Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 721
  • 214
  •   1
Отговори
# 195
Колко например би излязла приблизително една вечеря за 2-ма + 2 деца с риба, вино, салатки?
Ние сме двама възрастни+ три деца.
По начина по който хапваме- аперативче със салатки, след това скара или риба с гарнитура, бира, коли, сок за децата, вечерята би ни излязла около 60 евро в приличен ресторант.
Бирата е около 2,50 евро. Голяма бутилирана вода- 1 евро. Гръцка салата-около 4,50 евро.
Разбира се може да се мине и по-евтино или по-скъпо. Въпрос и на средства.
Морските дарове като калмари напримерр са и доста по-скъпи.

Иначе за шатри по плажа...не се сещам да съм виждала.
А плажът около нашия хотел беше невероятен- широка и дълга пясъчна ивица.

# 196
И ние сме набелязали тази дестинация за края на месец септември. Благодаря за полезната и синтезирана информация   bouquet.
Каним се да пътуваме с кола. Дано до тогава се решат проблемите на Гърция с бензина, че все пак си е далече.

# 197
  • София
И ние се завърнахме преди десетина дни. Много е хубаво, непременно трябва да се посети. Но с тия стачки е доста изнервящо и притеснително - два дни преди да тръгнем стачкуваха отново и фериботите не работиха ...

Ето снимки от о.Корфу, о.Паксос, о.Антипаксос и Йоанина /Янина/
http://hrina.snimka.bg/travel/korfu-paksos-antipaksos-yioanina.5 … 2614.19910376.big

# 198
  • София
Ето снимки от о.Корфу, о.Паксос, о.Антипаксос и Йоанина /Янина/
http://hrina.snimka.bg/travel/korfu-paksos-antipaksos-yioanina.5 … 2614.19910376.big

Чудесни са! Скалите и малките пещери, снимани от корабче, от разходката до Паксос и Антипаксос ли са? А голямата пещера онази до Йоанина ли е? И ако е тя заслужава ли си посещението (аз все сравнявам с нашите  Wink)? През май посетихме Алистрати, която е близо до Драма и ми направи впечатление колко добре е направена за посещение. Дори мърморещата тийнеджърка не успя да си накаля гуменките (от онези специалните, със звездичката  hahaha), което си беше предотвратяване на трагедия от световен мащаб  Joy. Беше много голяма и просторна - като отделните зали в нашите пещери, но през цялото време. Определено си заслужаваше, въпреки, че не си направиха труда да говорят на друг език различен от гръцки  Wink.

# 199
  • София
tania67 благодарение на твоите снимки на връщане спахме в Янина и много ни хареса.

Пещерите са от Паксос. Ние влизахме с корабчето в две - по-голямата на Посейдон, по-малката на жена му Амфитрика  Grinning- както каза капитана.
Пещерата до Янина си заслужава посещението. Около час обиколката, с гид - говореше на английски /доста добър/ и гръцки. Много добре уредена за посещение, за сметка на самата пещера, по пътеката се виждаше как са изрязвали сталагмитите за да направят път. Много зали, доста разнообразна и красива, има си и животни - паяци и прилепи.

# 200
  • София
Много добре уредена за посещение, за сметка на самата пещера, по пътеката се виждаше как са изрязвали сталагмитите за да направят път.

И в Алистрати беше така  Sad. Щом е била добра, следващия път ще я включим в маршрута  Grinning. Благодаря за инфото!

# 201
Тук четох за Лиападес хотел и май на него се спираме. Само не видях има ли паркинг хотела. Забелязах, че доста хотели нямат. Някой бил ли е в Лиападес с кола? Благодаря отново   bouquet

# 202
Ние не бяхме с кола там, но видях, че хората си паркират колите пред хотела ( предполагам, че не е платено).

# 203
hr_ina, и аз разгледах снимките!
Страхотни са!  bouquet
Ето това се казва пещера, защото в Палеокастрица пещери почти нямаше.

В една друга тема ме питаха как се казва това дръвче. Някой знае ли?
http://media.snimka.bg/6662/019578631.jpg

inka5 , не може хотел да няма собствен паркинг. Peace
Иначе платен паркинг на Корфу е 4 евро за цял ден.

# 204
  • София
hr_ina, и аз разгледах снимките!
Страхотни са!  bouquet
Ето това се казва пещера, защото в Палеокастрица пещери почти нямаше.

В една друга тема ме питаха как се казва това дръвче. Някой знае ли?
http://media.snimka.bg/6662/019578631.jpg

inka5 , не може хотел да няма собствен паркинг. Peace
Иначе платен паркинг на Корфу е 4 евро за цял ден.

а това дръвче не е ли горе в манастира на Палеокастрица

# 205
Бугенвилия се казва, много разпространено е по цялото Средиземноморие.

За паркинга - абе то в Гърция капанче няма без собствен паркинг... изключено е хотел да няма тази опция Wink

# 206
Бугенвилия се казва, много разпространено е по цялото Средиземноморие.
Благодаря! Hug

Дудинка, ДА, снимката е от манастира в Палеокастрица!

# 207
  • край Дунав
hr_ina, Прекрасни снимки си направила! Радвам се, че сте изкарали хубаво! Чакам и моя парашут за Корфу... Grinning

# 208
hr_ina , прекрасни снимки!

Продължавам да си мечтая, че ще го посетим и ние.Но малко да се нормализират нещата в страната.

# 209
Тази нощ си пристигнахме от Корфу. Очакванията ми за интересно и вълнуващо изкарване се оправдаха напълно. С изключение на това, че времето ни се развали през последните 2 дни. Да ви кажа, на такова място с 2 малки деца при лошо време няма какво много да се прави. През останалото време посетихме аквапарка, разходихме се с корабчето Калипсо, с друго корабче с прозрачно дъно от пристанището в Палеокастрица до плаж, по който се стига само по вода (тъй-нареченото барбекю меню, което предлагат за обяд на тази екскурзия е доста кофти), видяхме двореца на принцеса Сиси. От плажовете видяхме Глифада, където останахме единия ден и Агиос Георгиос. На втория не успяхме да се изкъпем, защото водата беше ледена. На острова срещнахме една българка, която ни обясни, че северните плажове на острова имали по-топла вода.
Успяхме да видим само новата крепост в Керкира, защото започна да вали.
Въпреки това, че времето се развали и е вече началото на септември, там няма признаците на настъпващата есен, които ние сме свикнали да виждаме тук - всичко си е все така зелено, цъфтящо и китно, температурите не падаха под 20-25 градуса и сутрин и вечер нямаш нужда от горна дреха.
За хотела - бяхме отседнали в Лиападес. Открих го по препоръка оттук и съм много благодарна за точната и полезна информация. Хотела беше пълен през цялото време, на фона на доста около него, които изобщо не бяха отворили. Същото се отнася и за таверната към него. От персонала ни казаха, че има още някакво семейство българи, но ние не ги видяхме.
Както бяха писали и преди мен - интересните неща на острова са доста разпръснати, пътищата са тесни и от типа кормилото свършва, завоя не. Всички се придвижваха с малки коли под наем и с моторчета.
За новия участък от магистралата преди Игуменица -  преброихме около 60 тунела. За това са сложили доста ограничения на скоростта - в тунела влизаш с 80, вън от него те ограничават на 100, на много малко места разрешават 130. Има и много камери, които се означени с табели. Тол постовете още не работят.

Общи условия

Активация на акаунт