Пролет,слънце и цветя,греят Ноемврийски личица

• 29 825
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Юле, като по-запозната с очните проблеми  Laughing , я, ми кажи - като съм далекогледа, трябва ли да използвам очилата, когато бродирам или е по-добре да не ги слагам  Rolling Eyes

# 196
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Аз съм в супер приповдигнато настроение след вчерашната новина за Рамщайн. Якооо, ще се куфеее.   superuu  superuu  superuu  Сега уговарям мъжо да купим билети за двата дни на феста, че то не е за изтърване. С кеф бих слушала, а и гледала пак Металика, Алис ин чейнс и другите групи от моята буйна младост  newsm20 newsm19

Роси, ако ти е малък диоптъра според мен по-добре без очила. Стига да не се напрягат много очите ти, тови си  е вид гимнастика - от време на време си се взирай някъде по - надалече, после фокусираш пак върху гоблена  Wink

Честито за памперса Креми  При нас това все още е мираж, и с това нощно ядене не виждам свитлинка в тунела, следващата една година  Confused

Хайде леко - не остана  Mr. Green

# 197
Мерси, ВалеHug усетих аз, че ми се зачервяват повече очите, като боцкам с тях, ама да питам все пак  Hug
Съвсем малък ми е диоптъра - 0.75 на едното и 0.5 на другото, който според мен не е точен, понеже не виждам и с очилата много добре с това око  Rolling Eyes А да ги нося ли , когато излизам навън? Пред компютъра ясно - те затова са ми изписани и се чувствам чудесно с тях - болката почти не се появява. Но и навън ми е добре - не се напрягам толкова да видя нещо по-надалеч, пък офталмолога каза да ги слагам като стоя пред компютър и когато гледам телвизия  Rolling Eyes Нали "-" е за постоянно носене  newsm78

Знаех си аз, че много ще се зарадвате на Рамщайни Металика  Heart Eyes

Лили е подстригана  Heart Eyes Е, съвсем мъничко, де. Тя разпознава основните цветове - бяло, червено, зелено и синьо. Аз не съм я учила  Rolling Eyes Времето за нея все не ми стига и за всичко си е самоука  Embarassed Но пък и аз не съм привърженик на принудителното заучаване на някои неща - всяко нещо с времето си. А това време за всяко дете е строго индивидуално  Wink

Аз от няколко дни пак съм с ниска Т  Tired Направо ми писна вече, а пътуването до София се отложи за пореден път  Confused

Хубав ден!

# 198
С далекогледството не съм запозната, Роси - аз съм късогледа и за неща на близко разстояние се справям без очила. Ако очилата те натоварват и си виждаш добре без тях, не ги ползвай за малки разстояния. Ако не ти се отразяват добре като цяло, е възможно 1. да не ти е това точния диоптър, 2. да имаш астигматизъм - примерно вместо точка, да виждаш чертичка и 3. да не са ти изчислили добре междуфокусното разстояние или рамката да ти е крива. За 1. и 2. - как ти изследваха очите - разширяваха ли ти зениците с капки? това е най-точният начин. За 3 - ако имаш трудности с фокусирането, имаш чувството, че гледаш накриво или почва да те боли глава - значи е от рамката. Имай предвид, че ти трябват 3-4 дни носене непрекъснато и за да ти свикнат очите към факта, че си с очила.

# 199
  • Варна
Роси, "-" означава че с едното око си късогледа , което ти е и с по-висок диоптър, а с другото далекогледа. Минуса не означава, че задължително се носят. Но тъй като са различни, може би ще е по-добре да ги носиш постоянно. Иначе, от различнот онапрежение в очите, голямо главоболие може да си докараш. При мен даже като ми се изкриви рамката на очилата, и едното стъкло примерно ми падне малко, веднага ме зацепва главата.  Heart Eyes
Но тъй като са ти малки диоптрите като цяло , хубаво ще е да има време, което прекарваш без тях, и да си "тренираш" мускулите на очите.  Peace

# 200
Така, така, така...значи съм късогледа, така ли  newsm78 И на двете очи съм "-"  Peace Очилата ми се отразяват добре, затова питам дали да ги нося или по-добре да не ги свиквам  Laughing а астигматизъм имам , да, точно на проблемното око. Обаче много измамно минаха двата прегледа в Очната клиника, за което не съм ви разказвала  ooooh! Направо съм потресена. Не мога да разбера що за доктор може да си, щом може да ме гледаш в очите и да ме лъжеш и то не веднъж  ooooh!
Хайде нямам време сега, че отиваме за баткото  Hug

Юле, да разширяваха ми зениците, обаче не тогава ми определиха диоптрите, а следващия път, когато не ги разширяваха  ooooh! Докторите в днешно време са повече търговци, отколкото лекари  Confused

# 201
  • София
Ще се изям от яд за Металика и Рамщайн! Заради тази криза и нали съм и безработна студентка та мъжО каза че ще пропусна концерта и този път!  smile3515 newsm61 smile3511

# 202
  • София
Ще се изям от яд за Металика и Рамщайн! Заради тази криза и нали съм и безработна студентка та мъжО каза че ще пропусна концерта и този път!  smile3515 newsm61 smile3511
Ееее, Деска, бива ли такива рестрикции да ти налага мъжът ти  Crossing Arms  Поискай си билета като подарък за 8-ми март  Whistling
На мен току-що ми се обадиха, че са ми взели билет за Рамщайн  Party Аз на другите концерти няма да ходя сигурно, тия изроди ми стигат, че съм им се наточила бая отдавна  Mr. Green

Уфф, добре че свърши тая работна седмица, че нещо ми дойде нанагорно  Tired

Да чукам на дърво, Василия засега води списъка в ЦДГ-то, което ни е първо желание. За 10 места се борим, надявам се, че колкото и да надойдат нови кандидати, няма да я избутат  Praynig Стискам палци да ни приемат всички дечица от темичката!!! Нали са ни късметлийчета, вярвам, че ще е така  Hug

# 203
Гърли, как ви се радвам за концертните вълнения! Hug Помня аз в каква еуфория бях. Да се надивеете, напеете, пък що не и напиете порядъчно. Grinning
Оправих се с трамваите. Ама какви софиянци сте, бе, един кьорав трамвай да не знаете. Naughty Laughing Шегувам се, то аз търновските толкова знам, дето са 5 автобуса на кръст, пък представям си вие. Mr. Green
Да ви кажа Симона абсолютно точно и безпогрешно разпознава жълто, зелено, червено, черно, синьо, розово и лилаво. Знае какво е цвят и съзнателно си търси понякога точно определен цвят.  Simple Smile
Оф, да ви се оплача, че не виждам никаква светлинка в тунела с бибата. Цеци? Арабелка? Mr. Green През деня не я цока, но заспиването става само и единствено с биба. Tired Градината ми е надеждата.

Айде ше ви наглеждам. Hug

# 204
  • Варна
Деска, събирай парички от детските надбавки или закуските  Wink И моя мъж нещо взе да се опъва, но Рамщайн няма да пропусна  Naughty На Металика съм била на концерт, и тръпката не е толкова голяма, пък и  последните албуми нещо не са ми присърце, та един билет от 90 лв. няма да ми оспре. Обаче говорих с колегите, и на тях им иде тежичко двойния билет и са готови май окончателно да се откажат, та проблема ще е май компанийката.  Confused Това мен не ме плаши, след като се занесох до Будапеща сама, на концерт на Ю ту  Mr. Green ,  на следващия ден след като ми правеха операция на венеца  bowuu
Така че, има 3 месеца - дерзай  Peace Билети все ще се намерят.

Ииии Цеце, от твоите уста в божиите уши - това за късметлийчетата и детските градини Laughing Особено щом ти го казваш   Wink

Дита, и Влади е с бибата, дори и през деня, ако забравя да я скрия. Така си влиза и в яслата - с биба в уста.  Crossing Arms Преди 2-3 седмици купих нова - розова  Blush че беше най-евтинката, и я изгриза на втория ден. Същото и с бибите за шишето. Та вече срам - не срам, го пускам и с изгризаните биби.
Остави надеждата за градината - там ги искат готови  Wink - без памперс и без биби. Надеждата беше в яслата - ама на ... май и на тях надеждата им е в родителите  Grinning

# 205
Здравейте,

За концерта-милото няма да го пропусне в никакъв случай, а аз по-скоро да, ама той ще ми го разкаже Mr. Green.

За цветовете-Васко познава основните само. Продължава да не говори, т.е. ползва само няколко думички и обикновено са някакви кодови названия и ако може с малкото думи, които ползва да назовава всичко ще е най-добре Crazy Ама нещо не ми е притеснено, само ме дразни Mr. Green

За нощния памперс, махнах го месеци след махането на дневния, сума ти време накрая го свалях сух сутрин и го ползвах по 2-3 нощи  Blush. Т.е. не бързах, ама и той тогава беше мъничък.

За трамваите-и аз не мога да помогна. Ditta да си изкарате супер Hug.

Ние се захващаме да дообзавеждаме вкъщи и ми е голям кеф, вече сложихме нови полилеи, сега следват перденца и малко мебели  ще правим по поръчка:love:

За ДГ-евентуално имаме някакъв шанс, но в ЦДГ, то ясно за ОДЗ-та големи навалици Crazy. Та единият ще го карам на едно място, другият на друго, в квартала наблизо са ми само ОДЗта, така че ще е някъде другаде. Вече съм разгледала сума ти детски градини по пътя в околни и не толкова околни квартали Crazy.

Целувки на всички Heart Eyes

# 206
  • София
Ехооо, къде се юрнахте по концертите  newsm47

Вале, U2 ще имат септември месец в Истамбул и навивах Славчо да ходим и до там като сме подкарали концертно лято Mr. Green
Да видим, де, че е раничко и да не стане сметката без кръчмар.
Аз нали ви се оплаках, че ми намалиха заплатата с 500!!! лв, не спирам да мисля и смятам, че това всеки месец е печка, пералня, ролетни щори и т.н.Ама да сме живи и здрави, дано се отпусне положението по-скоро  Rolling Eyes

Не ревете, че сте с биби, къде по-зле е с памперс, пък и по-скъпо Joy  Joy

Оправих се с трамваите. Ама какви софиянци сте, бе, един кьорав трамвай да не знаете. Naughty Laughing
нарочно те оставяме, да се загубиш и после да кажа "казах ли ти?"  Joy Joy Joy

Да ви кажа Симона абсолютно точно и безпогрешно разпознава жълто, зелено, червено, черно, синьо, розово и лилаво. Знае какво е цвят и съзнателно си търси понякога точно определен цвят.  Simple Smile
кажи им, кажи им, че ме обвиниха, че поставям на Алчо непосилни задачки  Mr. Green
Но ще изчакам известно време, без да го питам за зеленото и ще видя.

Дитка, а вие на партито за Майкъл ли ще идвате?Не се бой, няма да ви причаквам, само питам  smile3534

Лилчо, приятно обзавеждане, много любимо, пускай ни снимчици  Hug

Днес ми казаха /пак!/, че приличам на Ивана /т.е, в лице, а не че съм като фолкпевица  newsm47/
Само ръся глупости, но така не ми се работи...

# 207
Ташче, не, бе, на РДто на една приятелка. Нали нашия набор сме юбилярки тази година и се почва едно ходене по градовете. Ама веднъж се става на 20...какво да се прави... Laughing А тук другия петък в един местен клуб ще има също Майкълско парти. И познай кой ще е във вихъра на купона? Flutter  Вече съм си нагласила майкълската блузка, няколко значки и пръстена и така, непретенциозно накичена  Mr. Green ще муунуолквам из дискотеката. Laughing Най-смешното е, че и Све така ще го натъкмя. Grinning Ама ние сме от лудите фенове, както вече сте разбрали.

Тук заваля сняг. Shocked

# 208
Здравейте Grinning!

Роси, добре дошла в отбора. Wink И аз съм с нови очила от средата на януари, вкъщи си ги нося нон-стоп, но навън не - ами ужасно много неща виждам, направо ме заболява главата. Joy Друго си е да виждам само пред носа си - моят диоптър е -2,5.
Таш, ама че намаление на заплатата, много драстично. Но пък поне имаш работа.
Дита, сериозно сняг ли?! Shocked И при нас щеше да вали миналата седмица, но ни се размина. Тъкмо мислех да прибирам шаловете и палтата. А и в градинката имам поникнали цветя вече, само сняг ми липсва.

Рони разпознава и назовава и на двата езика синьо, жълто, зелено, червено, бяло - черното не го обича нещо, а с нюансите не се занимаваме още. Сега учим марките и видовете леки коли. Любими са му всички коли със сигнална уредба. За късмет до нас има главен път и там минават всички, а полицейските коли ходим да наблюдаваме и в полицията - вече спряха да ни питат кой търсим. Joy
Памперс не се очертава да махаме скоро. Няма никакви, ама никакви изгледи. Иначе много обича да ходи с гащи. Но последния път в рамките на 12 часа /не е бил по гащи през цялото време/ 3 пъти направи беля в тях без да му прищрака нещо и да се притесни. ooooh! Днес каза, че ако му купим седалка за тоалетната чиния, ще я ползва /е, не с тия думи Laughing/, но утре ще ходя да купувам седалка.
В неделя вечерта бяхме в спешния център - Рони има раничка в дупето, много болезнена - вследствие на лошото му хранене, естествено. Сега е на диета - трябва да намалим драстично млечните храни и да яде повече плодове и зеленчуци. Имаме успех, раничката позарасна, но колко нерви ми коства да го вкарвам в правилния път на хранене, не е истина направо. Така се превиваше от болки, че като се сетя само и няма начин да му дам каша, пудинг или мляко с какао, колкото и да реве.

# 209
  • София
Е, не, Ванилия, преди малко си мислех да пиша за теб, че ми похвалиха много една супер лесна програмка за чертане /включително стаи и мебели/, но реших, че вече не ти трябва и може да я пусна като я поразуча по-обстойно  Hug /сега ще се появи и Арабелка  Mr. Green/

Вале, забравих да те питам вие как отказвате нощното ядене?Александър от десетина дни се буди нощем и вика "мляко" и му давам водичка, казвам му, че още малко и ще дойде млякото, а той супер жално казва 'моля, мамо, мляко" и аз му давам  Rolling Eyes.Започна като беше болен и нали не ядеше, даже се радвах, че иска да хапне, а сега не знам как да спрем Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт