Как реагирате на "То (тя,той) е осиновено", казано между другото?

• 2 960
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • на път
Аз обикновено се радвам ако чуя такова нещо и е добронамерено ... но не се задълбочавам и не любопитствам с което разочаровам събеседика си.

# 16
гласувах с "какво от това", но трябва да уточня, че по-скоро реагирам мълчаливо ... винаги се втрещявам малко и губя дар слово, когато някой изтресе някаква неуместна, вън от контекста лична информация ... в интерес на истината, много инцидентно ми се е случвало да чуя такова нещо, един или два пъти въобще, така че не знам доколко аз и околните сме основа за изводи ...

# 17
На мен пък не ми се е случвало все още.

# 18
Здравейте! Аз съм от "туристите" тук Wink.
На подобно изказване бих реагирала точно с "какво от това" (и съм реагирала така), но ми остава едно..хм.. огорчение и някак гадно чувство, че хората точно наострят уши като има такава подробност... Повечето пъти като съм чувала тази реплика е било с цел интригантство и заради това, може би, правя крива гримаса като си помисля само..

Може би да вметна защо въобще влязох в този подфорум  Rolling Eyes. Леля ми и мъжът й дълги години не можаха да си имат детенце, направиха всичко възможно, но не успяха. Тогава аз живеех при тях и я виждах как всеки месец рухва и психически, и физически заради неуспеха.. И й повдигнах въпроса за осиновяването. Не знам дали от мен тръгна или и те си бяха мислили, но сега се радват на прекрасната си осиновена дъщеричка, която толкова много да прилича на баща си, че просто не мога да повярвам!  Shocked Баба ми (майката на леля ми) беше категорично против, за нея като не ти е кръв и плът - дума не може да става, стигна до ултиматум дори - или аз, или детето  ooooh! Crazy. Постоянно й разправяше, че останалите от семейството също не одобряваме, но й казваме, че сме "за" от любезност.. Беше ужасен период.. Добре, че леля ми не й се върза и й каза буквално да си гледа работата.. А сега да видите и баба ми как се грижи и как обича това дете!!  Heart Eyes Извинете за лиричното отклонение, сигурно не е било въобще необходимо  Blush. Но просто исках да кажа колко много се радвам, когато някоя бездетна двойка вземе такова решение - това е благодат и за нея, и за детето, което ще влезе в семейството.

Много прегръдки на всички вас и децата ви  Hug

# 19
И аз като "турист" да кажа,че "И какво от това" е моят отговор.И да,огорчението ми е било от допълващата информация,как,защо са го осиновили.как са събирали пари цялата фамилия,или село,или как са теглили кредит за процедурите,за ремонт на жилището....И най-честия проблем,който сякаш извинява самото осиновяване е медицинският проблем на майката,че е отстранена матката или нещо друго от този сорт и прочее подробности,които само натъжават и дава да се разбере,че са осиновили дете,защото не могат да имат свое... Thinking

И това се коментира  някак с фалшива теревога и пресилена радост,сякаш съжалявайки тези осиновители....Защо трябва първо човек да стига до проблеми с възпроизводството,за да осинови дете?Повечето гледат кучета и котки и го имат,за не по малко хубаво.А грижата за едно осиновено дете е в пъти по-сложно ,но и по-хубаво и по-възвисшено,защото детето не остава винаги дете,а пораства.Жалко е,че в нашата България  човек не може да си позволи да си осинови дете независимо колко свои деца има,защото преди всичко трябват сигурни доходи, не стига само желанието да отгледаш човек.

Общи условия

Активация на акаунт