На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 943
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Селма,страхотен ти е козунакът.  bouquet
Елли,Маме, newsm10 .

# 346
  • Мнения: 7 433
   max-mama,опрях се на твоята рецепта!Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 347
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Маме, честита машина за хляб. Да си ни жива и здрава дълго да я ползваш. Ех, ако знаех, че ще покажеш такива разкошни козунаци   bouquet... но и ти нищо не казваш предварително.
Didolinaa,  Porsha, ето заповядайте рецептата, да ви е сладко.  Сладки агънца
Все пак човек трябва да има богат избор, за да може на този чудесен християнски празник да има козунак по вкуса на всяка от нас.

Селма, козунак ти е божествен   bouquet. Сигурна съм, че ти само вода, брашно, мая и захар да сложиш и ще направиш най- разкошния козунак Simple Smile

# 348
  • София
  • Мнения: 863
Здравейте, момичета! От седмици гледам темата и се облизвам, а от няколко дни имам машинка и мисля утре да се престраша с първи опит за козунаци, така да се кажа репетиция за Великден Grinning Харесах си рецептата на Макс Мама за бързи козунаци и научих почти наизуст Embarassed. Но имам няколко въпроса - на коя програма е най-добре да се месят, само с едно втасване ли са или мен така ми се струва от обясненията newsm78? Ако пропусна лимоновите и портокаловите корички, фатално ли ще бъде? И последно - тавичките, в които ще пека намазняват ли се или тестото е достатъчно мазно и няма нужда? Може и да са ми глупави въпросите, ама съм съвсем боса в козунаците и искам да съм сигурна, че няма да допусна някоя глупава грешка...

# 349
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте, момичета! От седмици гледам темата и се облизвам, а от няколко дни имам машинка и мисля утре да се престраша с първи опит за козунаци, така да се кажа репетиция за Великден Grinning Харесах си рецептата на Макс Мама за бързи козунаци и научих почти наизуст Embarassed. Но имам няколко въпроса - на коя програма е най-добре да се месят, само с едно втасване ли са или мен така ми се струва от обясненията newsm78? Ако пропусна лимоновите и портокаловите корички, фатално ли ще бъде? И последно - тавичките, в които ще пека намазняват ли се или тестото е достатъчно мазно и няма нужда? Може и да са ми глупави въпросите, ама съм съвсем боса в козунаците и искам да съм сигурна, че няма да допусна някоя глупава грешка...

Аз съм ползвала френската програма за измесването,може да се ползва и основната,ползваш само месенето и 10 минути от втасването,да се отпусне тестото.Козунаците са с едно втасване-да.За коричките няма да е фатално,но те много добре допълват вкуса на козунака,можеш да рендосаш кората на 1 лимон.За тавичките ползвам хартия за печене.Ако нямаш,трябва да намажеш с мазнина.
Успех ти пожелавам.

# 350
  • София
  • Мнения: 863
Мерси   bouquet Утре ще се отчитам, въпреки че не мога да приложа снимков материал, защото ми изгоря зарядното на апаратчето. Sad Ама поне ще пиша! Grinning

# 351
  • София
  • Мнения: 863
Срам не срам, само още един въпрос Embarassed - гледам, че месенето на основната програма и френският хляб е 20-тина минути. Достатъчно ли е, че нали козунаците искат много блъскане?

# 352
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Срам не срам, само още един въпрос Embarassed - гледам, че месенето на основната програма и френският хляб е 20-тина минути. Достатъчно ли е, че нали козунаците искат много блъскане?

Няма проблем да пуснеш отново програмата,ако тестото не успее да се измеси добре.
Можеш да използваш и програмата за тесто-месене+втасване,която е.

# 353
  • София
  • Мнения: 863
Благодаря ти много за съветите Hug

# 354
  • Мнения: 622
Dani_Frango , ще ти кажа аз какво правя, за да съм сигурна, че тестото е втасало добре, тъй като при мен втасването не се получава от програмата месене/ втасване. Меся тестото на програмата за френски хляб, не пускам отново месене, но пък меся заедно с машинката с една силиконова бъркалка и след това го оставям да втаса два пъти. Тъй като съм още начинаеща в козунаците и ми е нужно да втасат хубаво. Имах няколко неуспешни козуначени опита, като оставях тестото да втаса само веднъж, пробвах го да втаса два пъти и ми се получи супер. След като го оформя си втасва във фурната на 50 градуса, завито с кърпа, докато удвои обема си. Слагам пекарска хартия във формата- много е удобно с нея. И още нещо- няма нищо задължително като добавки и аромати, всеки си решава според вкуса какво да сложи- стафиди, локум, орехи, шоколад, захаросани корички... Успех и да се похалиш с отличен резултат!  Hug

# 355
  • Мнения: 7 433
  И при мен козунаците втасват по 2 пъти.Веднъж след замесването,втори път след оформянето. Peace
  От баба ми знам,че е хубаво поне веднъж да се напълнят с въздух с втасването и да го пуснат с премесването,а после пак да се напълнят с въздух.Как го обясних само. Crazy

# 356
  • София
  • Мнения: 863
Аз в крайна сметка мисля да ги пусна на програмата месене с втасване, после да ги сплета, да втасвам втори път във фурната на 50 и тогава да пека. Абе то така на приказки лесна работа звучи, ама да видим накрая какво ще излезе.  chef На ръка като меся добре си усещам тестото, обаче сега с тази машинария нещо ми е терсене...

# 357
  • София
  • Мнения: 1 231
Венета мерси за рецептата имам обаче 2 въпроса.Сухата мая колко грама е,че това не пише и какво е това пакетче портокалови кори.Това за мен значи ванилия нали  newsm78 Само това да ми обясниш,аз мога да се пробвам в сряда да го направя  Mr. Green

# 358
  • София
  • Мнения: 8 500
Венета мерси за рецептата имам обаче 2 въпроса.Сухата мая колко грама е,че това не пише и какво е това пакетче портокалови кори.Това за мен значи ванилия нали  newsm78 Само това да ми обясниш,аз мога да се пробвам в сряда да го направя  Mr. Green

В оигиналната немска рецепта е визиран пакет суха мая на д-р Йоткер, която е май 7 гр.

# 359
  • Мнения: 243
Венета, много ти благодаря за превода. Погледнах рецептите ти и всичко, което си майсторила. Много вкусно изглеждат . Мисля да направя едни ванилени сладки за Великден /нищо, че в Австрия ги ядете по Коледа Mr. Green/ - страшно ме съблазняват. И понеже съм в отпуска, може да направя и едно пробно на агънцето...
N.B. Прочетох историята на вашия локал. Много впечатляваща! Продължавайте все така! Искрено ти завиждам, защото винаги съм искала да се занимавам с нещо такова.... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт