На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 95 042
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 8 502
Еми,благодаря,и аз го пека по същия начин.Просто отдолу ми става по-дебела кората.

Ако имате възможност следващият път качете козунака едно ниво по-нагоре във фурната. Съмнявам се че го печете на най-долното ниво или направо върху "пода" на фурната.

# 736
  • Мнения: 1 020
Всъщност сега прочетох по-добре поста ти,Еми.Не го пека точно така.След като го оплета го слагам на вентилатор и 50 градуса във фурната.Чакам да удвои обема си.После го изваждам и докато го мажа с жълтък включвам фурната да загрее на 160 градуса и вентилатор.Слагам го и така го пека около 40 минути.Ние го обичаме с хубава загоряла коричка отгоре.Явно и затова долната кора става по -дебела.
Ако някъде греша при печенето,моля да кажете къде.

А ако го печеш след определен момент само отгоре и на вентилатор  newsm78 Т.е. да изключиш отдолу... уф не знам... аз да си призная нямам никакъв спомен как ги пекох миналата година  Embarassed Но и аз включвам вентилатора, когато искам да ми е малко по-сухо яденето Simple Smile

# 737
  • Мнения: 371
Да ви попитам как съхранявате козунаците и колко време?
Рано ли е да се направи в четвъртък,ако ще се яде в неделя?
благодаря на тези които ми дадоха рецепти за начинаещи

# 738
  • София
  • Мнения: 10 221
Еми,благодаря,и аз го пека по същия начин.Просто отдолу ми става по-дебела кората.

Ако имате възможност следващият път качете козунака едно ниво по-нагоре във фурната. Съмнявам се че го печете на най-долното ниво или направо върху "пода" на фурната.
Пека го на второто ниво отдолу нагоре върху решетка.Мисля,че ако го пека още по-нагоре ще прегаря.
Може и моите представи за дебелина на долната кора да са странни...според мъжа ми така си е идеален.

# 739
  • Варна
  • Мнения: 945
Валенцето и аз по принцип обичам по препечени тестени изделия и по-корава коричка  Peace
Пека козунаците почти като питките на 170-180 градуса с вентилатор, само че по съвет на Джемма - има ги на първа страница съветите, слагам във фурната и купичка с гореща вода да си е там, докато се пекат козунаците. Тогава не изсъхват козунаците и стават с нормална дебелина корите им.  Peace

# 740
  • Мнения: 11 607
Хайде да се разпиша с новото си творение от днес - панетоне.....Нямам разрез, защото е все още топъл, но и това ще стане.....Рецептата я има на 1 стр.

Цък

И панетонето, и козунака ги пека на първо ниво на фурната. Стават точно по мой вкус.

А може ли дебелата кора да се получи от това,че нещото не е добре втасало? newsm78Размишлявам просто......

# 741
  • Мнения: 124
Да ви попитам как съхранявате козунаците и колко време?
Рано ли е да се направи в четвъртък,ако ще се яде в неделя?
благодаря на тези които ми дадоха рецепти за начинаещи
Мисля, че е раничко Rolling Eyes
Аз съхранявам в найлонова торбичка. Понякога увивам в домакинско фолио и тогава в найлонова торбичка така се запазват два дена, но повече не са оцелявали Laughing

# 742
  • София
  • Мнения: 1 379
Mnogo е хубаво панетонето....италианските пасти да ядат.....!!! Браво!!  bouquet Мисля,че ще е и на конци....!!!

# 743
  • Асеновград
  • Мнения: 118
Момичета,имам нужда от малко помощ  Praynig Започнах да правя козунак сега,тестото е почти готово- на ръка го меся.Правя го по рецептата на max-mama.Колко пъти трябва да оставя да втаса тестото-1 или 2 пъти.Сега като е готово да си втаса,и после да меся пак,и като го оформя на плитки пак да втаса,или сега направо си го оформям и го оставям да втаса,и пека?  Hug

# 744
  • Мнения: 305
Момичета,имам нужда от малко помощ  Praynig Започнах да правя козунак сега,тестото е почти готово- на ръка го меся.Правя го по рецептата на max-mama.Колко пъти трябва да оставя да втаса тестото-1 или 2 пъти.Сега като е готово да си втаса,и после да меся пак,и като го оформя на плитки пак да втаса,или сега направо си го оформям и го оставям да втаса,и пека?  Hug
Остави го сега да си удвои обема.

Страхотно Панетоне   bouquet

Аз няма да правя репетиции. направо в събота преди Великден замесвам и това е. Миналата година правих и Кранц - стана страхотен на вкус:
http://img709.imageshack.us/img709/4664/58089065.jpg   http://img266.imageshack.us/img266/2329/26581534.jpg

# 745
  • Асеновград
  • Мнения: 118
bonni,благодаря, сега го чакам.А после направо го слагам във фурната ли?

# 746
  • София
  • Мнения: 3 090
После му придай каквата искаш форма (сплетен, на топка...) и го сложи в тавата, в която ще го печеш и да втасва отново.

# 747
  • Асеновград
  • Мнения: 118
Много ви благодаря,момичета  Hug Hug Hug После ще се похваля,надявам се  Flutter

# 748
  • Мнения: 81
Здравейте! И з днес се престраших да замеся козунак. За първи път ми е. Омесих тестото на ръка- стана глодко и излизаха малки мехурчета. Втасва от 1 час и гледам че се е удвоило. Дали е необходимо още да втасва? Или да го премеся 1-2 пъти и да оформям? Формичкитесе намазняват, нали?

# 749
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте! И з днес се престраших да замеся козунак. За първи път ми е. Омесих тестото на ръка- стана глодко и излизаха малки мехурчета. Втасва от 1 час и гледам че се е удвоило. Дали е необходимо още да втасва? Или да го премеся 1-2 пъти и да оформям? Формичкитесе намазняват, нали?

Щом е удвоило обема си,с намазнени ръце и върху намазнена повърхност го премеси няколко пъти и го оформи,добре усуквай фитилите.настани го в намаслена и леко набрашнена форма,или върху хартия за печене и го остави за втасване.

Краси,да покажеш после резултата.
Маме, newsm10 .

Общи условия

Активация на акаунт