е да си говори наизуст, да се обещава и т.н., друго е да си сложиш подписа и да носиш отговорност...
такава е практиката и от страна на някои майчета, когато отиват да раждат, не е нещо ново или нечувано, просто се иска да се впрегнеш и да изготвиш документа, подпечатан и заверен законово.
Вие освободени ли сте от ваксини?

# 619
Стеф, ако бяхме нямаше да си блъскам главата как да ги направя тия проклети изследвания.
Нали за това казвам, че:

.....ама аз не разбирам нашите умници как хем не могат да изследват за тези алергени, хем ги посочват като основание за освобождаване.....

И другото - ако се наложи нещо друго спешно, нетърпящо отлагане?
Упойка, шиене и т.н.
Изобщо, нещата са сложни и се чувствам в омагьосан кръг.
И освен всичко останало, искам сама за себе си да знам какво му е на детето, за да го предпазим от това.
  Confused

# 620
Питам за освобождаването, защото помня неволите ти с малкото ти детенце...и мислех, че сте освободени Confused
Относно упойки, шиене - тези неща са наложителни и нямат връзка с ваксинирането, просто...има случай в които се налага и хирургическа интервенция Confused

# 621
Питам за освобождаването, защото помня неволите ти с малкото ти детенце...и мислех, че сте освободени Confused
Относно упойки, шиене - тези неща са наложителни и нямат връзка с ваксинирането, просто...има случай в които се налага и хирургическа интервенция Confused

Трябваше да ходим на Комисия, но все още не сме ходили.
Що се отнася до упойките и т.н., знам, че нямат общо с ваксините, но имат общо с алергиите и свръхчувствителността.
Ами ако детето ми е алергично и към някоя упойка?
Или към един Господ знае какво още?
Това е, което искам да разбера.

# 622

Да, това е важно!!!
Братовчедка ми като отиде да ражда се наложи секцио и пълна упойка, след което едва са я събудили лекарите - оказала се алергична към упойката, ама кой да провери...

# 623

Да, това е важно!!!
Братовчедка ми като отиде да ражда се наложи секцио и пълна упойка, след което едва са я събудили лекарите - оказала се алергична към упойката, ама кой да провери...

Именно!
Съвсем скоро, след приемане за спешна, но планова!!! операция (а кажете ми какво са й планували, като един тест за упойки не са й пуснали?!  Close), майка ми направи някаква реакция към упойката (забравих как я нарече един доктор Rolling Eyes), по време на операцията кръвното й рязко пада до застрашаващи живота граници, операцията е временно прекъсната, докато й възстановят пулса, дишането и донякъде кръвното, и няма да ви казвам, че след това едва се събуди и освести!  ooooh!
Обадиха ни се, викнаха ни по спешност в "Пирогов", да сме я видели и да я нахраним, че от сутринта до 20.00ч. вечерта не могат да я събудят и освен всичко останало, цял ден нито е пила, нито е яла нищо.
Няма да ви казвам в какво състояние я намерих, не искам да си спомням, пак добре, че с това се размина. Confused
По- фрапиращото е, че са я зарязали цял ден така, и никой не й е обърнал внимание, а като си помисля какво е могло да стане...  ooooh!
И всичко това от уж елементарна операция, която била ежедневие за тях!
Явно всички не сме в ред (не само с главите Mr. Green) в нашата фамилия, и не искам да се нося по течението и да чукам на дърво "Дано не ми се случи", защото все ми се случва, и все с близките ми хора!
 Sad

# 624
Точно това е тъпото. Как ще разбера дали 2-3 месечното ми бебе е алергично, като на 2-3 месечна възраст, аджеба, го храня само с пилешко и маймунско Crazy

За упойките си права. Когато ми вадиха бъбрека, единствено аз от 3-4 жени, млади при това, с които разговарях, ги бяха предупредили да си направят тест за алергия. Аз - която нямам алергия към абсолютно никакви храни и лекарства до момента - се оказах с 4-та степен към най-разпространената упойка! С нея масово се работи. Rolling Eyes (все се надявам да е било грешка в "резките по ръцете")....
Специално за детенце, ако не дай си боже се наложи шев и намеса, не се тормози, слагат урбазон преди да бият каквото и да било.
Поне така е редно, де Embarassed

# 625
Те хубаво слагат, ама чувала ли си за лица, развили алергия към Урбазона?  Shocked
Защото наш приятел, лекар, работещ в известна столична болница ми каза току що, че макар и рядко се е случвало.
И въобще, нещата са сложни, оплетени, страшни...
Последното, което решихме е, все пак да се обърнем към добър алерголог, да видим дали пък няма да измислим нещо за кръвен тест поне що се отнася до неомицин, яйчни, телешки и не знам си какви още белтъци.
Освен да потърся такъв, не знам какво друго да направя.
 Rolling Eyes

# 626
Със сигурност има и алергични към алергозани, урбазони и т.н. Confused
Не може да се знае никога със сигурност....
Аз ти давам пример веднага със мен. От силния стрес вероятно провокирах алергия, доказана, към лидол, изразяваше се при мен с пареза и подуване.
Тази алергия вече я няма...
Само че ако седнем да задълбаваме....отиде, та се не видя. За нещата, за които можем да разберем и са по-масови, да. Но за всичко е просто невъзможно да се знае....Да не говорим, че то вече какво ли не е алерген.... Crazy, включително ароматните крака на мъжа ми ме докарват до кихавици и лютене на очите Crazy Laughing

# 627
Аз си мисля, че тестове за алергии към упойки могат да се направят при всеки алерголог/анестезиолог...или и тук важи правилото - до 2 г. възраст на детето не се правят тестове за алергии Rolling Eyes

# 628
Аз знам, че до 6-годишна възраст тестуването, но това с нарезите по ръцете, не е препоръчително.

# 629
Ами ако на детенце му се наложи операция или въобще по някакъв повод да се слага упойка - как се процедира Thinking

Общи условия

Активация на акаунт