На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 913
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз използвах бъркалките за тесто на миксера ми, както е описала Венета и съм много доволна. Нямам и аз машина, страхувам се да си купя, защото ще започна да ям много хляб и хлебни изделия Tired

# 436
Селма, не викаш ли мъжа ти на помощ   Simple Smile  Аз моя го впрягам за доомесването, че без ръка оставам  Grinning  Пък и той да участва в приготовленията
    Мъжа ми е зает човек.
    А и за мен не е никакъв проблем да меся.Обичам да го правя.Наистина!Доставя ми удоволствие! Wink Heart Eyes

# 437
  • забравих си мисълта...
Аз използвах бъркалките за тесто на миксера ми, както е описала Венета и съм много доволна. Нямам и аз машина, страхувам се да си купя, защото ще започна да ям много хляб и хлебни изделия Tired

Verabel, радвам се, че ти е допаднал този начин на месене. Машина за хляб е ОК, но аз просто не искам да имам още един уред, който да ми заема място и който да трябва да почиствам постоянно, а така с миксера си е много лесно. Пък и имаш право, че като има човек машина за хляб, ще прави какви ли не тестени изделия още, а уж искаме да поддържаме форма или да отслабваме.

# 438
Бони, не се отказвай от машинката, след като я имаш. Трябва само да налучкаш рецептата, която ще ти допадне и готово Hug . Някой път и да се изпълни точно дадена рецепта, пак не се получава. Миналата година се бях зарекла, че няма да пека козунаци, защото не ми се получаваха. Това, че сега стана хубав козунак, не значи, че следващият ми пак няма да е провал. Не съм от майсторките точно на тези изделия.

# 439
  • София
didolinaa, totomaniak, Селма, max mama, bonni, много ви благодаря  Hug Аз си правя козунаците по рецепта на баба ми. Не се различава много от другите рецепти, но ако има желаещи ще пусна и нея. Според мен е важно да се прави с мнооого месене(аз месих в машинката 30 мин), правилно втасване и печене и оформяне на фитилите. Аз го пекох във формата за кекс. Бях казвала и преди, миналата година, когато нямах още машина, щях да меся в пералнята.  Grinning Момичетата бяха много доволни, защото иначе е здраво блъскане и ако правиш примерно две кила, каталясваш. Слага се в няколко найлонови торбички и се пуска на центрофуга, но на ниски обороти. Тестото ставало супер.  Peace

# 440
Бони, не се отказвай от машинката, след като я имаш. Трябва само да налучкаш рецептата, която ще ти допадне и готово Hug . Някой път и да се изпълни точно дадена рецепта, пак не се получава. Миналата година се бях зарекла, че няма да пека козунаци, защото не ми се получаваха. Това, че сега стана хубав козунак, не значи, че следващият ми пак няма да е провал. Не съм от майсторките точно на тези изделия.
Хубаво е да получаваш кураж  Hug 

Петя, давай и твойта рецепта  Grinning Ще се пробва и нея. Какво ми се опъва тази машинка  Naughty

# 441
Бях казвала и преди, миналата година, когато нямах още машина, щях да меся в пералнята.  Grinning Момичетата бяха много доволни, защото иначе е здраво блъскане и ако правиш примерно две кила, каталясваш. Слага се в няколко найлонови торбички и се пуска на центрофуга, но на ниски обороти. Тестото ставало супер.  Peace

Имам приятелка, която така си меси козунаците и миналата година като разбрах за тази техника бях ето така  newsm78 #Crazy.
Наистина най- важното е тестото за козунака да е хубаво омесено и втасало- нещо, което пренебрегвах до скоро. Но човек се учи от грешките си и аз ставам все по- добра.  Mr. Green Laughing
Момичета, онзи ден видях рецепта за козуначени мъфини, звучи лесно и вкусно, смятам да ги пробвам за Великден.

# 442
  • София
Селма, явно само с тебе ще си теглим козунаците на ръка  Wink

И тези с машината оформят козунаците на ръка.

# 443
Момичета, прекрасни козунаци!  bouquet
max_mama, няколко страници по-назад си писала, че за по-сладък козунак може да се добави 1ч.л течен подсладител. Въпросът ми е: 1 ч.л. на 6-700г брашно и 200г захар ли се слага? Ако козунакът ми е от 2 кг брашно трябва да сложа 3ч.л - дали съм правилно разбрала? newsm78 И още нещо - има ли значение видът на подсладителя и дали ще повлияе освен на сладостта и на консистенцията на тестото?

# 444
  • София

Момичета, онзи ден видях рецепта за козуначени мъфини, звучи лесно и вкусно, смятам да ги пробвам за Великден.
Аз съм ги правила миналата година - много лесни и много ми харесаха.

# 445
Цоп и аз в тази тема, да ви следя и за да не е спам ето миналогодишните ми козунаци Simple Smile

http://media.snimka.bg/2737/011728803-big.jpg

http://media.snimka.bg/2737/011728807-big.jpg

http://media.snimka.bg/2737/011728808-big.jpg

http://media.snimka.bg/2737/011728812-big.jpg

Ммммм, ми то моя козунак бил на първата страница Laughing
Мама Цоци, хич не ти се сърдя, напротив, страшна реклама  Hug

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:41 от МИШЕЛ

# 446
  • в матрицата
Здравейте момичета, не съм писала тук, НО, това не означава, че не се пробвах в събота да направя козунак по рецептата на Венета. Ами, провал беше, както каза брат ми, било гигантска курабия, а не козунак   Mr. Green....не знам защо не се получи, уж всичко точно правех, месех го в миксера в бъркалките докато почне сам да се отлепя от стените, но уви.... Дори не можах да го сплета, тестото беше прекалено меко, не посмях да сложа повече, за да не го объркам, но не стана така или иначе. Според вас какво съм сбъркала??

# 447
  • София

Петя, давай и твойта рецепта  Grinning Ще се пробва и нея. Какво ми се опъва тази машинка  Naughty
пиша дозата за един козунак, така и така съм го смятала.  Wink

3 яйца
150гр захар(но следващия път ще сложа малко повече или ще пробвам и аз с подсладител)
100гр мазнина( мас или олио и масло по равно, както аз го правя)
100мл прясно мляко
500гр брашно
8гр прясна мая(аз направо сложих четвъртинка)
ванилия, лимонова кора

Инструкции няма да пиша, защото го правя винаги както max mama е описала подробно.

# 448
  • Ispania

пиша дозата за един козунак, така и така съм го смятала.  Wink

3 яйца
150гр захар(но следващия път ще сложа малко повече или ще пробвам и аз с подсладител)
100гр мазнина( мас или олио и масло по равно, както аз го правя)
100мл прясно мляко
500гр брашно
8гр прясна мая(аз направо сложих четвъртинка)
ванилия, лимонова кора

Инструкции няма да пиша, защото го правя винаги както max mama е описала подробно.
Petq ,за бьрзият козунак на мах мама ли имаш в предвид,или за СЪВЕТИТЕ НА ПОЛИНА И МАКС МАМА? Thinking
Тьрсих назад тьрсих,но нещо  Rolling Eyesне сьм много сигурна за кое то4но говориш Embarassed Embarassed
4е и аз сьм една готва4ка ooooh!

# 449

Общи условия

Активация на акаунт