На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 989
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Разград
  • Мнения: 3 114
И аз мисля, че става въпрос за печене, защото машинката е гореща. Лично аз съм пускала машинката на месене 2 пъти един след друг. По скоро съм прекъсвала първият път преди втасването и пускам пак да меси, ако ме разбрахте.  Laughing

И аз така мисля,защото почти всеки път правя разни комбинации-пускам,спирам,сменям програми.

# 661
  • Мнения: 622
Аз ще ползвам машината само за месене и втасване. Омесвам си първото тесто, втасва, сплитам и втасва във фурната. През това време меся второто тесто, втасва в машината, сплитам и т. н. и т. н. За това питам дали трябва да почива машинката, за да знам ще се справя ли с тези операции в събота+ боядисването на яйцата...  Rolling Eyes newsm78
Доника, знам, че си ядосана, ама поста ти ме развесели.  Hug не се отчайвай, а продължавай да опитваш!

# 662
  • София
  • Мнения: 1 377
Доника, каква мая ползваш? Ако е суха,май някой се оплакваше от нея. Пробвай,ще стане, има и неуспешни опити....но накрая стават прекрасни козунаци!!!! Simple Smile

# 663
  • София
  • Мнения: 6 232
lubopitko , аз така направих в неделя-метнах козунаците да се месят в машината,при второто им втасване в печката, сложих да се меси хляб,докато се пекоха козунаците ,хлябът се печеше в машината. Та, за събота,мисля и аз да приложа същата процедура като теб,че все ми малее, макар че, след толкова неуспешни тренировки от два месеца насам,докато получа умопомрачителния резултат от тази седмица  Crazy,вече не съм сигурна,че мога да погълна и едно парче козунак  Sick

# 664
  • Мнения: 622
Ооо, аз винаги мога да хапна козунак, още повече, че с всеки следващ път задобрявам и опитите ми стават по- успешни и по- успешни.  Laughing Blush Въпросът е, че се чудя ще ни стигнат ли четири козунака или ще са ни малко...  Joy Най- много в в неделята или понеделника да направя още една- две дози.  hahaha

# 665
  • София
  • Мнения: 3 249

Доника, знам, че си ядосана, ама поста ти ме развесели.  Hug не се отчайвай, а продължавай да опитваш!
Божееее, преди малко мъж ми докладва, че колегите му много харесали тухлата...Тия хора акъл нямат  Joy
Доника, каква мая ползваш? Ако е суха,май някой се оплакваше от нея. Пробвай,ще стане, има и неуспешни опити....но накрая стават прекрасни козунаци!!!! Simple Smile
Суха ползвам, ползвам я над година. Явно съм попаднала на кофти партида, понеже и хляба не бухва...А бях взела десетина пакетчета, че тия дни много я харча .

# 666
  • Мнения: 22 867
Божееее, преди малко мъж ми докладва, че колегите му много харесали тухлата...Тия хора акъл нямат  :35

Ох, Доника, така съм се хилила с твоите постове! А само като ти погледна аватара, съвсем прихвам.  Joy И не разбрах, какво и е на тухлата, щом хората са я харесали? Grinning

# 667
  • Мнения: 622
Доника, пробвай с прясна мая, ще видиш огромна разлика.  Peace

# 668
  • София
  • Мнения: 6 232
Доника,  аз се бях заинатила със сухата мая,с която хлябовете ми стават перфектни и близо два месеца бях по-продуктивна от тухларена фабрика-паве,след паве всяка неделя /определих си я за тренировъчен ден/ "Това нещо",както го наричаше мъжът ми,понеже "не било точно козунак",нямаше втасване. Активирам маята,бухва като картинка, тестото,след 3 часа на 50 градуса- фокача  ooooh! Тази неделя смених тактиката-минах на жива и резултатът ме разби-такова нещо бях виждала само на снимки тук и при най-най-първия си опит,когато купихме машината за хляб. Да не говорим,че втаса и ми излезна от формите за полови час,та даже не бях подготвена  Peace

# 669
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз пък всичко правя със суха мая, в това число и козунаците. Нищо не "активирам" - смесвам сухата мая с брашното, така както си пише на опаковката. Ползвам на д-р Йоткер и сами виждате резултата Peace!

# 670
  • Мнения: 156
Доника, и аз като тебе правя все неуспешни опити  Embarassed Първия път стана тухличка, втория кекс, а третия пак тухличка, ама препечена. А толкова желание и усилие влагам, че ще се пръсна от яд. Вчера реших, че ще се купуват козунаци, а днеска мъжо се обажда, че ми е купил яйца и брашно да пробвам пак. И аз правих все със суха мая, сега ще пробвам с жива. Има време за още една генерална репетиция  Simple Smile Само дето децата ми казват да не правя повече козунаци, че само хабя продукти.  Ама все пак, ако успея, а? Ще изненадам всички. Така 15 години не можех да направя един свестен кекс, но не се отказах и с това спечелих уважението на семейството. Сега вече мога. Дано да не трябва да чакам още 15 год., за да се науча да правя козунак. Laughing

# 671
  • София
  • Мнения: 435
Момичета здравейте!
Все се мъча да направя козунак,изчетох всички рецепти обаче нещо не се получава и сега съм решила да пробвам със смеските на Техра за козунак.
На първо време ще пробва с 500 гр. брашно, то така е дадена и рецептата на плика,но исках да питам дали някоя от вас е пробвала този вариант със смеските и какъв е бил резултата.
Аз иначе съм много доволна от смеската им за градинарски хляб, много е вкусен:)

# 672
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 633
Момичета, може ли да се пригоди рецепта за месене в машина за месене на ръка?

# 673
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, може ли да се пригоди рецепта за месене в машина за месене на ръка?

Няма нищо за пригодяване.Без проблем тестото може да се омеси и на ръка.

# 674
  • София
  • Мнения: 10 221
Хайде козуначки да се запиша и сред вас.
От три години/откакто имам машинката/ правя козунаци.Миналата година само не станаха  добре,обаче извинението ми е,че правехме основен ремонт,стени избити,нямах и мивка в кухнята,но машинката беше на средата на стаята на земята и месеше ли месеше. Laughing

Сега сложих да се меси козунака по рецепта на Дивиана,аз него си правя.Но ми се налага да изляза.Мисля да оставя тестото да втасва извън машината,но се чудя за три часа дали няма да превтаса.Не че имам избор,да превтасва ,какво да го правя.Каквото стане -това.

Общи условия

Активация на акаунт