Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 898
  • 214
  •   1
Отговори
# 75
снощи се завърнахме от Санди бийч, хотела е супер, с много зеленина, плажа е супер, беше пълно с чужденци, ами какво друго да споделя питайте  Laughing
Много се радвам, че ви е харесало. Hug
Имам и няколко въпроса:
1.Как беше храната и работното време на ресторанта?
2. Имаше ли хавлиени кърпи, които можем да ползваме за басейна или да си нося.
3. Има ли Wi Fi ?

Искам да попитам какво е разписанието и цените на ферибота и колко време е плаването?
Ох, на мен ми става лошо само като си помисля, че ще пътувам с ферибот. И на голямата ми дъщеря също.
Благодаря предварително за отговорите. Hug
Чакам и снимки!

# 76
  • София
Фран, щом се плашите от ферибот, съветвам те да гледате фериботите до Лефкими. Малко по-нарядко са, но пътуват по-малко време, а и са малко по-евтини. Спират в южния край на острова. А разстоянията на острова са малки, така че няма да имате проблем с предвижването по суша. Защо толкова се страхувате? Вярно, че е от малките фериботи, но почти няма клатене  Grinning. Ние пък много обичаме и то все на откритата част се возим - да ни издуха вятъра  Grinning. Возили сме се и на бързи, които са изцяло затворени, но не ни харесва. Не се усеща морето  Grinning.

Не знам по този маршрут дали се спазват разписания/горе-долу на час са/, но типично по гръцки, при близките острови, действителността се различава доста от изтегленото от интернет  Mr. Green.

# 77
  • край Дунав
Много съм се запалила зо почивка там и дано не ми мине котка/мъж/ път!  Grinning
Относно пътуването-през Виа Мишлен сайтът-дава само по асфалт маршрут-можете да проверите. Аз гледах от Видин до там, та по този повод видях, че може без морско преминаване, но пък защо да не се ползва "царския път"...
 От ходилите вече искаме всички подробности с цени, вид храна, обслужване, такси /евентуално/, ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ +цените за вход, атракциите/нощни, детски/, абе пълно инфо, за да си бъдем полезни и да попълним самата тема  Peace

# 78
  • София
skorpion, няма как да стигнеш по суша  Mr. Green. Просто не броят ферибота  Grinning. Повярвай, няма мостове, а и е доста отдалечен от Гърция. Само Албания се вижда, но до там никой няма да направи мост  Mr. Green.

# 79
  • край Дунав
http://www.google.bg/url?q=%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+ … vsdtCX-wmXAq0wZGQ
ООО, ами да-като се замисля всъщност няма още батмански коли за широко ползване  Joy...май ме тресе еуфорията
Вижте-копнах един полезен сайт и ако някой го е ползвал вече да свирка и да разказва  Peace

# 80
skorpion страхотен сайт   bouquet ! И аз очаквам с нетърпение повече разкази и информация от завърналите се! И да попитам конкретно за хубав хотел с детски басейн и интересни съоръжения около него за детенце на 4 годинки  Hug За момента съм впечатлена много от Санди Бийч - видях, че има пързалка около басейна. 

# 81
  • София
Ние бяхме в Месонги. Чак да го препоръчам не смея, защото не е по мой вкус. Аз обичам малки семейни хотелчета. Все пак може на някой да хареса. Огромен е. Ние бяхме организирано и естествено ни настаниха в частта за българи и руснаци  Mr. Green. Там където бяха германците, изглеждаше доста по-добре. И в отделни ресторанти се хранехме, но май храната беше една и съща  Mr. Green. Само при българите и руснаците свършваше по-бързо  hahaha. Иначе имаше 6 или 7 басейна, които не бяха разделени за българи и германци  Wink. Басейните, които бяха около нашата сграда бяха препълнени с викащи русначета и пияните им родители, но онези при германците бяха тихи и спокойни  Grinning. Мисълта ми е, че имаше и изцяло детски басейн и то далеч от дълбоките:

