На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 930
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Чак сега виждам темата  ooooh! Аз правя руло по рецептата за Торта на сестрите Симили и козунак Империята отвръща на удара. Тази година мисля да направя руло с някаква по-интересна плънка.

# 331
  • Мнения: 243
"Торта на сестрите Симили и козунак Империята отвръща на удара"-Тези неща има ли ги някъде в Готварската книга, че аз от доста време не съм влизала във форума, ако не кажи за какво иде реч... и сполучвиви ли са

# 332
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
"Торта на сестрите Симили и козунак Империята отвръща на удара"-Тези неща има ли ги някъде в Готварската книга, че аз от доста време не съм влизала във форума, ако не кажи за какво иде реч... и сполучвиви ли са
Торта Анджелика на сестрите Симили

1.   Замесване на маята:
130г. „силно” брашно (брашно за хляб, аз използвам Ола жълта опаковка)
80г. прясно мляко
1 яйце
12г. прясна мая
Разбивате яйцето с млякото (без 2 лъжици). В голяма купа разтваряте маята с 2те лъжици мляко, после добавяте разбитото яйце и брашното, разбърквате, получава се кашичка. Покривате и оставяте да втасва 30-40мин.
   
2.   Замесване на тестото:
340-380г. брашно тип ”0” – за кексове, сладкиши...
65г. захар – може и повече
120г. меко масло
5 гр. сол
60г. вода
60г. мляко
Към кашичката с мая прибавяте захарта, млякото, водата,след това брашното, солта, замесвате (може и в купата на робота) докато спре да се лепи. Премествате на плота и месите ръчно още около 5-8мин. Прибавяте маслото, което трябва да има същата мекота като тестото на малки късчета, месейки. Работете достатъчно дълго, докато стане еластично.
Намаслете една купа и сложете тестото вътре. За правилно втасване – оставете да втаса ок. 1 час, премесете отново и пак направете на топка. Сложете пак в купата, покрийте и оставете в хладилника за цялата нощ.
Аранжиране – изважда се тестото върху набрашнен плот и се разточва на правоъгълник 2-3мм дебелина. Намазва се обилно с разтопено масло, наръсва се със стафиди и порток. кори. АЗ добавям и сладко от малини, става страхотно. Навива се по дългата страна на руло. Рулото се срязва по дължина с набрашнен нож, двете части се разделят внимателно и се преплитат една с друга, после се свиват на венец. Внимава се среза да остане отвън!
Слага се върху тава, покрита  с хартия за печене ( това е най-деликатната операция!), намазва се с разтопено масло и се оставя 30-40мин. да втасва. Пече се на 200-210град. ок 25-30мин.
 Може да се направи глазура от 6 с.л. пудра захар и 1 белтък. След изпичане се залива и се връща във фурната за около минута.
Можете да замените пълнежа с орехи, какао, но сухи неща!Същото нещо може да стане и солено, като просто се пропуска захарта в тестото, и за пълнеж се слага сирене – бяло или жълто – но по-сухо, дребно нарязана шунка или подобни

Империята отвръща на удара

# 333
  • Мнения: 243
Звучат странно, но изглеждат много апетитно. Благодаря за рецептите. Със сигурност ще ги пробвам този Великден. Досега съм правила козунака на Наталина /който също е страхотен/ и един на Иван Звездев. Hug

# 334
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте мили Дами и Дядо Хаджия,
аз в момента съм в санаториум, затова не мога да ви покажа лично от мен направен козунак, но искам да ви покажа нещо интересно в оригинал. Предполагам ще се хареса на някои от вас и довечера ще ви преведа рецептите,  за тези, които имат нужда от превод и ако някой би искал да ги пробва.

http://www.oetker.at/oetker_at/rezepte/backen/kuchen/suesses_lae … ecipesSearch=true

http://www.oetker.at/oetker_at/rezepte/backen/striezel__stollen/ … .html?Search=true

# 335
  • София
  • Мнения: 1 231
Венета аз пробвам,ама по друг начин.Идвам у вас и дегустирам  smile3508 Първата рецепта ми допадна,ако наистина няма да ти е проблем преведи ми я моля.А ти почивай,разрешено ти е само да гледаш  Hug

# 336
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ще я преведа, didolinaa  Hug,  никакъв проблем. Ho довечера, че сега имам процедури и времето между тях е много малко. Ще ви преведа и втората, пък то формата може всеки да си я промени, знае ли се, пък тестото ако се се окаже добро, няма да е зле да знаем, аз още не съм ги разгледала, но довечера...

# 337
  • Мнения: 243
Венета, моля те преведи рецептите, ако не те затруднявам. Само че, не мога да видя снимките в по-голям мащаб, някакъв проблем ли има newsm78. Тази овчица с някакъв пълнеж ли е, или е рисувана отгоре?!

# 338
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Венета, моля те преведи рецептите, ако не те затруднявам. Само че, не мога да видя снимките в по-голям мащаб, някакъв проблем ли има newsm78. Тази овчица с някакъв пълнеж ли е, или е рисувана отгоре?!

Кликни на снимката и трябва да ти се отвори, пълнежа така както ми изглежда е с мак, но всеки може да си реши какъв пълнеж иска, аз не обичам мак и бих сложила орехи, бадеми или орехи и стафиди + ябълки,канела, има много други възможности. Довечера ще ви преведа всичко, че сега искам и други неща да видя и след 15 минути трябва да тръгвам. Ако има още въпроси, ще е добре да ми ги напишете и довечера ще ви отговоря повече.А ето тук още един линк, но това  е реклама за книга с рецепти за тестени изделия, давам ви го, заради снимката, просто идеята за формата.

https://shop.oetker.at/storefoundation/__MOS-TANGRAM__/product/I … 1/3100/detail.jsf

От мен до довечера.

# 339
  • Мнения: 11 607
В чест на новата ми хлебопечка произведенията ми:

Козунак - И пак - Вътре

Най-важното е,че хванах цаката на фурната ми. На първото отделение на фурната ги пекох, а не на второто. На второто единия козунак прегоря отгоре, но пък вътре бе душица, на първото - стана перфектен! Сложих по някое време и фолио отгоре и така допекох!

# 340
  • Мнения: 782
Маме, честита хлебопечка  Grinning Козунаците изглеждат супер и сигурно са вкусни Mr. Green От къде време за козунаци с тези четири деца, аз едва с едно смогвам  Crazy

# 341
  • Мнения: 124
Мама Цоцоланка, честита хлебопечка! Козунаците са супер! И аз пека на първото ниво на печката.

Ето моите козуначета с вишнев конфитюр Mr. Green
Цък
Целта ми беше да пробвам четворна плетка. Горе долу се справих, но не можах да я направя съвсем равномерна Confused То и с тройната толкова се справям, де Confused
Този път сложих лимонов сок, но не виждам да има разлика. Конците пак са си като преди.

# 342
  • Мнения: 151
ellyganova newsm10  я дай и едно  цък за рецептата –  с едно втасване ли са?

# 343
  • Мнения: 7 433
   И от мен козуначе по мотиви на тестото на Макс-Мама,с маково-орехова плънка.
   Нещо ми изгоря коричката,но вкуса и конците са върхът!

 

# 344
  • Мнения: 124
Dina.K, снимката е линк към рецептата Simple Smile Надолу по страницата е.

Селма, наистина конците са върхът!

Общи условия

Активация на акаунт