На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 999
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Яйцата и млякото са заместени със соево брашно (биопродукт - каквото и да означава това). Мазнината е смес от маргарин и олио. Добавен е домашно извлечен глутен (без това да е задължително).
    #Silly

Laughing Laughing Laughing Сори заспама, но не се стърпях  Peace

# 271
Добре де, ся си купих един от магазина, ами хич не е вкусен
то няма сладот, като питка е само 4е е смалко захар, даже и аромат няма
но иначе тесото седи плътно, сбито, и на конци....

кажете ми как ги правят тия купените и защо така се различават от домашните

# 272
  • Разград
Добре де, ся си купих един от магазина, ами хич не е вкусен
то няма сладот, като питка е само 4е е смалко захар, даже и аромат няма
но иначе тесото седи плътно, сбито, и на конци....

кажете ми как ги правят тия купените и защо така се различават от домашните

Със сигурност има подобрители.

# 273
Козунака на Пина ми стана супер, наддигна се, изпече се, но нещо му се губят конците Thinking

# 274
  • Plovdiv
Да се похваля, че успях да направя първия си козунак, благодарение на съветите, които открих тук   bouquet
По рецепта на mili46

# 275
Beloslava,много е хубав козунака! Grinning

# 276
  • Plovdiv
Благодаря, Селма   bouquet От твоята уста това си е голям комплимент  Blush И от горе на всичко е и много вкусен. Добре. че станаха два, защото единият вече изчезна  Twisted Evil

# 277
  • София
Яйцата и млякото са заместени със соево брашно (биопродукт - каквото и да означава това). Мазнината е смес от маргарин и олио. Добавен е домашно извлечен глутен (без това да е задължително).
    #Silly

Laughing Laughing Laughing Сори заспама, но не се стърпях  Peace

На мен пък ми е трудно да разгадя реакциите ви ама както и да е.  Wink

# 278
  • Plovdiv
Дядо Хаджия, шапка ти свалям за майсторлъка   chef

# 279
 Simple SmileЗдравейте и от мен в тазгодишната темичка.Честит празник bg
Ето и моите първи козунаци за тази година по рецепта на Скарлет О'Хараhttp://manisyni.snimka.bg/cooking/kozunaci-2010g.479451

# 280
  • София
Simple SmileЗдравейте и от мен в тазгодишната темичка.Честит празник bg
Ето и моите първи козунаци за тази година по рецепта на Скарлет О'Хараhttp://manisyni.snimka.bg/cooking/kozunaci-2010g.479451

Пу за мене едно парче,ама ми го запази за другиден  Mr. Green

# 281
   #Silly

Laughing Laughing Laughing Сори заспама, но не се стърпях  Peace

На мен пък ми е трудно да разгадя реакциите ви ама както и да е.  Wink

Дядо Хаджия, просто ми стана смешна емотиконката  Wink Евала за изобретателността   bouquet Какъв вкус има постния козунак, наподобява ли нормалния? Бих могла да го пробвам, ако кажеш с какво да заместя соевото брашно и маргарина  newsm78  Аз  тези дни ще правя що годе здравословен козунак  с пълнозърнесто брашно и кафява захар, че днес за мой ужас детето си хапна доста от този  Crazy

Beloslava, козунака наитина изглежда възхитително  Grinning

# 282
  • София
...
Дядо Хаджия, просто ми стана смешна емотиконката  Wink Евала за изобретателността   bouquet Какъв вкус има постния козунак, наподобява ли нормалния? Бих могла да го пробвам, ако кажеш с какво да заместя соевото брашно и маргарина  newsm78  Аз  тези дни ще правя що годе здравословен козунак  с пълнозърнесто брашно и кафява захар, че днес за мой ужас детето си хапна доста от този  Crazy
...

Напълно нормален вкус на козунак. Вярно може би малко по интересен (е то нали знаеш нашенското си е нашенско) ей го и сега стои мек и нежен.

Аз съм заместил яйцата и млякото със соевото брашно (не знам защо му се плашите на това соево брашно, но продават и биотично чисто такова), така че всичко, което може да замести яйцата и млякото би трябвало да ти свърши работа.

Ето тук например, руснаците са писали, с какво може да се замести едно яйце. Линка ми е предоставен от Лабрекс, за което много и благодаря.

За млякото. Там вече не знам. В темата за великденските пости обсъждахме приготвянето на мляко от ориз, бадеми и т.н. Аз лично днес на направих мляко от кайсиеви ядки, ама не съм го обработвал още термично да не му знам какво ще стане.

Друго си мисля обаче. Всяко едно нежно тесто приготвено по технологията за козунака би могло да бъде основа. Аз например направих опити с тутманика на Касиер като увеличих захарта и се получи много добре.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 20:24 от дядо хаджия

# 283
Дядо хаджия, аз и в темата за питките писах, но и тук да повторя - козунакът ти е направо за патент! Сигурно такова нещо никой не е правил досега. Или поне аз не съм срещала, пък доста се ровя из нета. Много добре изглежда на снимките!  bouquet  chef

# 284
Благодаря за разясненията  Simple Smile Соево брашно не искам да давам на детето до 2г, а е невъзможно да приготвя нещо без той да яде  Crazy Иначе био-то е добър вариант, като се има в предвид ГМО продукцията  Confused

Лабрекс е права Simple Smile и аз за първи път чувам за нещо подобно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт