Почивка на Малдивите

• 173 161
  • 808
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,дами!Записвам се да следя темата - през февруари имаме годишнина и ни се иска да я отпразнуваме на Малдивите .Прочетох няколко пъти темата,намерих добри идеи и полезни мнения.Засега разглеждам и се ориентирам в оферти,направих и няколко запитвания и очаквам предложения.Ще споделя по-късно,а и със сигурност ще питам доста............
Здравейте отново!Изпратиха ми няколко предложения и сега се чудя между Olhuveli Beach & Spa Resort 4* и Kuramathi Beach Resort. И понеже, има дами почивали и на двете места - да попитам :Каква е разликата между Beach Villa и Deluxe Beach Villa за Kuramathi Beach Resort - разгледах снимки и прочетох,но ме интересува как е по-скоро в действителност и още нещо ,ако може Dusty_wind да ми отговори - Deluxe стая на Olhuveli Beach & Spa Resort 4*  е бунгало или стая?Предварително благодаря
Отговарям ти веднага -делукс стая е в бунгало ( къщичка в която има 4 стаи ) 2 долу- 2 горе. Аз съм доволна, ние бяхме в такава, но не сме мерило.

# 436
  • Пловдив
Здравейте,дами!Записвам се да следя темата - през февруари имаме годишнина и ни се иска да я отпразнуваме на Малдивите .Прочетох няколко пъти темата,намерих добри идеи и полезни мнения.Засега разглеждам и се ориентирам в оферти,направих и няколко запитвания и очаквам предложения.Ще споделя по-късно,а и със сигурност ще питам доста............
Здравейте отново!Изпратиха ми няколко предложения и сега се чудя между Olhuveli Beach & Spa Resort 4* и Kuramathi Beach Resort. И понеже, има дами почивали и на двете места - да попитам :Каква е разликата между Beach Villa и Deluxe Beach Villa за Kuramathi Beach Resort - разгледах снимки и прочетох,но ме интересува как е по-скоро в действителност и още нещо ,ако може Dusty_wind да ми отговори - Deluxe стая на Olhuveli Beach & Spa Resort 4*  е бунгало или стая?Предварително благодаря
Отговарям ти веднага -делукс стая е в бунгало ( къщичка в която има 4 стаи ) 2 долу- 2 горе. Аз съм доволна, ние бяхме в такава, но не сме мерило.
благодаря ти,на мен ми се иска да сме сами - да няма други хора около нас,но ще разгледам още ..........ух,така ми се ходи.......не знам как ще издържа до февруари...

# 437

kety_2006 Вили Огнянова е страхотна мацка. Не се притеснявай да я тормозиш за всичко, за което те интересува. Аз поне така правя  Mr. Green
В крайна сметка ме интересува и цената, така, че с нея търсим различни варианти, като дати, полети и т.н. Например когато ние ходихме я накарах да пробва с различни дати и се оказа, че като преместихме датата с една седмица попаднахме в друг ценови диапазон, и стояхме хем с един ден повече хем по-ефтино.
Така, че не се притеснявай да питаш, да гледате, търсите и т.н.

Ние също бяхме пълен пансион, но аз бях бременна и пиех по-малко алкохол (разбирай една бира или един коктейл дневно) Иначе ако сте Ол инклузив Бейсик можете да си пиете коктейли в който бар искате, а храната е в определния за типа Вили ресторант. Вече втория Ол инклузив (по-скъпия) Ви дава право да ядете където пожелаете ( и в Ала Карте ресторантите).
Та ако не сте пиячи, нямате нужда от Ол инклузив (един коктейл е 6-8-10 $), като има Хепи аур от 18 и 30 до 20 ч ( намаления -20%).
Но ако сте пиячи (като нас  Blush) направо питай за оферта с ол инклузив Бейсик.
Снимки мога да ти пратя от вкъщи, прати ми мейла си на ЛС и като имам време тия дни ще ти пратя)
Последно пътувахме (организирано с Вили) до Дубай за коледните празници и пак всичко беше страхотно организирано на много добра цена, та затова само мога да я препоръчвам  Peace

# 438
Ох, гледам и се чудя за каква Вила Огняново пишете в тази тема!  hahaha

Може ли повече информация за мацката? Във форума ли е и от коя агенция?

# 439
  • Пловдив
Ох, гледам и се чудя за каква Вила Огняново пишете в тази тема!  hahaha

Може ли повече информация за мацката? Във форума ли е и от коя агенция?

Вили Огнянова е служител на Reiseburo City Center Ltd.,Lufthansa City Center и по мнение на доста дами тук е много компетентна за екзотичните дестинации, и  агенцията и има едни от най –изгодните оферти за тези дестинации  ,разбирай и Малдиви /сигурно и за много други/.Аз се свързах с нея,казах и какво си представям,че искам,ценови и времеви диапазон и тя ми изпрати около седем-осем предложения.Още не съм се спряла конкретно на остров,за да я "тормозя" по-конкретно.

# 440
Благодаря ти за информацията. Simple Smile

Погледнах офертите. Цената включва ли самотен билет и летищни такси от Мюнхен?

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 17:30 от hot tea

# 441
  • Пловдив
Благодаря ти за информацията. Simple Smile

Погледнах офертите. Цената включва ли самотен билет и летищни такси от Мюнхен?

Ние искаме да пътуваме февруари и тя ми изпрати три варианта на полети за посочените от мен дати и около седем предложения за хотели/вили - пълен пансион или он нклузив........не знам ти какво гледаш,защото на страницата им не съм разглеждала офертите.

# 442
  • София
Бийч Вилите на Курамати не са нещо много луксозно, но са си съвсем ок, освен това са съвсем самостоятелни и за нас поне беше съвършена идилия. Наистина са с много добра локация на лагуната, така и не разбрах защо скъпите вили бяха от по-кофти страната на острова.

Курамати аз лично го препоръчвам, защото има и риф със страхотни рибки, има и много рифови акули. Не зная как е на Охлувели, но е важно според мен да си имате home reef , не са само за гмуркачи, и за шнорхелинг е перфектно.

На мен лично храната не ми хареса особено, но съм доволна от ол инклузива, защото си пийвахме доволно вечер, от напитките оплаквания нямам Peace 

# 443
  • Пловдив
Бийч Вилите на Курамати не са нещо много луксозно, но са си съвсем ок, освен това са съвсем самостоятелни и за нас поне беше съвършена идилия. Наистина са с много добра локация на лагуната, така и не разбрах защо скъпите вили бяха от по-кофти страната на острова.

Курамати аз лично го препоръчвам, защото има и риф със страхотни рибки, има и много рифови акули. Не зная как е на Охлувели, но е важно според мен да си имате home reef , не са само за гмуркачи, и за шнорхелинг е перфектно.

На мен лично храната не ми хареса особено, но съм доволна от ол инклузива, защото си пийвахме доволно вечер, от напитките оплаквания нямам Peace 
благодаря...... и да попитам алкохолът в ол инклузива е всякакъв/вкл.вино/ и навсякъде?А храненето при тази опция е на шведска маса или.....?

# 444
На Олхувели има house/home reef.  Peace В плитчините на лагуната непрекъсната виждахме акули, скатове и костенурки Mr. Green Mr. Green

# 445
  • София
Алкохолът е всякакъв, има много голям избор на коктейли, както и вино, уиски, водка и каквото се сетиш. Това е по баровете, по време на храненията доколкото си спомням имаше избор на бира и вино. Храненето е на шведска маса, като всяка вечер имаше различна тема, има си разнообразие прилично, просто там в кухнята им много се ползва една подправка , мисля че е лимонена трева, която аз никак не харесвам и като цяло вкуса не ми допадна особено, но в никакъв случай няма да останете гладни Peace

Олхувели съм го заглеждала няколко пъти, както и Маафушивару ( мисля, че така се казваше), дано някой ден пак да отидем на Малдивите и сигурно ще е някой от тях.

# 446
  • Пловдив
Ако може на ЛС координатите на Вили Огнянова да ми изпратите, че планувам за пролетта нещо екзотично - малдиви, тайланд,каквото реша. Благодаря,момичета  Peace

# 447
  • Пловдив
Моля за малко разяснения - офертите,които получих за февруари са добри като цени,но не ми допаднаха хотелите/вилите - тези,които си харесвам през този период са много скъпи.Говорихме си с мъжа ми,че може да не е точно на годишнината ни, почивката на Малдивите. Та кои са все пак "безопасните"месеци извън сезона за там.Побърках се от четене и въобще не мога да добия някаква конкретна представа !

# 448
И по напред мисля съм казвала, че Малдивите е място с което не бих направила компромис със сезона. Райско е и трябва да се види в пълния му блясък. И все пак ако решиш да рискуваш съм за октомври Peace и друга съфорумка беше случила на време тогава. А цените на Малдивите са си скъпи, изискванията които имаш едва ли ще намериш евтини оферти, но опитай. Обикновено когато паднат хотелите, билетите са по скъпи и пак не излиза евтино.

# 449
  • Пловдив
И по напред мисля съм казвала, че Малдивите е място с което не бих направила компромис със сезона. Райско е и трябва да се види в пълния му блясък. И все пак ако решиш да рискуваш съм за октомври Peace и друга съфорумка беше случила на време тогава. А цените на Малдивите са си скъпи, изискванията които имаш едва ли ще намериш евтини оферти, но опитай. Обикновено когато паднат хотелите, билетите са по скъпи и пак не излиза евтино.

Права си,мислих евентуално за април или края на септември - навсякъде,по официални прогнози го дават с висока вероятност за валежи,а по форумите/вкл.чуждите/,като чета никой не споменава за повече от ден-два превалявания дори и за "опасните"месеци - щура работа.........решила съм да погледам,да почета още седмица и след това решаваме и каквото е ,това е.

Общи условия

Активация на акаунт