ФЕВРУАРСКА мама дни брои бебче да се появи (47)

• 25 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Ralipo,аз за седмица свалих всички килца от бременността,та и отгоре,корема ми на 3тия ден си изчезна буквално.Simple Smile
Пусто,така е,няма време за ядене,аз едвам до тоалетната стигам понякога  Mr. Green
И аз препоръчвам за подсичане Судокрем,наистина помага,а за коликите не съм ползвала нищо,само масажчета на коремчето и оригвания.

# 571
Стефи, относно банята..
Аз го къпя в анатомично корито, слагам шезлонг на бертони вътре-много удобна вещ,струваща 5-лв. слагам вода до гърдите и си го къпя сама.Той вече не плаче, даже му е много кеф във водата,щом от време на време задремва Simple Smile
Относно кремчето за подсичане, ползвам Себа мед и съм много доволна.Аз също мия дупе след всяко акане.

На съседката детето вчера са цепнали кожичката на пишката и сега е рев на всяко пикане, милото детенце.То е на 5-месеца и е получило фимоза, защото педито им е казал, че е рано да му забелват пишката #Cussing out
Ние няколко дена му я забелваме само по веднъж и вече сме се върнали назад...явно си иска постоянство.

# 572
mama_widow, margarete, мъжете се държат като тикви понякога!  Hug

Честито бебенце на did4eto_85!

mariq_lakova и Ники, и балеринка - ми така, вчера бях на тонове, това ми заявиха.  Sick Можело и да ме върнат.  Sad Иначе аз в тамошната патология съм лежала, не се стряскам, но за преносване скоро там няма да ме приемат, така ми казаха.

Балеринка, давай да ходим да изкачваме Черни връх?  Tired

vanya_pleven, благодаря за разказа и окуражението, което ми вдъхна!   bouquet

# 573
  • София
Здравейте и от нас!
Честито на всички мами с новопоявили се бебчета, да са ви живи и здрави и само хубави емоции Simple Smile   bouquet
Добре завърнали се на мамите, които вече са си вкъщи!   bouquet
Стискам палци на всички, дето още са 2 в 1! Бързо, леко и безболезнено!  Hug

Благородно завиждам на мамите, свалили си килата от бременността, ама те явно не са и били много. Аз свалих 8 и дотук,  а колко още има да се свалят... ooooh!

За коликите - Калина сигурно е единственото бебе от темата, на която Инфакола не действа. Давах и го 2 дни, ефекта беше никакво облекчение + запек. Да не говорим, че никак не й допада изкуствения портокалов вкус и изкуствения аромат на портокал. Саб Симплекс облекчава засега, но коликите са зверски и ... чудо ни трябва Sad

За судикрема и аз съм чувала добри отзиви, аз съм много доволна от крема на Клоран за смяна на пелени, за час изчезна всичко! Но и е важно да не се държат наакани, щото многи бързи става работата с тиа чувствителни кожи Hug
Хубав ден ви желая! И честито на бебчетата, които днес стават на 1месец!   bouquet  bouquet

# 574
Завърнах се аз след няколко часа из дъждовна София.
Тоновете са ни добре,но макар че аз усещам от сутринта леки контракции,на апарата не се отчетоха!
Момичето ми е с характер!

Дидче,честита да ти е Мирелка!Да ти е радост и гордост!

Балеринка,за болничния-за разликата между термин и раждане ти го издава следящият те гинеколог,от раждането натам-от родилния дом.
Аз пък искам да питам-някой писа,че в Джъмбо имало мерителна везна за 30лв-тя електронна ли е?

# 575
Браво на вас,
а моя корем е като за 5-ти месец... Попитах док. какво е това чудо,та уж било нормално за голямо бебе и втора бременност...  Каза,че поне още 5-6 седмици ще изглеждам така  Cry но съм си приготвила един колан за стягане и от другата седмица ще започна да го слагам  Twisted Evil Свалила съм 9 кг. при раждането и ми остават още 17  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Така че никой друг да не се отчайва  Joy Joy Joy
 Hug

# 576
Моля родилите вече мами за бърз съвет...моята беба е с Ужасни колики и Инфакола определено май не и помага както и вкуса не и харесва...та дайте ми моля ви съвет с какво друго да пробвам да борим поне малко тези колики...някой ползвал ли е тези Колийф или кое е по добро Саб симплекс или Еспумизан...напраео ми иде да отида в Аптеката и да изкупя всичко възможно само и само да и облекчи малко...

# 577
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!ДВА ДЕНА НЯМАХМЕ НЕТ И ИМАМ ДОСТА ДА СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД.ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ .ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ.
И НИЕ ИМАМЕ СЕРИОЗНИ КОЛИКИ.ДАВАХ ИНФАКОЛ-ДЕЙСТВАХА 1-2 ДЕНА.СЕГА ДАВАМ КОЛИЙФ,НО И ТЯХНОТО ДЕЙСТВИЕ ТРАЯ 2-3 ДЕНА.И ДНЕС СЕ ПРЕСТРАШИХ ДА ДАМ БИБЕРОН-КАЗВАМ ПРЕСТРАШИХ ,ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАХ ,КАТО Й ДАМ БИБЕРОН ДА НЕ Я ОТКАЖА ОТ КЪРМЕНЕТО,НО ПРИЯТЕЛКИ МЕ УСПОКОИХА ,ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ.ДУПЕТО МАЖА СЪС СУДОКРЕМ.ЗАСЕГА СЪМ ДОВОЛНА.
ЗА КИЛОГРАМИТЕ-ИМАМ ДА СВАЛЯМ 6 ГК. И ТЕ ЩЕ СА СИГУРНО ПО-ТРУДНО СВАЛЯЕМИТЕ,ЗАЩОТО НЕ ПАЗЯ НИКАКВИ ДИЕТИ-ТОЧНО ОБРАТНОТО,ЯМ НА КОРЕМ И ПИЯ БОЗИ И АЙРАНИ НА КОРЕМ.
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ  Hug

# 578
 Нашето коритце е обикновенно,а я слагам на един шезлонг ли как да го нарека,които е с памучна кърпа,а не от тези пластмасовите анатомичните,но явно ще трябва такова да взема
 Дани Муцуна идва да снима на място когато са толкова малки бебенцата.Вие къде се разхождате? Ние още не сме излизали,но когато почнем може а се организираме нещо с вас
 За килограмите незнам колко съм сега,от болницата се върнах -8,9 килограма и ми останана 4-5 за сваляне.Корема ми се е поприбрал,но има още малко.Гледам да хапвам добре,за да има мляко за Елена  Mr. Green а килата все ще се свалят,не мога и тях да ги мисля сега,пък и не са много де
 За дупето полвам крема на мустела-от болницата си дойдохме подсечени,че там само по 3 пъти на ден им сменяха памперите,но за един ден вкъщи се оправи
 Капки за колики още не съм взела-още са и слаби коликите и се въздържам,но нашата педиатърка каза Биогая да давам един път на ден със следобедното хранене. Някакви отзиви за тях?Така като чета мй никой не ги ползва

# 579
Честито на всички гушкащи бебетата си!
И кураж на всички като мен дето преносваме за пореден ден!
Днес пак бях в МД на тонове, там всички са зверове, уверих се просто, нищо човешко не е останало у тези хора.Утре с чантичката..... и се предавам,само не е ясно дали ще ме следят или ще ми сложат система и ще предизвикат раждане.Не сметнаха за нужно да ме уведомят от днес какво ще правят.
Трябвало да ми било ясно, че след като не са ме следили в тяхната болница, отношението на персонала щяло да бъде такова.Без коментар.
А моят гинеколог просто не изражда, преди е работел в Шейново, но отдавна не практикува.
Опитвам се да се настройвам позитивно, но ми е много трудно, мисля че някой ще го отнесе още сутринта, а не искам да се заяждам,ама какво да си мълча и да се правя на тъпа ли....не знам...
Излях си мъката...
Хубав ден на всички!

# 580
Здравейте мили февруарски мами.Първо да честитя на всички които гушкат своите рожби,а на останалите да пожелая леко раждане.
Извинявам се ,че така нахлувам във вашата темичка,но имам въпрос към неомъжените и родили мами.
Предстои ми да родя сега март месец и разбрах,че трябва да направя декларация за припознаване.Та въпроса ми е кога се вади тази декларация преди или след раждането,защото от общината тук във Враца ми дадоха една,но в нея трябва да се впише името и ЕГН на детето ,а как да стане това без акт за раждане.А за акт нали трябва да се напише кой е бащата на това дете.
Ох ,надявам се,че сте ме разбрали,защото с тоя бременен мозък обясненията не са ми силна страна

Още веднъж ви желая леко раждане и майчинство

При нас процедурата с припознаването беше следната - след като родих пратих таткото да ходи при някой нотариус да направи декларация за припознаване. Самата декларация я е писал нотариуса, не сме имали подготвен формуляр. Аз не съм я видяла и не знам какво точно пише в нея, но предполагам че той ... заявява че роденото от мен бебе ... (името) е негово. Занесе я в канцеларията на болницата. После на мен ми дадоха да попълня една декларация по формуляр на болницата, в която аз декларирам, че роденото от мен дете ... е от еди кой си баща. (Чудех се, ако напиша друг баща какво ще стане  Laughing)

Мисля че има болници, в които може бащата да декларира писмено пред техен служител, че той е баща и да не се ходи до нотариус.
При всички положения се попълва след раждането, защото се пише името на детето. Спокойно всички документи трябва да са готови за изписването. Така че след като родиш таткото отива при отговарящия за бумащината в болницата и пита какъв документ искат да им занесе за бащинството. После те от болницата придвижват нещата до общината за издаване на акта за раждане. При нас го изстрелях да ходи веднага при нотариус, че родих в петък и исках да успее да свърши това същия ден, че после два почивни дни и нотариусите не работят,а исках в понеделник сутрин ако всичко е наред да не изпишат. Не ми се искаше да откарам един ден повече в болницата, заради неуредени документи.

# 581
Честито на всички щастливи мами, гушкащи сладки бебчета!
На най-търпеливите кураж и много стиснати палчета от мен за леко раждане!
Силвъри, аз ползвам Биогая, давам и инфакол или еспумизан L. Не мога да кажа, че виждам голямо подобрение, въпреки че давах преди всяко хранене инфакол или еспумизан L. Вече давам само Биогая на обяд, а за през ноща едно от другите две/ и на двата вида капки активната съставка е симетикон/. Надявам се скоро да отшумят.

# 582
Ха здравейте и от нас,
Първо да честитя на всички обебили се докато ни нямаше.
Ние от неделя сме си в къщи. За раждането няма да ви разказвам - пълен кошмар. Ужасно тежко раждане. Щяха да ни изпуснат и двамата нещастниците. Раждах 3 дни, имах 9 см. разкритие, зверски контракции на 3 мин. и незнайно как се наложи секцио по спешност. На бебо почнаха да му падат тоновете.Та мога да кажа, че родих 2 пъти. Повече в МД няма да стъпя никога през живота си. Сега кърма нямам - от стрес и от 5 дневната температура. Та така при нас - поне бебо е жив и здрав. Олаках се - олекна ми. Сега се връщам да ви чета колкото мога, че идва време за манджа.

# 583
Днес пак бях в МД на тонове, там всички са зверове, уверих се просто, нищо човешко не е останало у тези хора.Утре с чантичката..... и се предавам,само не е ясно дали ще ме следят или ще ми сложат система и ще предизвикат раждане.Не сметнаха за нужно да ме уведомят от днес какво ще правят.
Трябвало да ми било ясно, че след като не са ме следили в тяхната болница, отношението на персонала щяло да бъде такова.Без коментар.
А моят гинеколог просто не изражда, преди е работел в Шейново, но отдавна не практикува.
Опитвам се да се настройвам позитивно, но ми е много трудно, мисля че някой ще го отнесе още сутринта, а не искам да се заяждам,ама какво да си мълча и да се правя на тъпа ли....не знам...
Излях си мъката...
Хубав ден на всички!
Сузи, бягай от там. Аз бях като теб. Отивай в друга болница, ще те измъчат вярвай ми. Или си избери екип, недей на общо основание да отиваш. Избери екип или им бутни пари - иначе нестава, от опит ти го казвам. 

# 584
Излях си мъката...
Хубав ден на всички!
Mила,защо въобще тогава ще си правиш труда да ходиш да раждаш там! #Cussing out #2gunfireПри такива коментари бих се врътнала най-демонстративно.Бих ти препоръчала при това положения Тината(не защото раждах там).Видях какво е отношението към родилките и преносващите и мога да те уверя,че няма никакво значение дали си си следила там бременността.Успех ти желая и не се давай лесно!!!
Моят син се приучава да иска на ръце и то доста сериозно.Днес се наложи да го оставя да си пореве(добре,че пъпчето му се прибра,че предния път му изби секрет) и направо ми се скъса сърцето,ама иначе по нощите ще се налага да трамбовам из апартамента с него.Сега най-накрая се успокои и спи.Вие как се справяте с такива изблици?
И да ви се оплача предварително-свекърва ми е решила,че имам нужда от помощ за детето.Ама от онзи тип-аз ще го гледам,пък ти си свърши работата(готвене,чистене и т.н.)Съответно нейната помощ е в гушкане на будно бебе и резултата е описан по-горе.Тъй като майка ми трябваше довечера да е на работа,а мъжО енощна тя реши ,че няма да мога да се справя сама,макар че не знам какво толкова имам да правя и ще си донесе трътката "да ми помага".Ще провеждам много сериозен разговор с нея,защото, видите ли,жената заради нас си взе тази седмица отпуска,а аз нямам нужда от нея и й отклонявам самопоканванията.Нали се сещате обаче,че не ми е нужна помощ за спящо бебе,а да не говорим,че вече успявам да си организирам нещата и още в 9 часа сутринта всичко ми е свършено,та през останалата част на деня имам време и за бебе и малко за мен и искам и да си почивам,а не да се занимавам с нея.Е,размътих водата в прекрасната тема днес,но се радвам,че мога да споделя с вас! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт