ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 11

• 40 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • В къЩи.
Здравейте,момичета. Да се похваля,че вчера ни дойде писмото от ТЕЛКа,имаме среща на 8.06. Искат епикризи,ЕЕГ,и консултация с психолог. Също и документ,на който пише от кога сме с пристъпи и колко често са те. Е това последното ме притеснява,защото Криси е без пристъпи от една година(дано и така да продължаваме) ,но знам,че за % взимат под предвид честотата на кризите . Притеснението ми е,че няма да ни дадат голям %  newsm78 .А и друго,имам два ЯМР,но Литвиненко даже не ги и погледна миналия път,а от тях се разбра,че Криси е с мозъчна атрофия.При кого да ида за да ги разчете и да ми даде епикриза и за тях?
На края на този месец имаме среща с Литвиненко и Ще питам и него,но все пак искам и вашето мнение.

# 631
За всеки случай си вземи и амб.лист от невролог,макар че не са ти поискали/ние удължихме ТЕЛК,втория път също искаха и такъв лист и си го прилагаха за тях-така,че носи освен оригинала и копие/.
Нашия процент е 50%,макар че пристъпа е бил 1 гранд мал и то преди 4год/ Praynigникога да не се повтаря/,но сме на мед.лечение.Мисля,че с тази диагноза не се дава по-голям процент.

# 632
Естрела кажи на Литвиненко че си на телк и да ти напише етапна епикриза,той си знае работата.От личната също трябва харектаристика за състоянието на детето.

# 633
  • В къЩи.
Благодаря ви момичета.    bouquet

# 634
  • Варна
Къде ходите при Литвиненко-в частния му кабинет или в Педиатрията?

# 635
Добро утро!

Вчера в държавен вестник е излязла промяната относно ТЕЛКовете!

Ето това е за нашето заболяване:

4. Епилепсия (според вида, тежестта и честотата на пристъпите с обективизация на пристъпите):
4.1. много редки – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали повече от една година и парциални пристъпи (прости, комплексни) – 20 %
4.2. с интервали от месеци – 40 %
4.3. редки – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от месеци и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от седмици – 60 – 70 %
4.4. средно чести – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от седмици и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от дни – 70 – 90 %
4.5. чести припадъци – ежеседмични –   90 %
4.6. епилептични синдроми, резистентна епилепсия с ежедневни и/или еженощни пристъпи – 100 % с чужда помощ (СЧП).
Забележка 3. Припадъчното заболяване се счита в ремисия, ако в продължение на 3 години без медикация няма припадък.

А ето ТУК може да разгледате и за други заболявания!

# 636
Къде ходите при Литвиненко-в частния му кабинет или в Педиатрията?

Ние ходим в МЦ "Детско здраве" на частния му прием. Само в чт следобед доколкото знам. Имаме час за другата седмица.

# 637
Информацията за ТЕЛК е мн.полезна и мисля,че е добре измислено,не може всички да са под един знаменател и по-тежките епи е добре,че получават по-голям процент!
Приятен уикенд на всички! Hug

# 638
Ване,мерси много!!!страшно полезна информация ни подаваш!Особено пък за нас,че ще минаваме ТЕЛК август...Браво на теб отново!

# 639
отново има проблем с фенобарбитала.Нещо зареждането на ампули не върви.Ходих да ги търся по аптеките.От там ми казват,че в складовете нямат.Добре,че успях да се снабдя от другаде макар и на доста солена цена.Абе ненормална държава сме!!

# 640
Здравейте момичета, може ли да ми кажете някой от вас правили ли сте ЯМР  и къде, ние сме се насочили към болница Свети Иван Рилски - София, някой от вас ходил ли е там?

# 641
yannita ,добра апаратура има в ВМА и в Правителствена. Ния специално правихме на сина ми ЯМР във втората,но бяхме със заплащане,защото не ми се чакаше за направление.

pepi1963, ния от години се консултираме в ИСУЛ при доцент Рашева,която се води за една от най- добрите епилептолози в страната. В пенсионна възраст е но приема и работи с каса. Ето ти телефон за контакт: 0889918659     /   029432365  /    029432170

# 642
  • гр.Гоце Делчев
Благодаря Светле ще си запиша координатите отнася се за голямо дете нали защото не помня на колко беше твоето ще извиняваш.Ванче не напразно те наричаме талисманче браво за инфото за ТЕЛК.

# 643
  • В къЩи.
Здравейте момичета, ние си взехме Депакина и Топиракса без проблем.
Вчера ходихме на консултация с ортопед/хирург.Криси криви крачетата в глезена,но до сега всички ни казваха,че не е проходил заради мозъчното си уреждане. На своя глава реших да се консултирам с ортопед,за да ни даде някакви ортопедични обувки,който да му държат крачето право . Но каква беше изненада ми когато лекаря ми каза,че трябва да се оперират за да проходи  Shocked Направо ми прилоша  Tired Оказа се,че има скъсено ахилесово сухожилие и на двете крачета,еквинус на лявото и еквиноварус на дясното. Не съм много сигурна какво означават точно тези термини,но хирурга каза,че на лявото краче трябва да се удължи сухожилието,а на дясното операцията е по/сложна ,защото крачето е посукано. Направо съм в шок.Няма да бързаме ,искам да направя още поне две консултации и тогава да решим какво Ще правим. Иначе ми дадоха амбулаторен лист,в който са описали всичко това и ,че се налага операция.Мисля да го дам за ТЕЛКа,дали Ще го вземат под предвид?  Thinking
В къЩи от 3 седмици идват да правят на Криси масажи,Ще и кажа да наблегне на крачетата,дано да има ефект  Praynig

# 644
  • Варна
Estrela,дано не е това-направете консулт и с друг ортопед-за да се види такова нещо не трябва ли да се види на рентген първо.За термините -има такава темичка тук -със сигурност ще ти помогнат,но как така след толкова време ,един доки не е заподозрял.така се притесних и аз сега,нали и ние не ходим и аз си мислех че е от двиг и умств.изоставане  също като теб.дано само са те наплашили че не ни стигат другите работи ами и да излиза и друго.Стискам ви палци и пиши какво става... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт