Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Редовно ви следя и съм наясно с някой неща, но днес ходихме на консултация и попитах педиатъра как мога да заявя отказа си от поставянето на сина ми на повече ваксини след, като разви алергия благодарение на тях  Twisted Evil. Отговори ми, че не може, защото в закона пише, че ваксините са задължителни. Можем само да ги отлагаме чрез комисия. Тук виждам мами, които са написали, че са заявили писмено отказа си. И в кой документ да се напише, че категорично не желая поставянето му на повече ваксини? И какво да правя?  newsm78 Да стоя и нищо да не предприемам, а на комисия въобще не ми се ходи. Само ще си загубя времето с тази бюрокрация.

# 721
Сиси, кажи му много поздрави на тоя доктор.
Естествено, че имаш право да подпишеш отказ, аз също подписах за големия ми син, но докторката ни е свястна и въобще не ме е правила на луда.
Просто ми даде формуляр, на който пише, че отказвам и се подписах.

# 722
  • в матрицата
Вече и формуляри за отказ от ваксините ли има???  Shocked Аз нищо не съм писала и подписвала и вече 2 години нямам проблеми...... Казах, че не искам ваксини и до там, никой нищо не ме е карал да подписвам.....

# 723
Вече и формуляри за отказ от ваксините ли има???  Shocked Аз нищо не съм писала и подписвала и вече 2 години нямам проблеми...... Казах, че не искам ваксини и до там, никой нищо не ме е карал да подписвам.....

Има, има.
Понеже синът ми трябваше да бъде набоден, а аз отказах категорично, ЛЛ ми каза:
"О.К., щом така си си преценила, това е твое право, но ще ми подпишеш ли един формуляр, за да се види, че ти отказваш, а не, че аз един вид не съм си свършила работата?"
Аз пък много си я уважавам и не мисля, че тя ми е виновна, та да й създавам проблеми, и подписах формуляра.

# 724
  • София
По повод това, че профилактиката е 20 лв, а лечението - 400 заблуждават, гадовете. Ваксинират стотици хиляди, а заболелите колко ще са Twisted Evil

# 725
По повод това, че профилактиката е 20 лв, а лечението - 400 заблуждават, гадовете. Ваксинират стотици хиляди, а заболелите колко ще са Twisted Evil

Ами, то може ли вече да знае човек?
Нищо чудно, благодарение на техните ваксини заболелите да станат N пъти в повече.
  Tired

# 726
Ще попитам педиатъра за този формуляр и мисля да го сменям през м. юни, че този не ми допада. Даже след, като се обрина сина ми от ваксината и аз отказах следващата имунизация ме убеждаваше в ползата им, че можел да се зарази от някоя от тези болести и от двете злини/ т.е ако получи астма или пък паралич/ да избера по малкото зло. В началото се притесних, но след като ви намерих съм по спокойна и съм убедена в правотата си.  А при всички други доктори при които съм водила сина ми за алергията ми казаха, че на този етап не бива да му се слагат други докато не се възстанови. Но аз си реших - НИКАКВИ ваксини повече. Naughty

# 727
Те сами на себе си противоречат, ама иначе ние трябва безпрекословно да им вярваме.  Crossing Arms
 Confused

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 12:13 от Джуличка

# 728
# 729
Пропаганда,нищо пове4е.Зву4и то4но както навремето идваха мед.работници по у4илищата да ни 4етат за болести,ваксини и хигиена.
Ако последват оба4е американският пример за принуда към ваксиниране и да съм имала планове да се прибера някой ден в Бг,няма да го направя.В края на краищата,където и да живее 4овек,все от него си зависи какъв му е живота,предпо4итам там,където има най-малък терор върху ли4носта и съзнанието.

# 730
Не мога да разбера защо и в двете стаии все американската политика за ваксинации дават за пример все едно сме на друг континент. Shocked

# 731
Ще попитам педиатъра за този формуляр......

Специален формуляр няма именно защото ваксините са задължителни.
Нашата педиатърка ми даде празен лист, на който собственоръчно да напиша, че отказвам ваксини и да се подпиша...

# 732
Защото винаги вземаме най-лошото и негодното като пример за подражание от света.

# 733
Ще попитам педиатъра за този формуляр......

Специален формуляр няма именно защото ваксините са задължителни.
Нашата педиатърка ми даде празен лист, на който собственоръчно да напиша, че отказвам ваксини и да се подпиша...

А на мен ми даде готов такъв, на който само се подписах.
А сега де.
  Thinking

# 734
Майки не искат задължителни ваксини
08 април 2010 / News.dir.bg
Десетки варненски майки се обявиха против задължителния имунизационен календар, предаде Varna24.bg.

Те поискаха плановите ваксини да придобият препоръчителен, а не задължителен характер, както в момента постановява родното здравно законодателство. Родители от морската столица заедно със свои съмишленици от София и други градове са направили и петиция, която ще изпратят до правителството, президента и Конституционния съд.

Основният проблем при задължителните ваксини е, че се отнема правото на свободен и информиран избор. Никой не си прави труда да запознае родителите с възможните последствия. Според някои от родителите, сред които и юристи, задължителните ваксини нарушават основни човешки права, залегнали в Конституцията, тъй като не са безопасна медицинска процедура.

С налагането на ваксините, родното законодателство гази и международна конвенция, ратифицирана от българския парламент на 23 април 2003 г., съобщиха още варненски родители. Конвенцията е за защита правата на човека и неговото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината и установена от Съвета на Европа. Според Конституцията на Република България, конвенцията е част от вътрешното право и превъзхожда текстовете от вътрешното законодателство, които й противоречат, обясниха юристи.

Общи условия

Активация на акаунт