СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 289 904
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 665
Едни и същи собственици, прехвърлят си я. Дело - ако са купили вземането.

# 1 666
Едни и същи собственици, прехвърлят си я. Дело - ако са купили вземането.
И ако имат доказателства! май често им се случва само да плашат гаргите, ако им мине номерът. Имала съм случаи самият мобилен оператор да не може да ми представи общите си условия, действали по време на сключване на договора. Толкова стари неща се търкалят. Мисля си, че направо ги дават по списък на събирачите, ако стане. Имам съмнения, че нямат цесии по смисъла на закона.

# 1 667
След една година отново се активизираха и днес получих това писмо

# 1 668
  • София
Тук поне пише партида номер, т.е. не е хвърчащо листче, напечатано еднакво за всички.
Можеш да се поинтересуваш кога е възникнало задължението, защото не го пише, и в случай на изтекла давност, да чакаш да заведат дело и да възразиш в свободен текст, че се позоваваш на Х-годишната давност.

# 1 669
тук вероятно се попада на момента че трудно ще получиш нужната инфо за задължението.

# 1 670
[/b]
Тук поне пише партида номер, т.е. не е хвърчащо листче, напечатано еднакво за всички.
Можеш да се поинтересуваш кога е възникнало задължението, защото не го пише, и в случай на изтекла давност, да чакаш да заведат дело и да възразиш в свободен текст, че се позоваваш на Х-годишната давност.
задължението ако е истинско( защото аз знам че нямам такова задължение) е от 2009 и е за предсрочно прекратяване на договор. Колкото и разговори да имах с тази колекторска фирам исках от тях да ми предоставят копие от някакви документи с което да докажат че предсрочно съм прекратил договор, че въобще като цяло имам някви задължения, за да изясним ситуацията. Но така и не получих това което исках, накрая даже ми казаха че нямало закон с който да изисквам от тях да ми предооставят такива документи и за какво е задължението

# 1 671
задължението ако е истинско( защото аз знам че нямам такова задължение) е от 2009 и е за предсрочно прекратяване на договор. Колкото и разговори да имах с тази колекторска фирам исках от тях да ми предоставят копие от някакви документи с което да докажат че предсрочно съм прекратил договор, че въобще като цяло имам някви задължения, за да изясним ситуацията. Но така и не получих това което исках, накрая даже ми казаха че нямало закон с който да изисквам от тях да ми предооставят такива документи и за какво е задължението
И при мен е същото - от 2009-та година неустойки за предсрочно прекратяване на договор. