Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Джуличка, можеш ли да ми пратиш на лични, за да си го запазя, координати и повече информация за този крем, че...може и на мен да се наложи с двете диванета

# 601
Здравейте,

Днес подписахме отказ от ваксинациите при педиатърката. Нямаше кой знае каква офанзива. Обаче педито каза, че трябвало да й занесем бележка, че има медицинска причина за отказа и трябвало да минем през комисия. Малката има АД, но нито един дерматолог до сега, не ми каза, че ваксините трябва да се преустановят.  Close
От няколко дни има и кръвни жилки в акото и сега съм на диета без месо и млечни (кърмя), но изследванията й излизат идеални?!? Та се чудя дали да си правим на разсеяни или да търсим някой, който би издал такава бележка, поради горепосочените фактори???  newsm78

Теди
ужасно преживяване. Не мога да помогна със съвет, но ви пожелавам бързо да се оправите.  Praynig

# 602
Джуличка, можеш ли да ми пратиш на лични, за да си го запазя, координати и повече информация за този крем, че...може и на мен да се наложи с двете диванета

Не те разбрах, извинявай.  Blush
Ако искаш име на крема - няма такова.
Той си е някакъв билков крем, приготвян от една баба от Костинброд, която всички знаят и дори извън София се говори за нея и за крема й.
Който и да питаш там, всеки ще те упъти къде живее.  Peace
Ако това си ме питала де.
Ако не, пиши ми на лични, ще ти кажа каквото те интересува.  Hug

П.С. Понеже господин доктора се скъса да ми отговаря в другата тема, я по- добре да питам вас:

ако искам да направя на детето тестове за алергия към съставките на ваксините мога ли да го направя?
В смисъл иобщо някой способен ли е да го направи и ако да, къде?  Thinking

П.С. 2 Мече, напиши "Кремът от Костинброд" в Гугъл, за да прочетеш и други отзиви, не само мои.
  Peace

# 603
Джуличка,
тестовете за алергии могат да отключат самата алергия ако я има, затова е по-добре да не го правиш. А дали има тестове към съответните алергени не знам. Към неомицин, птичи белтък и яйца със сигурност ще можеш да направиш, но за други не знам. Все пак не е прието човек да си прави тест дали е алергичен към формалдхид.
Cantariny,
АД не е предпоставка за освобождаване. Имунизации се извършват като не е обострен и под защита на антихистамини. Т.е. трябва да си натъпчеш детето и с ксизал или там каквото изпишат. Ама аз подписах само, че отказвам, не ми е искала никакви документи ЛЛ.

# 604
Джуличка,
тестовете за алергии могат да отключат самата алергия ако я има, затова е по-добре да не го правиш. А дали има тестове към съответните алергени не знам. Към неомицин, птичи белтък и яйца със сигурност ще можеш да направиш, но за други не знам. Все пак не е прието човек да си прави тест дали е алергичен към формалдхид.

Янечек, благодаря ти.  Hug
Явно на господин доктора не му изнася да ми отговори, както видяхме той отговаря само на удобните въпроси и на тези, които му изнасят.
Неудобните или подминава, или се прави на ощипана госпожица и се цупи.
Иначе това за формалдехида и за живак, алуминий и т.н. и аз си го помислих.
То направо е смешно (освен трагично).
Представяш ли си да отида и да поискам да ми направят тест за алергия към живак, алуминий, формалдехид?  Shocked
СмЕх в залата!  hahaha

Иначе, аз имах предвид кръвни изследвания, а не такива, при които да го "драскат" по ръчичката, та да отключат алергията, но явно това е поредното, което "светилата" не могат, но не им пречи да напъхат тези неща в децата.  Close
Както и да е, аз си продължавам да си търся.

# 605
  • София
А нали може да се направят крвни тестове за алергии... така няма да има опасност нищо да се отключи.... (поне за храни, акари и т.н. се правят кръвни, предполагам и за към ваксините може).

Джули - обади се и питай в цибалаб, там правят кръвни за алергии..питай дали и за ваксини  правят.
До колкото помня и при Мустаков може да се направят кръвни тестове.... та може и на него да се обадиш да питаш...

# 606
А нали може да се направят крвни тестове за алергии... така няма да има опасност нищо да се отключи.... (поне за храни, акари и т.н. се правят кръвни, предполагам и за към ваксините може).

До тук никоя лаборатория не ми каза, че може, а лаборантите вдигат рамене и казват, че не знаят и не са чули да се правят такива изследвания. Thinking
Аз за това питам и тук, но няма кой да ми отговори, само ние си изказваме предположения.

П.С. Ангелче, питах вече.
И не само там.
Цък.
  Naughty

# 607
Има тест за алергия към кокоши яйца и ваксини отгледани върху такива, т.е пише си на листовката, да не се прилага ако има алергия към кокоши яйца, но има и ваксини отлегадани върху маймунски, свински, кучешки и човешки тъкани - не знам за тях дали има тестове...

Много съм се чудила на вакнита за хепатит Б - на нея пишеше, че е отгледана върху кокоши яйца и съответното предупреждение за алергия, но няма как да се направи тест за алергия на новородено или бебе на 1 м. (когато е втория прием)...

# 608
Много съм се чудила на вакнита за хепатит Б - на нея пишеше, че е отгледана върху кокоши яйца и съответното предупреждение за алергия, но няма как да се направи тест за алергия на новородено или бебе на 1 м. (когато е втория прием)...

Получих и такъв отговор, споко.
Цитирам:
"Ми, че към ваксината за хепатит Б не са описани никога и никакви странични реакции, за какво ви е да правите тест за алергия към нея?!"
  Tired

# 609
Джуличка, благодаря. Точно това ми трябваше.

На братовчед ми жена му е лаборантка (и доктор) . Мога да я питам каквото искате, но ми задайте точно въпрос.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 13:31 от Мечка Малинарка

# 610
Джуличка, благодаря. Точно това ми трябваше.

На братовчед ми жена му е лаборантка (и доктор) към МБАЛ Пазарджик. Мога да я питам каквото искате, но ми задайте точно въпрос.

Могат ли да се направят тестове за алергия към съставките на ваксините, макар току що да прочетох нещо, написано от една лекарка, което ме накара да се замисля дали това е правилната формулировка:  Rolling Eyes

Алергични реакции след имунизации

Страхът от алергични реакции е най-честата причина за освобождаване от имунизации. В действителност обаче нежеланите постваксинални реакции /локални или общи/ рядко се дължат на алергия. В последния случай най-често се касае за проява на свръхчувствителност към някоя от допълнителните съставки на ваксината – стабилизатори, консерванти, антибиотици /присъстващи в следи в някои ваксини/

И пак от нея:

Липсва статическа достоверна разлика в броя на заболелите от посочените заболявания при имунизирани и неимунизирани

# 611
Цитат
рядко се дължат на алергия
Рядко,но сьществува.

Не се забьрквай Джуличка в сложни неща.
Не сьветвам да подлагаш детето ти на тестове за сьставките от ваксините.Рисковано е.

Цитат
Липсва статическа достоверна разлика в броя на заболелите от посочените заболявания при имунизирани и неимунизирани
От три години го говоря...

# 612
Не се забьрквай Джуличка в сложни неща.
Не сьветвам да подлагаш детето ти на тестове за сьставките от ваксините.Рисковано е.

Честно казано, за мен е все тая дали е алергия или свръхчувствителност, все е ужасяващо!  ooooh!
Кристиян, кръвните тестове не са рисковани, но не намирам за момента дали изобщо някой ги прави.
Между другото, в противопоказанията за имунизиране намирам такова нещо, но не си обяснявам как биха установили тия алергени, ако не могат да направят такива изследвания?!

Противопоказания при имунизациите, включени в Националния имунизационен календар

Приложение № 4 към чл.10, ал.1
от НАРЕДБА № 2 от 27 април 2000 г. за видовете имунизации в Република България и сроковете за извършването им (Обн. ДВ бр. 38 от 2000 г.)

І. Общи противопоказания

б) противопоказания за имунизация са анамнестични данни за шок, едем на Квинке и други тежки алергични реакции спрямо алергени, съдържащи се във ваксините:
- животински белтъци, напр. яйчен белтък за ваксините, произведени на кокоши ембриони или ембрионални клетъчни култури (грипна, морбилна, паротитна, жълта треска).Това противопоказание не се отнася за ваксини, получени на клетъчни култури от човешки диплоидни клетки;
- антибиотици, които се съдържат в минимални количества (следи) в някои ваксини, напр. неомицин в триваксината морбили-паротит-рубеола.

Кристиян, какво ще ме посъветваш да направя?  Rolling Eyes

# 613
Не разбирам какво искаш да направиш и защо?

# 614
Умишлено затрих по-горе къде работи тя, за да не й създам проблеми.
Току-що говорих с нея. Каза, че в Пазарджик е абсурд. В Центъра по заразни болести можело да се пита.
Тя лично не знае.
"Нали знаеш колко са хвалени и прехвалени ваксините (тук звучеше сарказъм), така че никой не обръща внимание на важните неща...." Не бях говорила с нея на тази тема Confused....Но ми стана ясно какво мисли по въпроса Peace(а определено я имам за ерудиран човек. Още нямат деца, иначе щеше да говорим повече Wink)

Общи условия

Активация на акаунт