Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 433
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Аз знам, че до 6-годишна възраст тестуването, но това с нарезите по ръцете, не е препоръчително.
Доколкото знам, не само до 6г., а по принцип не се препоръчва точно за да не отключи алергия към нещо...

ПП: Къде изчезна цяла тема от този форум... newsm78

За освобождаването: по принцип АД не влиза в списъка със заболявания, заради които детето подлежи на освобождаване от ваксини, но ако има становище от алерголог/дерматолог, че детето е с диагноза АД и специалистът препоръчва отлагане/освобождаване от ваксина/и, се минава много лесно през комисия... Wink

ЛЛ искат или такава бележка, за да се освободи легално детето от ваксиниране чрез комисия, или подписан отказ от родителите.

# 631
ПП: Къде изчезна цяла тема от този форум... newsm78

Ей,жалко!Уж  доктора много искаше да обсъдим неговите доводи,пък взеха,че му махнаха темата...по негово желание.Ама как не се усетих да я копирам...Някой успя ли?

# 632
  • София
Усещате ли напоследък масова атака срещу оказа на някои родители от ваксиниране? По телевизията, писания разни по пресата, плашене със санкции и не прием в детски градини и училище, до епидемиите довела "модата" на неваксинирането...... и пр. Thinking Да вземела мерки държавата всички да бъдат прилежно набодени. Само аз ли все на това попадам newsm78

# 633
Ами ако на детенце му се наложи операция или въобще по някакъв повод да се слага упойка - как се процедира Thinking

Не знам за по-сериозна операция. Моята голямата има вадена трета сливица, но то е за минутки и мина само с райски газ.

Bise, аз не съм видяла и чела, но и не гледам и не чета много Mr. Green Кой ги разправя тези за "да вземела мерки държавата"...

# 634
  • София
По една от телевизиите в сутрешен блок беше, но не помня коя, случайно го засякох, после за епидемията от морбили били виновни неваксинираните.... От различни места, не търся специално, то все познатите рефрени, ама мен ме дразнят Mr. Green 

# 635
  • И аз не знам къде...
По една от телевизиите в сутрешен блок беше, но не помня коя, случайно го засякох, после за епидемията от морбили били виновни неваксинираните.... От различни места, не търся специално, то все познатите рефрени, ама мен ме дразнят Mr. Green  

И мен ме дразнят  Shocked! И доста често попадам на такива публикации. На скоро прочетох, че след боледуване от морбили едва ли не, ако оцелее човек, то 100% той ще е увреден  Shocked! Ако не се проявяло вднага, то след време все щяло да се прояви като умствено или физическо изоставане  Shocked!

# 636
Здравейте, мамички

Моят син трябваше да се яви на Прослувутата Комисия в РИОКОЗ като бях почти сигурна, че ще го освободят от по-нататъшни реимунизации с ДТК (все е нещо).
Днес отидох там и попаднах на лекарката, от която трябваше да взема решението. Оказа се, че комисията още не се е събирала, но неофициално тя ми заяви с половинчасово теглене на локуми, че няма да го освободят.
Пита ме какво му е заболяването. Аз и казах: Ха, слава богу, няма заболяване. Само се задуши след 3-я прием с ДТК на 5 месеца.
Тя: О, в такъв случай ще му се сложи друга (аксиоци....) ваксина, която била не знам каква си.
Аз: А вие сигурни ли сте, че няма да му се случи нещо? Защото аз не съм.
Тя: Мда, в такъв случай родителят подписва отказ.
Обясни ми, че трябвало да подпиша отказа при ЛЛ, който щял да прецени дали да ме глоби с 50 лв. или не. Забележете, личния лекар. Интересното тук е, че на ЛЛ аз съм трън в очите и се надяваше да си измие ръцете с Комисията, обаче сега и Комисията ще си измие ръцете и пак ще ме върне при нея. И тъй като вече не знаят какво да правят, измислиха, че аз трябва да подпиша отказ.
И аз я питах: Значи като му сложим ваксината и като не дай си Боже, се разболее, тогава ще го освободи Комисията???
Тя: Мда, явно не ме слушате. И пак започва да ми повтаря едно и също нещо.
В крайна сметка на мен ми е много мъчно: разбирам никога да не съм слагала ваксина, да ме глобяват, ама при условие, че детето ми е реагирало на ваксината, пак ме задължават да му я сложим, че и виновна ме изкарват, че ме е страх, че и ще ме глобяват, че не искам да си окипазя детето.  Cry Cry
Иначе ме посъветва да съм отидела като навършел поне 4 години в Националния център по заразни и паразитни болести да сме му направили тест за алергии, защото рано или късно тази алергия щяла да се прояви. Нали по-горе стана въпрос за това.
В детските градини (ясли) заяви, че с 3 приема на ДТК би трябвало да нямаме проблеми, защото това бил пълния набор от имунизации, другото било реимунизации. С детски градини и ясли аз обаче не съм говорила, защото нямам намерение да го давам (поне не в БГ). Но виж може да се пробвам на няколко места ей така да разберат, че има и такива като нас и няма да им разминава още дълго време.
Гледах "Ваксината на страха" - ей голям рев изревах, особено като в два от случаите намирам начални признаци, които съм наблюдавала при сина ми - само да ми запази Господ детенцето здраво, се заклех никакви ваксини никога повече!
И тези моля ви се, ще ме задължават да си окипазя детето! Представяте ли за какво става дума!!!??? След като веднъж вече е реагирал...

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 23:17 от г-жа Претенция

# 637
Гледах "Ваксината на страха" - ей голям рев изревах, особено като в два от случаите намирам начални признаци, които съм наблюдавала при сина ми - само да ми запази Господ детенцето здраво, се заклех никакви ваксини никога повече!
И тези моля ви се, ще ме задължават да си окипазя детето! Представяте ли за какво става дума!!!??? След като веднъж вече е реагирал...

И аз така.
За това и сложих това в подписа си, дано го видят и други майчици, и да се замислят.
А дали си представям?
Ами, за съжаление си го представям цветно.  Sad
Като се върна назад и само си помисля как часове, и часове, и часове се молех на Господ да не ми взима детенцето, а то да се събуди и да ми е живо и здраво, и не искам да чувам тази дума "ваксина"!  
Cry  #2gunfire

# 638
Боже, Джуличка, при теб часове...При мен бяха само секунди,но няма друг такъв ужас на Земята...

# 639
Боже, Джуличка, при теб часове...При мен бяха само секунди,но няма друг такъв ужас на Земята...

36 часа го чакахме да се събуди!  Cry ooooh!
Не пожелавам никога, никога и на никоя майка да й се случи това, нито да й минат такива мисли през главата, каквито на мене тогава!
  Cry

# 640
г-жа Претенция, много неприятно. И ние си загубихме времето със софийската комисия преди година-залъгаха ни с шест месеца освобождаване и убеждавали мъжа ми колко е важно имунизирането  Outta Joint. Имахме документи от двама специалисти, препоръчващи освобождаване.

# 641
г-жа Претенция, много неприятно. И ние си загубихме времето със софийската комисия преди година-залъгаха ни с шест месеца освобождаване и убеждавали мъжа ми колко е важно имунизирането  Outta Joint. Имахме документи от двама специалисти, препоръчващи освобождаване.

За коя ваксина?
И защо само за 6 месеца?
И след тия 6 месеца какво?
Извинявай, че те разпитвам, мила, но и ние имаме документ, подписан от професор и доцент, и в него пише да не се прилага ваксина ДТК.
Та просто събирам инфо дали изобщо да си губя времето или да си продължаваме така.
  Rolling Eyes

# 642
Джуличка,
аз съм правила такъв тест, когато дъщеря ми беше на 5 месеца.
Тук кръв и взе детският лекар при който тогава я водех. Беше обаче много болезнено за бебето и много травмиращо за мен. Трябваше да я държа да не си мърда ръчичката, докато се напълни шишенцето с кръв (и сега ме заболява сърцето като си спомня). След това с резултатите ходихме и при дерматолог.
Ако мога да върна времето назад, не бих го направила отново. Причината: имаш резултатите, обаче стандартната медицина не предлага никакво лечение. Ако се влуши положението крем с кортизон или нещо друго за облекчаване на симптомите. Според мен такъв тест е безмислен.

# 643
Лолита, ама за какво лечение става дума?!  Rolling Eyes
Детето ми не е болно.
И определено предпочитам веднъж да го държа и да го бодат за взимане кръв, от колкото другите неща.  Confused
Но май не сме се разбрали с теб, за това какво изследване искам аз и т.н.
Все пак ти благодаря, че опита да ми помогнеш.
   bouquet

# 644
Джуличка  ,нали искаш чрез тест да докажеш алергия към определена съставка?или и аз не съм разбрала  newsm78
инъче Лолита я разбирам-и аз държах пищящите си момичета ,и двете ,че баща им още по-зле от мен-ще забърше на сестрата шамар,ако седи вътре да гледа как ги тормозят  #2gunfire
и ние на около 5м възраст бяхме,и беше ад-спукани вени,кръв не изклиза-мъкааа...
от отгава не влизам в лекарски кабинет ,че се започва пищене и повръщане,и борба на живот и смърт  Sad
и без това съм ги отсвирила докторите  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт