На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 979
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 59
Еееех СРЪЧКОВЦИ! Няма и седмица от последното ми влизане тук, а какви неща сте сътворили!!! Crazy
НЕВЕРОЯТНИ СТЕ!!!   bouquet
Аз си бях обещала да не правя никакви козунаци до Великден, но една приятелка ме подкокороса и... ето го резултатът:

Вкусотийката е по рецепта на Tandoori  Hug    bouquet с пълнеж от локум, но не беше цветен и не изпъква достатъчно.

# 691
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 632
Сигурно сте преситени от похвали, но не мога да не кажа, че правите разкошни козунаци. Такива са в моите мечти - високи, пухкави, с шупли, конци, конци. Ако тази година  станат като вашите ще се престраша да снимам и аз. newsm03 Изкусителки!

Еми, чуден козунак!

# 692
  • Мнения: 655
еми,страхотен козунак,какви конци само Peace


да те питам,ти с жива мая ли прави или на прах,че съм в  чуденка тази година с каква да правя newsm78

# 693
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
еми,страхотен козунак,какви конци само Peace


да те питам,ти с жива мая ли прави или на прах,че съм в  чуденка тази година с каква да правя newsm78

На мене определо с жива мая козунаците ми стават по хубави от тези приготвени със суха мая.

# 694
  • Мнения: 59
еми,страхотен козунак,какви конци само Peace


да те питам,ти с жива мая ли прави или на прах,че съм в  чуденка тази година с каква да правя newsm78

nahodkata, Котьо Тръмп , благодаря ви!  Hug
Аз съм имала провали със суха мая. Дали причината е в мен или в маята, не знам. Но за всеки случай меся само с жива мая, независимо дали става дума за питки или козунаци. Simple Smile
Вече втори път я замесвам по начина на max_mama и се получава много добре.
max_mama за теб    bouquet

# 695
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Еми, Hug Чудесен козунак,браво.  bouquet

# 696
  • Мнения: 156
max-mama, благодаря за хубавата рецепта! УРА!!! Четвъртия ми опит беше успешен! Козунака ми е чудесен, ама го изядохме преди да го снимам, тъй като батерията на фотоапарата се беше изтощила, а щеше да е истинска инквизиция да карам семейството да преглъща докато се зареди. Значи да отчета, че меся на ръка и ми отиде повече брашно, отколкото е посочено в рецептата. Другото е, че добавих 1с.л. подсладител и малко жълта боя за сладки. Направих го с локум и стафиди. Е, нема грешка! Като купен е. Че и по-добър. Горещо препоръчвам рецептата на всички! Сега вече съм спокойна и дано за Великден повторя резултата.          max-mama, за мене си голям майстор! Браво! И още веднъж благодаря! Hug

# 697
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Елиза,много се радвам за успеха ти с козунака,браво.  bouquet Снимка-следващият път. Hug

# 698
  • София
  • Мнения: 10 221
Да покажа и моето козуначе по рецепта на Дивиана:
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.17939847
Не съм го рязала,че е топло,дано е на конци.

# 699
  • Мнения: 655
и аз наистина залагам почти винаги на живата мая,някак си ми вдъхва повече доверие Laughing


валенцето,много апетитно препечен козунак Peaceще чакаме и снимка отвътре Peace

# 700
  • Варна
  • Мнения: 976
Айде една проба преди великден и от мен

# 701
  • София
  • Мнения: 8 502
Днес в деня на светото Благовещение нашата тема за машината за хляб има рожден ден.
Става на 5 години (представяте ли си). Та сме решили да празнуваме и само ще гледаме и ще ядем.

# 702
  • Мнения: 83
Поредния ми опит за козунак се провали, стана чудесен, изглежда чудесно, когато го разчупих, беше почти тъмно кафяв, дали това е от брашното момичета, толкова труд на вятъра, използвах на София мел. Чудя се дали да правя 3ти опит Sad

# 703
  • София
  • Мнения: 10 221
Аз ползвам само Софимел,никога не ми е ставал тъмен.

# 704
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 632
На мене определо с жива мая козунаците ми стават по хубави от тези приготвени със суха мая.

Аз имам провал с погача, направена със суха мая и никога повече не повторих! И аз се доверявам на живата мая.

Общи условия

Активация на акаунт