Медхен, честита племенничка! Да е здрава и много щастлива! Аз преди седмици бях извадила бебешките дрешки на Дари, за да ги дадем на едно бебче и направо се смаях какви малки бодита, гащеризончета и други дребни дрешки е носила, като за кукла.
Дианка, много весело е у вас. Чудя се Дари какви ще ги рисува, засега им слага само пъпчета. Тя май не е виждала още голи хора, освен себе си, ама знам ли.
Таш, и аз си мисля, че смяната на климата и едновременно с това откъсването от яслите ще се отрази добре на Али. Ако причината за ангините е пневмококова инфекция, мисля че ваксината Превенар може да помогне. И аз досега не съм оставяла Дари при бабите, с изключение на една седмица миналата година. Хем ми се иска да си почина и напазарувам на спокойствие, хем не мога да се разделя с нея. Мислехме утре да я оставяме при баба й, а ние да ходим на откриването на една дискотека, в която татито взе участие, но в крайна сметка май ще я водим с нас.
Валенсия, избрахте ли подаръка?
Скреч, успех за работата.
Марианка, не се притеснявай, дебелей си спокойно, после ще мислиш за свалянето на килограмите.
Креми, приятна почивчица, а дечицата не ги мисли, щом ги оставяш в сигурни ръце.
Дари пък аз си я подстригвам редовно, докато гледа филмче. И редовно забравям да запазя къдрички. Много ме съмнява да стои мирна при фризьор.
Чудя се как капете капки в нослетата, за мене това е непосилно, като се има впредвид, че никак не обичам да я разплаквам малката душица.
От доста време пак сме с проблеми в храненето, зимата хапваше по малко от манджата и крема от детската кухня, а сега не иска и да помирише манджа. От три дни прилагам методът, който се лансира във форума, че като се остави гладно детето, започва да се храни. Ефектът е, че към 16-17 часа се нахвърля освирепяла от глад върху плодове и зеленчуци и сама си ги хапва с голяма скорост, но пак манджи не иска и като цяло е по-неспокойна следобяда. Прояде ягоди, банани и домати. Май ще спирам с този метод, че ми става жално да я гледам така, а така сладко ми пее цял ден „мила моя мамо ... ти си ми опора, ти си ми закрила”.
Бързо си върнахме режима със спане от 22-23 часа до 10-11 часа без следобеден сън и цял следобед и ние сме навън. За разлика от миналата година, тази година е неразделна със слънчевите си очила – носи ги навсякъде с нужда и без нужда, дори като се сети и вкъщи си ги търси, на очите или на главата. И е станала доста общителна напук на притесненията ми, че през зимата ще подивее сама вкъщи. Може ефект да има това, че си има приятелка на същата възраст, с която играят всеки ден. Но смело отива при всички младежи и девойки по детските площадки, тича и се закача с момченцата, ходи и моли какичките да се пускат с нея по по-стръмните и закритите пързалки и после се подмазва: „о, добичка, кака” или „какичка касива”.
Лека вечер и хубави почивни дни!

)