Имаше и влакче, което обикаля комплекса и аниматори за децата.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 18:57 от tania67

# 82
tania67 благодаря за идеята   bouquet - добре изглежда!

# 83
  • София
снощи се завърнахме от Санди бийч, хотела е супер, с много зеленина, плажа е супер, беше пълно с чужденци, ами какво друго да споделя питайте  Laughing
Много се радвам, че ви е харесало. Hug
Имам и няколко въпроса:
1.Как беше храната и работното време на ресторанта?
2. Имаше ли хавлиени кърпи, които можем да ползваме за басейна или да си нося.
3. Има ли Wi Fi ?

Искам да попитам какво е разписанието и цените на ферибота и колко време е плаването?
Ох, на мен ми става лошо само като си помисля, че ще пътувам с ферибот. И на голямата ми дъщеря също.
Благодаря предварително за отговорите. Hug
Чакам и снимки!

1.Храната беше добра, вкусно, имаше достатъчно избор от готвено, салати, сапгети, пици и т.н. (е не е като турския ) но гладен няма да останеш  Laughing
работното време по спомен - закуска от 7,30 до 10, обяд от 12,30 до 15,30 и вечеря от 18,30 до 22 това всичко в основния ресторант, иначе имаше три бара един на басейна до плажа, един на вътрешния басейн и един на рецепцията във фоайето, там се предлагаше предимно пиене и сладолед, не видях друго

2. Да от белите хотелските, ние си носихме  Laughing

3. Имаше, но аз не носих лаптопа щото незнаех, иначе имаше на рецепцията обхват, за стаите незнам честно  Rolling Eyes

4. Фериботът е супер изживяване, пътува се около 1 час и 15 минути, а разписанието също е на всеки час  Peace
за цената незнам щото бяхме организирано пътуване с автобус, а не с личната кола и не сме плащали и всичко си е калкулирано в цената на екскурзията  Laughing

# 84
# 85
  • София
за децата - имаше зала с разни електронни игри и отделно кът с играчки и други такива;
до вътрешния басейн имаше заградена детска площадка с няколко пързалки, закрита, открита пързалка, зигзаг, катерушка, люлка, всичко заобиколено от дървета и зеленина;
като минус отчитам - нямаше водни пързалки;

комплексът е доста голям, тип холидей вилидж, далеч е от типа малък семеен хотел, зависи човек какво харесва и търси

да предупредя, на плажа чадърите и шезлонгите се плащаха 6 евро за два шезлонга и един чадър, иначе на басейна са безплатни  Laughing

# 86
  • край Дунав
 smile3521  Точно това инфо чакаме...  bouquet

# 87
  • София
като забележителности препоръчвам да се посети двореца на принцеса Сиси, разходка с корабчето калипсо, Палеокастрица - перещрите, острова на русалките и манастира  Peace

# 88
  • София
Пропусна Сидари - каналът на любовта  Grinning. Заслужава си! Хареса ми и гледката от Канони/намира се под вилата на Сиси/. С часове гледахме как кацат и излитат самолети на пистата в морето  Grinning. Има хубави гледки и местенца и по крайбрежния път, от който се виждат бреговете на Албания.

Шезлонгите и чадърите на плажа май и при нас бяха платени  newsm78.

# 89
Дудинка, благодаря за споделеното и за снимките! Hug
И все пак ми е трудно да повярвам, че хотела не предлага хавлиени кърпи за плаж и басейн, но щом казваш, значи няма. Нали все пак е 4*. Shocked

tania67, благодаря за споделеното за ферибота. Hug   bouquet
Ще преценим на място, кой маршрут да изберем.
Имам страх от пътуване с лодка и корабче. Имам чувството, че съм безсилна, когато нямам дъно. Rolling Eyes
Не съм пътувала с ферибот. Дано да е по-различно, но със сигурност ще ми прилошее! Confused

С часове гледахме как кацат и излитат самолети на пистата в морето  Grinning.
Те това е само за малкия ми син! Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт