На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 962
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • Разград
  Какви марки мая ползвате?

Да се оплача......За втори път маята на д-р Йоткер,на която приципно доста често се доверявам,абсолютно ме подвежда!Имам чувството,че не е толкова активна ,както преди.Или са й намалили количеството без предупреждение? newsm78

А френската (суха) 11 г е чудесна. Peace

Отдавна ползвам само прясна мая.Преди купувах *Виво*,много съм доволна,но напоследък в кварталният ни магазин зареждат само *Юва* и такава купувам.И от нея съм много доволна.Наколко пъти преди съм купувала мая на Доктора,но не я харесвам.

# 301
  • Варна
Селмичка и моите последни козунаци правени с маята на доктора нещо не се получиха както трябва - може наистина от нея да е  Rolling Eyes
Пак си минах на жива мая, но доста питки правих напоследък, че не остана време за козунак  ooooh!
И аз като мах-мама с тези марки работя - плюс една русенска  Peace
Ама за хляб все пак ми върши работа и Йоткера като не съм заредена с прясна мая.

# 302
И аз последните пъти като използвах сухата на Йоткер нещо тестото не втаса както трябва, миналата седмица си бях купила от Била на Юва и хлябовете ми бяха страхотни, снощи по същата рецепта и със същото брашно, само че с маята на Русе не втаса толкова добре.

# 303
Ползвам прясна мая - Вива и Юво и още една, но не мога да се сетя как секазваше  Rolling Eyes На сухата мая не съм фен, още по малко пък на Доктора  Peace

# 304
  Няма спор,живата мая е много по-добър вариант за козунак или каквото и да е друго. Peace
  АЗ,обаче,съм адски импулсивна в кулинарните си дейности и предпочитам да имам наготове няколко пакетчета суха мая,отколкото в хладилника да ми съхне горкичкото кубче жива..... #Silly

# 305
  • София
аз ползвам за всекидневието, за хляб суха мая от тази френската и съм много доволна. Правя ли козунак, винаги го правя с жива, за да няма фал.

# 306
Селма, аз живата я държа във фризера и не изсъхва  Simple Smile

# 307
  • София
  Какви марки мая ползвате?

Да се оплача......За втори път маята на д-р Йоткер,на която приципно доста често се доверявам,абсолютно ме подвежда!Имам чувството,че не е толкова активна ,както преди.Или са й намалили количеството без предупреждение? newsm78

А френската (суха) 11 г е чудесна. Peace

С риск да скочат някои дами срещу мен, каквато и да е сухата мая аз предварително я активирам, за да се уверя в нейното качество.

# 308

С риск да скочат някои дами срещу мен, каквато и да е сухата мая аз предварително я активирам, за да се уверя в нейното качество.

Ей , дядо хаджи , някои мъже си мечтаят да им скокне някоя дама , пък тебе те страх  Wink Joy Аз също правя така когато меся на ръка , но за хлебопекарната пробвах тоя номер , само като месих козунака. Мисля , че няма никакъв проблем да се активира маята предварително  Peace

Да се оплача , че в Бургас намирам само д-р Йоткер на последък (още не съм месила с жива мая).В големите хипермаркети няма никаква друга освен нея  Crossing Arms Намерих френска в един квартален магазин и я купих всичката (10 пакета) и до там.Обиколила съм половината град - няма и няма! Пробвах Юва , добра е , но искам френска. Има ли някой представа кой и е дистрибутора на тази мая и от къде да я намеря?

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 11:44 от kapri_z

# 309
  • София

Ей , дядо хаджи , някои мъже си мечтаят да им скокне някоя дама , пък тебе те страх  Wink Joy Аз също правя така когато меся на ръка , но за хлебопекарната пробвах тоя номер , само като месих козунака. Мисля , че няма никакъв проблем да се активира маята предварително  Peace

Да се оплача , че в Бургас намирам само д-р Йоткер на последък (още не съм мсила с жива мая).В големите хипермаркети няма никаква друга освен нея  Crossing Arms Намерих френска в един квартален магазин и я купих всичката (10 пакета) и до там.Обиколила съм половината град - няма и няма! Пробвах Юва , добра е , но искам френска. Има ли някой представа кой и е дистрибутора на тази мая и от къде да я намеря?

В София пък има само френската (или поне около нас) и някаква нова, която не съм се интересувал от къде е. Аз пък до сега съм нямал проблеми с никаква мая. Де да знам или аз нещо не правя като хората та нямам проблеми или бабешките методи за активиране на маята си оказват някакво влияние.

# 310
Аз пък до сега съм нямал проблеми с никаква мая. Де да знам или аз нещо не правя като хората та нямам проблеми или бабешките методи за активиране на маята си оказват някакво влияние.

Едно , че "бабешкия" метод определено върши работа (при месене на ръка , винаги активирам маята и съм нямала ядове) , друго , че не се "втеляваш" като нас (най-вече визирам себе си) за най-дребните подробности Blush За половинката хляба почти винаги е перфектен , докато аз все намирам кусури - няма достатъчно шупли , коричката неравна , не достатъчно хрупкава горна коричка.... Joy Joy Joy

Можеш ли да разбереш коя фирма я дистрибутира по магазините таз френска мая? newsm78

# 311
  • София
...
Можеш ли да разбереш коя фирма я дистрибутира по магазините таз френска мая? newsm78

Льосафр България ЕООД
(02) 873 14 39

Впрочем прочетете тази рецепта. Обърнете внимание, че там козунака се прави с трифазно втасване. Първо замесват тесто без мазнината, стафидите, есенията и т.н. и го втасват за около 30 минути. После правят второ замесване с добавянето на мазнината и го втасват отново за около час. Накрая оформят и оставят за окончателно втасване. Любопитно е и малкото време на изпичане - пишат за около 25 минути.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 11:59 от дядо хаджия

# 312
# 313
kapri z,ако разбереш къде има от тази френската мая,да споделиш моля те!Иначе и аз взимам прясна на Ювата от Болерото,но суха има само на Доктора,но от нея не се оплаквам,винаги ми сработва.Виж ,ще питам за сухата френска на Пикадили дали има и ще пиша като разбера,защото там не съм търсила никаква мая.

# 314
kapri z,ако разбереш къде има от тази френската мая,да споделиш моля те!Иначе и аз взимам прясна на Ювата от Болерото,но суха има само на Доктора,но от нея не се оплаквам,винаги ми сработва.Виж ,ще питам за сухата френска на Пикадили дали има и ще пиша като разбера,защото там не съм търсила никаква мая.

Търсих в Пикадили , но и там ударих на камък миналата седмица. Естествено , че ако намеря ще споделя.Във Възраждане и Зорница няма със сигурност.Рових на всякъде  Blush Помолих на няколко места (квартални магазини) да оставя празно пакетче и да ми потърсят , но отказаха , с аргумент , че шефовете сами вземали решения какво да се зареди  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт