На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 982
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Разград
Хайде козуначки да се запиша и сред вас.
От три години/откакто имам машинката/ правя козунаци.Миналата година само не станаха  добре,обаче извинението ми е,че правехме основен ремонт,стени избити,нямах и мивка в кухнята,но машинката беше на средата на стаята на земята и месеше ли месеше. Laughing

Сега сложих да се меси козунака по рецепта на Дивиана,аз него си правя.Но ми се налага да изляза.Мисля да оставя тестото да втасва извън машината,но се чудя за три часа дали няма да превтаса.Не че имам избор,да превтасва ,какво да го правя.Каквото стане -това.

Сложи го в намаслена торбичка,в хладилника.После като се прибереш,извади торбичката с тестото и остави така на стайна температура,да си довтаса тестото.Не забравяй да завържеш торбичката,като оставиш пространство за втасване.

# 676
  • София
Много благодаря!Така и ще направя. Simple Smile

# 677
Здравейте
аз съм ви изпуснала  Embarassed
Миналата година за пръв път правих и добре, че беше мъжо да доомеси хубаво тестото, че нищо нямаше да стане  Embarassed
Така ми се иска и тази година да спретна някой козунак, но най-вероятно няма да ме огрее  Whistling Ако не родя до тогава мисля и аз да запретна ръкави Simple Smile

# 678
здравейте момичета Hug

за трета година пак съм при вас и пак ще правя козунаци Party

две години правя по рецептата на ТАНДУРИ,страшно съм доволна,много вкусно стават
[/i]Peace

тази година ще правя двойна доза,че да не се цапотам 100 пъти,та се питам как да спра втасването ва втората доза/защото имам само 1 фурна/,в хладилник ли,на терасата ли,ама пък акое  топло времето newsm78

еличка мама,ти си голям герой мила,с огромен корем,ама и ентусиазъм за козунаци имаш bouquet и аз бях така миналата година,ама мойта беше лесна,все пак в 5 месец бях Flutter

забравих да си покажа миналогодишните.....

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 15:11 от nahodkata

# 679
Ето малко снимки и от мен Simple Smile
Най-вкусния от всичките (4 козунака направих), който беше с конфитюр, не успях да го снимам  Embarassed Много бързо свърши Simple Smile

Като за първи опит останах много доволна от себе си Simple Smile

# 680
Браво, браво!!! Брей че са ви хубави козунаците. Отивам в кухнята, запретвам ръкави и започвам. После ще докладвам. Това е решаващия и последен опит, че до Великден вече на никой няма да му се яде козунак. Тоя път ще взема рецептата на max mama.

# 681
Момичета имам въпрос. Понеже мисля да пека козунака в Йенска тенджерка, да я намазнявам ли, че ми е убягнал този момент.  Thinking

# 682
  • Разград
Момичета имам въпрос. Понеже мисля да пека козунака в Йенска тенджерка, да я намазнявам ли, че ми е убягнал този момент.  Thinking

Ако имаш хартия за печене-ползвай я.Ако ли не-трябва да намазниш съда.

Браво, браво!!! Брей че са ви хубави козунаците................................... Тоя път ще взема рецептата на max mama.

Наистина,много добре са се справили момичетата.
И на теб успех ти пожелавам.  bouquet Да се похвалиш после.

# 683
  • Географският център на България-Габрово

Аз я намазвам с олио и посипвам брашно отгоре което после изтръсквам.Както пека кексовете така и сега процедирам .

# 684
  • на брега на морето
Благодаря за отговора, Макс Мама.
Сетих се за още един въпрос - йенската тенджера може ли да се пъхне в предварително нагорещена фурна? Виждях снимки с с козунак, който втасва и определено ще бъде печен в такава тенджера. Аз знам, че се слага в студена фурна и постепенно се увеличават градусите. Може би има съдове, направени по нова технология, знам ли newsm78 Моите са си от време оно.

# 685
Благодаря ви за отговорите.   bouquet Сетих се че имам хартия за печене.
Котьо Тръмп според мен е опасно за тенджерката, ако фурната е много нагорещена.  Thinking

# 686
  • Разград
Благодаря за отговора, Макс Мама.
Сетих се за още един въпрос - йенската тенджера може ли да се пъхне в предварително нагорещена фурна? Виждях снимки с с козунак, който втасва и определено ще бъде печен в такава тенджера. Аз знам, че се слага в студена фурна и постепенно се увеличават градусите. Може би има съдове, направени по нова технология, знам ли newsm78 Моите са си от време оно.

Тестото ми втасва във фурната на 50 градуса.На такава температура няма опасност да се случи нещо.В последствие като се увеличат градусите,съда е вече затоплен и няма проблем.Поне при мен не е имало.
Значи,като изваждам вече втасалото тесто за намазване и поръсване със захар,тогава увеличавам градусите.Намазването и поръсването ми отнемат 3 минути,да речем,и слагам йената във фурната.За толкова кратко време не вярвам чак толкова да загрее,че да се спука стъклото.

# 687
  • на брега на морето
Тестото ми втасва във фурната на 50 градуса.На такава температура няма опасност да се случи нещо.В последствие като се увеличат градусите,съда е вече затоплен и няма проблем.Поне при мен не е имало.
Значи,като изваждам вече втасалото тесто за намазване и поръсване със захар,тогава увеличавам градусите.Намазването и поръсването ми отнемат 3 минути,да речем,и слагам йената във фурната.За толкова кратко време не вярвам чак толкова да загрее,че да се спука стъклото.

Простичко, но отде акъл да се сетя smile3555
Благодаря още веднъж.

# 688
  • София
Еееех, позабавлявала съм ви поне. Утре пак ще репетирам, че да може мъж ми с петък да "пласира" резултата. Иначе другите вкъщи ми казаха да се спра, че не смогват на производителността ми hahaha
Ще пробвам и с жива мая. Но ме е яд, че рецептата на Танита(която е със суха мая) съм я правила миналата година и все успешно. Тази тц - ни един успех

# 689
аз да си призная доста често съм слагала йената в загрята фурна  newsm78 Досега не съм се замисляла, че може да се спука  newsm78
Иначе нали се месят озунаците на топло, та едва ли е чак толкова студена йената, че да се получи голяма Т разлика  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт