Пролет,слънце и цветя,греят Ноемврийски личица

• 29 830
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте милички!
Преди всичко благодаря за хубавите думи Hug Майка ми обаче,отказва да се изследва допълнително и това още повече утежнява ситуацията..предполагам,че иска да я хвана за ръка и да тръгна с нея по кабинетите,като така показвам съпричастие ли..не знам.Тъй или иначе е почти невъзможно това да стане,а и говорим за изследвания на местно ниво в случая..както и да е,не,че трябва да мислите и хорските проблеми,но ми поолеква така като,че ли.

Ивчето поне уж върви към подобрение,не зная да спирам ли Цефзила,че много и станаха АБ,пък вече направо изключих колко дни го пие ooooh! Поне от време на време хапва по нещо,изкльощавяла е,но сметка на това как се е източила Shocked Трябва да я измеря..скоро.
Цветове разпознава основни-синьо,червено и розово и май е това Mr. Green Не може да рисува нищо,освен змия Joy,че най-лесно да драсне една линия.Обаче пък рецитира доста добре стихчета и помни куплетче поне от някой песен(то аз не,че и пея и я уча на стихчета,добре,че паметлива и пони,ако ги е чула Mr. Green).Ами това,горе-долу,по-послушна е(пу-пу!) и ме гушка често и ми казва колко ме обича,ех,защо не са така и като пораснат Rolling Eyes Иска д ами купи кола,защото татко и си имал,трябвало и аз,щяла да събира парички душичката ми Heart Eyes
При мен иначе нищо ново...няма да отразявам никой,че и без това хич не съм редовна вече,но си имам и причини.
 Hug на всички ви!

# 211
  • Варна
Таш, ние сме в най-лошото положение - биба и памперс  Crossing Arms
За нощното хранене - колкото пъти си кажа от днес почвам да отказвам нощно ядене, нещо се случва и го увеличаваме  ooooh! Сега едва се спираме на 3 кисели млека. Ако минем 4 - ще фалираме  Tired Опитвам се да го храня по-обилно на вечеря, но освен краставици  и сок друго не признава. Голямо щастие е, ако хапне малко хляб. И така - разчитам на израстването на проблема. Няма нерви да недоспивам ...  Не че така  спа, но по най-бързия начин презареждам шишето и откъртвам ...

Ванилия, ти си моя пример / и Лилчо/ за диетично хранене на детето, а сега какви ги говориш  Shocked

Лека вечер

# 212
/сега ще се появи и Арабелка  Mr. Green/
Телепатия някаква  Laughing
Привет на всички!
Ние днес се завърнахме от двудневно похождение на тревненските кръчми  Laughing Отспахме си освен това  Crazy, толкова много сън отдавна не ми се е събирало  Crazy Пенсионерска работа, ама какво да правиш, това се оказа приоритет  Laughing
Нашия дребчо въобще не знам кои цветове различава. Бяло, черно, жълто и червено съм я хващала, че ги познава, но за другите не знам. Предполагам, че поне основните ги знае, ама то голям инат, бе. Тя на въпроси отговаря мнооого рядко. Скоро ходихме да й вадим паспорт и детето задължително трябва да присъства, като явно за някаква тяхна си сверка трябваше да каже как се казва. Те инати, чудят се как да я предразположат да си каже името, обаче и тя партизанин, нищо не издава  Mr. Green Вкъщи е най-често Баба Жаба или Франклин  Joy, много рядко става Ели. Че и с цветовете същата работа - или мълчи, или измисля някаква глупост.
Стихчета, песни - нула. /то не мога да кажа и че е проговорила свободно, има петдесет-сто развалени думи в речника, прави много кратки изречения, по-скоро фрази. Понякога по интуиция се разбираме какво точно иска  Mr. Green/  
Памперси, биберон /не само за заспиване, а и през деня/, сутрин и следобед шише с мляко - въобще не знам кога и как ще ги махаме.  ooooh!
Таш, аз си мисля, че Али различава зелено от червено, но просто ги назовава с една и съща дума.  Laughing К., като малка, викаше на зеленото "дидедо", а червеното беше "дидено"  Laughing, виж каква незначителна разлика. А пък колко случаи е имала, в които, с една и съща дума, назовава два - три предмета. Ели също има подобни, сега не мога да се сетя за пример, но има такива. Във всеки случай, поводи за притеснение нямаш никакви  Laughing
Много е неприятно това намаление на доходите, но поне остатъка да е приличен, пък и както казва Ванилия работа да има. Ще дойдат и по-добри времена  Simple Smile
Ванилия, точно млечните произведения ли са причина за тази раничка? А имал ли е Рони запек досега? Бързо да се оправя!
Сладурче, поне пет дни трябва да пие антибиотика /не двата общо, имам предвид конкретен антибиотик/. Така или иначе вече го е почнала, не трябва да се спира без да завършил курса, за да не стане резистентна.
Още веднъж, стиснати палци за майка ти!

# 213
Таш, вярно сме телепатки ние. Laughing Сподели коя е програмката, нямам какво да обзавеждам, но ще ми е интересно. Wink
А на Али как да не му дадеш мляко, щом и "моля" ти казва. Laughing

Валенсия, три млека през нощта ли? Голям апетит, ама тежко ти на теб. Tired

Ванилия, ти си моя пример / и Лилчо/ за диетично хранене на детето, а сега какви ги говориш  Shocked
Laughing И аз съм така Shocked Здравословното хранене отиде на кино. Каква полза, че през първата година от живота си не бе вкусвал захар, като сега от месеци яде само сладко - кара на пудинги, плодови млека и млечни каши. Месо вече не помня от кога не е ял. Обаче нали не трябва да се насилва, не мога да му тикам храната в устата. ooooh! Спорим, реве, прави гладни стачки - имаше дни когато не обядва и не вечеря, защото тогава не разрешавам каша. Ужас! Все пак и гладен не мога да го държа дни наред. Вчера изяде за обяд две зеленчукови пюрета и направо ми събра очите. Ако имам второ дете, ще захранвам педагогически. Wink И няма и да помирише готово пюре. Преди месец се оплаквах, че Рони още е на бебешки пюрета, обаче сега се радвам ако изяде такова. А кога ще мине на нормална храна, не знам.  ooooh!

Сладурка,  Hug

От няколко дни се каня да питам, къде се губи Арабела и ето я тук. Laughing
Ванилия, точно млечните произведения ли са причина за тази раничка? А имал ли е Рони запек досега? Бързо да се оправя!
Не е имал истински запек, ака редовно, но явно по-твърди /с извинение/ от нормалното и това е придизвикало раничката. За щастие е една, че като четох какви случаи има, се хванах за главата - затова сега съм строга. Лекарката каза, че е от прекалено многото млечни храни и еднообразното хранене - сега има право само на една чаша мляко на ден. Дано да няма и друг проблем освен този, че наистина се храни много лошо. Praynig

# 214
Аз питам, защото и при нас май млечните са в повечко. Елица хапва и по някой друг плод. На обяд яде ядене с месо и зеленчуци. Вечер обикновено попара или каша, но понякога пак ядене. Обаче като цяло й е еднообразно храненето, имам чувството, че все едно и също яде и то в малки количества. Салата или пресни зеленчуци не иска, сокове не пие, да седне да си бодне кашкавал, маслина, нещо подобно - не се е случвало. Макар че, май в мен е причината. Майка сега като ми разправя за два дни какво и в какви количества е яла - хванах се за главата, това вкъщи никога не се е случвало. И защо, не мога да си обясня. Не е да не й предлагам, но вкъщи всичко отказва.
Сега се сетих нещо - да не би да не му достигат мазнини? На наши приятели детето я беше подкарало малко по дюкански, ядеше готвено и салата без никаква мазнина /за голям ученик говоря/ и имаха проблем с такава раничка. Но доктора беше казал, че от това е проблема.

# 215
Е,оплаквате се вие,ама Ивчето като се замисля яде само пилешко с ориз или с картофи на манджичка,рядко боб,пържени картофи-това е! Изключая тестените-тях ги яде най-много. Мляко вкусва няякой път под формата на мляко с бисквити,а за кисело не ще и да чуе! От скоро пак сме на мода с пасирана храна,защото баба и като я гледа и купува пюрета..за около 8 мес възраст...Какво да кажа аз..Марула,домат,краставица,зеле,чушка,зелен фасул и още не помня какви зеленчуци има,даже не е опитвала,категорично отказва! А четох наскоро някой от вас,че е давала броколи..чакай си,най-много д аме изхвърлят дружно от къщи! Е,каши пък аз не предлагам и не правя..

# 216
Сега се сетих нещо - да не би да не му достигат мазнини? На наши приятели детето я беше подкарало малко по дюкански, ядеше готвено и салата без никаква мазнина /за голям ученик говоря/ и имаха проблем с такава раничка. Но доктора беше казал, че от това е проблема.
О, това със сигурност - то и няма как да му предложа мазнина  освен да слагам олио/зехтин в кашата, но тогава със сигурност няма да я яде. Колкото лекари, толкова и мнения, но липсата на мазнини е напълно вероятна причина - една от многото, сигурно.
Сладурка, Арабела, щом ядат зеленчуци, пък били и варени, бива. Децата на тази вързаст по-принцип не обичат разнообразна храна и казват, че може 2-3 вида храни да ядат, но трябва да са полезни и наистина да не са от една група. А Рони, не си записвам вече, но едва ли греша драстично, от месец не беше хапвал зеленчук с малки изключения, и той - при баба си, но това е едно пюренце на седмица само. Но при бабите правилата са други - затова, Арабела, не мисля, че Елица се храни различно при баба си заради теб. Друга обстановка, друг ред, няма как да няма разлики, а те влияят и на храненето. Рони у нас абсурд да яде спанак, а при баба си яде. Дава ми свекърва ми от същото ядене, казва с какви трикове го прилъгва - изпълнявам точно, у нас обаче не действа.
Сега не мога, но ще пиша каква диета препоръча лекаря. Тя е само насока, защото на практика е неизпълнима. Wink

# 217
  • София
 И Митко така ми стачкуваше с храната, и точно в този период имаше запек, както Канелка обяснява - ака си всеки ден, но твърдо ако и ака на два-три пъти по една дарадонка(их, че обяснение). Не знам от запека ли не яде или от неядене е запека, но понеже отказва да се храни не можех да му давам разхлабващи храни. Но и не съм му давала алтернатива(десерти, опаковани благосии), та глада си каза думата.

Много е вероятно утре на обяд да ходим пак в Патиланци. Ако има някой там да ме сръчка непременно!!!

# 218
  • някъде там
чета ви за храненето си говорите, да споделя и за менюто на Емка-бадемка Wink

основната и храна е супа, много рядко някаква манджичка, но с месо, ако и се предложи картофена казва "не бичам това" Wink
ако и се предложи вафла и парче филе или друго месце, мръвката ще избере Wink така че за любимо мога да определя месото
сладко не мога да кажа какво яде с охота,дори кремчетата на Йоткер и киндерчетата не я блазнят, но аз компенсирам  Embarassed виж бонбони харесва
плодове яде портокали /понякога може и цял сама да си хапне, както днес/, ябълки и банан, зеленчуци - почти задължително е като седне да се храни за обяд или вечеря да има салатка, зелена салата, зеле, морковена, краставици, печени чушки, а пък направи ли и се салата с пресен лук само него гони Wink
разни неща като кашкавал и сирене, масло хапва на "палия-филийка" понякога си иска да сварим яйце, да си го обели самичка и хапва белтъка
а пък маслини обожава, преди като излизахме на разходка с количката пътьом към центъра минавахме през една Маслинопродавница взема и 200гр. черни маслинки безсолни и без костилки и тя си ги хапва като пуканки Wink
кисело мляко яде редовно сама си го иска, като дори има предпочитания към марките на Баба, Боженци обича и таратор

като цяло аз вс още я храня, прави опити но ........

Ема  във фаза 'ащо"=защо ? този въпрос го задава милиооооооооооон пъти на ден и все се обясняваме ли обясняваме, преди известно време пък беше "пути ми такова" = купи ми такова или искам това, само да види нещо по брошура или реклама и с почва, но бързо и минава каже ли и се добре и всичко е ОК
В понеделник имат тържество в 'яшата" и тя имаше да учи стихче, е научи го лесно но не иска да го казва, незнам може пък тогава да го каже /аз битам мама, обич даяма, еничка мама, най-бичка/ Wink))
А да и от яслата редовно ми се "оплакват" как постоянно ходи да шипка някое по бузесто детенце или да го гушка и целува, мноооооооооого е любвеобилна Wink най-смешно ми става като я храня и както си бъбрим покрай яденето, тя като каже 'мами душкам" и протегне две ръце  Hug

целувки милички  Hug

# 219
  • София
 Hug за Елмира!

# 220
  • София
Само да ви чуе Еличка Мадхенова  Mr. Green, какви зеенчуци давате на децата си, на пух и прах ще ви направи  hahaha.
Ние се храним разделно. Или яде само салата „ мнооооого салата “, или месо. Обикновенно в мое присъствие почти не яде хляб, за сметка на храненето горе. Понеже съвсем редовно й пържат напоследък картофи, варят и разни тестени неща, се опитвам долу да се храни що годе здравословно. За мечните неща  - ние пием по едно шише кисело мляко, леко разредено и със сокче, за да е червено  Crazy „ сестра ми навремето пиеше само любаво лелено - червено сокче “, та тва няма на кой да се метне  ooooh!. Всичко трябва да е червено.
 ooooh!
Скреч, ние утре се бяхме запътили към Патиланци, но ще ни идват гости от Сандански, та отпада мероприятието.
Вчера в София -  голям кошмар. Взех си белята и 4 пъти обиколих на зиг зак.
Ходих и на Флората в НДК. Ейй голяма пародия. 10 щанда с цветя - или рози ии холандски луковици. Разсад на два щанда. Всичко на двойна цена от оранжериите в София например.
Другата простотия беше, че реших, че е кофти времето и няма да има хора в новия аутлет и ще наминем.Луда работа за да мина само покрай него на Цариграддско ми трябваше час. Поне три месеца няма да стъпя там. Докат не му се нарадват софианци.... Crossing Arms

Спешно търся хомеопатия за сън. Чувалили сте за нещо интерестно и ефективно. С ходене по доктори не ми се занимава вече. То и на педи му писна сиг от нас.
Пила е всички каркареи, фосфорики, хамомили, Кюедюд и още не знам какво беше. Не мога да преценя дали са зъби вече, защото не е подуто, не си бърка в устата. Че сънува разни неща - сънува. Но това будене и пищене по сто пъти, и хиляда сока -....пампа просто вече ме изцеждат от всякъде.

Ай сега добро утро  Heart Eyes  и хубав ден ...

# 221
Добро утро и от мен!
Въх Катюша,пък аз се оплаквам,че Ивчето заспива много късно Rolling Eyes Е и аз не мога да си обясня,защо Нинка не ти спи newsm78 То и Ивчето сънува нещо,редовно се буди за малко и си говори насън или иска вода,върти се,ама приключваме набързо,чак да не спи по цяла вечер newsm78 А със следобедния сън как сте? Ивчето при баба си спи всеки следобед,вкъщи не Twisted Evil
Рени направо ви завидях на хранителния режим, браво! Какви салатки,какви 5 лв..имам чувството,че още години наред няма да хапне нищо такова Ивчето ooooh!
Аз съм на работа ще ви наглеждам,много дълга ми се видя тая раб.седмица бе,само една неделя ми остава за "почивка".

# 222
Добро утро!

Катюша, някой споменаваше нещо хомеопатично за сън, но не му помня името - нещо от серията, завършващи на -кинд. Като водихме Рони на акупунктуристка /заради неспането/, тя ни даде следните съвети - варят се обелени кори от ябълка, прецеждат се и се подслаждат малко - действали успокояващо и на деца, и на възрастни. Друго - да се сложи връзка лавандула в стаята /никакъв ефект нямаше при нас/ и солна лампа /прочиствала дихателните пътища и подсилвала имунитета Thinking/ - това не сме го пробвали. Според свекърва ми добре действа и разходката преди сън - Рони като спи при тях имат такава практика.
С чайчетата за сън пробвали ли сте? Аз сега взех едно такова на Хумана и като че ли има ефект - поне заспива по-лесно, но пак си се буди през нощта. Ако дойде при мен, заспива веднага, но ако седя при него до леглото може и час да откарам. Tired Психологически е проблемът при нас.

# 223
Сладурче,съчуствам ти за ситуацията,в която се намираш и искрено се надявам,че диагнозата на майкати е грешна!Дано скоро нещата при теб поемат в нормален ритъм!
Права си,понякога родителите се държат като деца и имат нужда от съпричастност.Изживях го с майка ми тези дни.Със сестра ми положихме доста усилия,за да я накараме да отиде на лекар,после трябваше да ходим с нея от кабинет по кабинет.Дори се шегувахме,че се държи като оглупяла бабичка или е в някакъв краен етап от критическата.За щастие този период при нас отмина,майка ми вече е добре и от няколко дни е в нас.Дано и при вас нещата се решат по такъв успешен начин!Късмет,стискам палци!
Катюш,преди около 6м-7м..ходихме на класически хомеопат точно заради безсънието на Ангел(писала съм,че той спи малко и доста неспокойно,а обедния сън при нас отдавна е мечта)Тогава му предписаха Неврохийл(или нервохийл,не помня точно как се изписваше)Аз като доверчив човек започнах да го давам,така както беше казал хомеопатът 2пъти 30мин.преди сън по половинка.Едва след месец видях в упътването,че се дава едва след 12г.възраст и при жени в менопауза,тогава го спрях,въпреки,че хомеопатът ме убеждаваше,че е изчислил точно дозата според възрастта и килограмите и е преценил точно.Ефект наистина имаше(след 10-15ден от приема),сега спи по-спокойно вечер и малко повечко.Но е най-добре наистина да се допиташ до хомеопат.Също така понякога давам чай от маточина,дори аз пия и усещам,че има ефект.

Гледам за хранене пишете.
При нас здравословното хранене отдавна е мираж.Колкото можах го опазих до една годишна възраст-никаква захар.До 2г. никакъв хляб,рядко сухари.Но сега разбира всичко и не мога да го излъжа.Яде и вафли и кейкчета и хляб и луканка и все такива боклуци.Прясно и кисело мляко не обича,харесва плодови млека,но съм го ограничила до едно Мегле на ден.От два месеца категорично отказва да закусва -и сутрин и следобед.Старая се да му готвя всеки ден за обед манджичка с месо,а за вечеря супичка със зеленчуци и това ни е здравословното хранене.

Арабела,и Ангел при майка ми яде ,но ми нарушават изградения ред.Той се храни само в кухнята на столчето за хранене,а майка ми го храни и в хола и върху дивана ,та дори покачен и върху масата,и в движение,само и само да яде,а аз такива лиготии хич не обичам.

# 224
  • София
За храненето и аз се опитах- никакво сладко(докато не започнаха да го викат тайно по стаите и да му дават шоколадчета), захарта и сега е забранена; с млякото сме -когато има ще пие,а ако няма- няма да пие, но е само след обяда или закуската. По едно време ми беше много гадно,че го отказах от вечерното мляко преди сън(на 9 месеца)- мислех че го лишавам от единственото полезно нещо, което консумира(защото съм пристрастена към хляба и покрай мен и дето яде мнооооооого тесто). /само за да уточня-ям само обикновен хляб-не ръжен или някой от тези  и изяждам около 7-10 филии на хранене,но ако хляба не е купен на филийки,защото тогава цифрата става по- голяма.За трите хранения за деня ми трябват около два хляба и половина Embarassed/. Гледам Милен да се ограничава до 2-3 филийки от нарязания хляб.Преди пиеше много фрешове, сега не купувам много плодове-не знам защо newsm78.
baksisa такъв хомеопат с голи ръце ще го удуша, за това не давам нищо докато не съм прочела листовката поне два пъти,че доверие и на себе си нямам  Flushed

За памперса си мислех,че имаме някакъв напредък,но уви...   Вчера казах на Милен, че имаме само един памперс за през нощта и трябва да ходи през деня по гащички.След много уговорки той се съгласи и за целия ден се напика само веднъж в гащите.
Днес беше ад- не само че казваше когато е свършил с работата,но и все едно нарочно като му се допикаше или сядаше на леглото или на мокета  ooooh!  Banghead нито един път не си каза.

Сладурче стискам палци всичко да е само фалшива тревога. fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover

Катюша   Hug  Hug  Hug ааааа и като Милен оздравее задължително трябва да пием по кафе.

Общи условия

Активация на акаунт