Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 417
  • 741
  •   1
Отговори
# 705

Е, нЕма що!  ooooh!
Егати организацията!  Crossing Arms
Обаче чета аз, и си умувам на глас:

Такъв пример е епидемията от морбили в страната. Ваксина срещу този вид шарка струва 20 лева, докато за вече заболял от нея Националната здравноосигурителна каса плаща 400 лева.
А? За к'во точно ги дават тия 400лв?  Twisted Evil

Сред другите предложения е още имунизацията на малцинствените група да се обвърже с някакъв ангажимент, като например - дете, което не е преминало имунизация, необходима за дадена възраст, да не може да постъпва в детско заведение.

Това как точно го тълкувате?!  newsm78

# 706
Джулс, предложенията им са тъпи и недомислени!
- и сега си има обвързване с възможността да се посещава ясла.
- както дърпат надолу предучилищната, а тя е задължителна част от образователната система, няма как ваксините да са пречка за получаване на образование.
- единствено може да се цели промяна на изискванията за ДГ и да се направят като за яслите, но пак няма да могат да пипат предучилищната..

Ромските организации ще скочат (и с право!!!), че е дискриминация да се налага нещо си, каквото и да било, само на малцинствените групи. Още повече да се обвържат някакви социални плащания с нещо друго освен с пряката причина за тези плащания!

Одавна съм забелязала, че от юрист лечител може да стане, но от лекар юрист - НЕ! Омръзнало ми е от потресаващата правна неграмотност на масата лекари! Иска се просто да седне да прочете човек, не е толкова сложно!!!

# 707
http://www.puls.bg/health/news/news_4068.html

#2gunfire

Вижте новата кандидатура за здравен министър.....Не е истина просто... ooooh!
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&a … 0469&Itemid=1

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 14:38 от Omega

# 708
В4ера влезнах в този сайт и антивирусната ми запищя. Confused Пълно е с троянци там.Съжалявам,но няма да повторя визитата си. Laughing

Става това,което е станало отдавна и тук,където живея.Единствената профилактика да се провежда под вида на страшно много натоварен имунизационен календар и супер обременяване на детският организъм с тежки метали и бог знае каква ДНК.
В профилактиката няма пари,сигурно тези"глезотийки" с които сега разполагат майките в България,ще се затрият,както е и тук. Rolling Eyes

# 709
Министърката е ясна, то само физиономията й е достатъчна, за да се изприщи човек.

# 710
  • София
  Марица книгата със сигурност можеш да си я поръчаш на англииски от сайта букдепозътъри от който дадох линк. Доставката е безплатна по целия свят почти.

# 711
  Марица книгата със сигурност можеш да си я поръчаш на англииски от сайта букдепозътъри от който дадох линк. Доставката е безплатна по целия свят почти.
Благодаря,но не съм 4ак толкова напреднала с английският.Сигурно ще има терминология,която няма да мога да разбера.Затова я потърсих на испански,но не намерих нищо засега.

Новата здравна министърка няма да я коментирам,не знам нищо за нея,тепърва ще трупам впе4атления. Wink

# 712
  • София
  А провери ли в този сайт за който писах, мярках книги и на немски и френски, незнам дали на испански предлагат... или просто на испански я няма преведена?
  Вчера Ваня отново падна и си разби главата. Наложи се да ходим до Пирогов да я лепят. Веднага ми преложиха тетанус ваксина, която аз отказах. Попитах нали промивате и без това, аз ако при всяка рана и бия инжекция за тетанус то тя ще стане като игленик... Подписах, че отказвам и нямах никакъв проблем. Единия от лекарите се опита да ме убеди, като каза, че той всяка година преди да си ходи на вилата си поставял такава ваксина профилактично...

# 713
Добре де, аз, като по- незапозната искам да питам вас - няма ли такава организация, която наистина да защитава правата на пациентите, без да се ръководи от проклетата дума "пари"?!
И изобщо има ли някой, който официално да застава зад нас или само дето си блъскаме главите и нищо не става?

# 714
Да си поставя  Mr. Green На селото му може да има подивели лисици и затова  Mr. Green А на сестра ми й сложиха тетанус като отиде с охлузен пръст и то след 3 дена - даже кръв нямаше вече, само за снимка, че не можеше да си го движи и беше син и подут. Явно е стандарт.
Ох, защото дават пример как е в САЩ, при положение че сме в ЕС  Rolling Eyes

# 715
Естествено, че за пример ще посочат американския модел, както и Борисов им е подражател направо съвсем ще я оплескат, а и като гледам новата здравна министърка  ooooh!

# 716
  А провери ли в този сайт за който писах, мярках книги и на немски и френски, незнам дали на испански предлагат... или просто на испански я няма преведена?

Ще проверя.Гледах в тукашните форуми,там все още я нямаха на испански.

На мен след едно набождане на крака върху порцелан,ми бяха предложили да ми направят 3 ваксини тетанус по схема.Отказах,нищо не ми се слу4и. Grinning

# 717

Сред другите предложения е още имунизацията на малцинствените група да се обвърже с някакъв ангажимент, като например - дете, което не е преминало имунизация, необходима за дадена възраст, да не може да постъпва в детско заведение.

Идеята е да се обвържат детските надбавки с ваксините, защото всички мангали взимат детски, но не се ваксинират.
Та заради тях може да пострадаме и ние, които не ваксинираме, но взимаме детски. Cry

# 718

Идеята е да се обвържат детските надбавки с ваксините, защото всички мангали взимат детски, но не се ваксинират.
Та заради тях може да пострадаме и ние, които не ваксинираме, но взимаме детски. Cry

Говорят за детските градини.
И написано по този начин, на мен лично ми звучи, че към момента нямат право да не го приемат в детска градина.
  Thinking

# 719
Писах доста отдавна, че моят син се наложи да седи поне 20 мин. в кабинета в Пирогов, хлипащ, с кръв течаща от разцепена зверски брада докато ние се разправяме с лекарите там, че не разрешавам да му сложат тетатус а искам да за зашият.  Накрая се подписах, че отказвам и го зашиха. А беше паднал в къщи на претендирам чистия ми под. Дори не пожелаха да ме чуят какво обяснявам. Почти си бях тръгнала към вратата вече, когато единия благовори да погледне раната му.

Общи условия

Активация на акаунт