На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 955
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Бе оти си не работите с другите маи не разбирам. Кво толкова им се потулясвате.
Ей тая Виво дето е - ми тая мая направо фортуна бе.

# 316
Mi6a,козунакът ти е страхотен!Поздравявам те  bouquet
Може ли да пуснеш и рецепта и начин на приготвяне?

# 317
От френската суха има на Красно село в магазинчето на Калатея за яйца.

# 318
  • София
Прощавайте за нахалството, но може ли да ми дадете линк към рецептата на Макс-Мама за козунаци, тъй като намирам две и не знам по коя от двете правите тези красоти от последните страници. Мерси в аванс Hug

# 319
  • Варна
Дани рецептите са идентични, така че която и да вземеш няма да сбъркаш  Peace
Последно мисля, че много се правеха Бързите козунаци
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13994331#msg13994331 Peace

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 14:08 от didnik

# 320
Гледам за видове мая си говорите. Аз съм казвала и преди, ама пак ще се намърдам да кажа.  Mr. Green
Йоткера много отдавна съм го пенсионирала, суха мая ползвам френската- от която съм най- доволна и турската. За питки, козунаци и други печива не рискувам със суха, ползвам жива мая на Виво- супер доволна съм от нея. Веднъж съм пробвала турска жива, но не останах доволна от резултата. Взела съм две пакетчета суха мая на Радиком, ако не се лъжа, ама не смея да я изпробвам. Mr. Green

# 321
  • ГОре на черешата...
Аз пък всичко правя със сухата на Йоткер - грешка няма Peace.
Сипвам я направо в брашното.

# 322
Мен пък с Йоткера не ми стават работите. Сигурно е случайност, но два пъти правих хляб с нея и двата пъти резултата не беше особено добър, та метнах в кофата останалите пакетчата. Суха мая ползвам Саф Peace Сега козунаците ги правих с Виво и съм доволна Peace

# 323
Ох,   ooooh!  тези козунаци ми ходят по нервите  Mr. Green  ако ми кажете кога прибавяте стафидите – златни ще сте.  Hug

# 324
  • Разград
Ох,   ooooh!  тези козунаци ми ходят по нервите  Mr. Green  ако ми кажете кога прибавяте стафидите – златни ще сте.  Hug

При оформянето на тестото,преди последното втасване.

# 325
max-mama – съгласна съм, но при добре оформено тесто   на 12 прогр. –месене  и после включа на основната за  да използвам 1-то втасване и 3-то месене  ми се разваля  тестото – отпуска се /маже/ когато  прибавя стафид.,   налага  ми се да добавя още брашно.  Mr. Green

# 326
  • ГОре на черешата...
max-mama – съгласна съм, но при добре оформено тесто   на 12 прогр. –месене  и после включа на основната за  да използвам 1-то втасване и 3-то месене  ми се разваля  тестото – отпуска се /маже/ когато  прибавя стафид.,   налага  ми се да добавя още брашно.  Mr. Green

А защо не използваш само програма "Тесто"  Rolling Eyes - винаги се получава козунакът там - тогава стафидите се добавят при звуковия сигнал и няма проблем Peace.

# 327
  • Разград
max-mama – съгласна съм, но при добре оформено тесто   на 12 прогр. –месене  и после включа на основната за  да използвам 1-то втасване и 3-то месене  ми се разваля  тестото – отпуска се /маже/ когато  прибавя стафид.,   налага  ми се да добавя още брашно.  Mr. Green

Става въпрос за оформяне на ръка.След последното премесване тестото се изважда за оформяне.Тогава се прибавят локум или стафиди,сплита се и се връща в машината или процеса продължава във фурната.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 18:58 от max-mama

# 328
Лелееее, ooooh!  а аз ги слагам при звук. сигнал преди да втаса  тестото,  и машин. ги върти   и накрая лепкаво тесто, а от  стафиди  и помен няма. newsm61

# 329
Страхотни рецепти.Тази година и аз ще взема да направя един козунак.Благодаря на кулинарките. Wink

Общи условия

Активация на акаунт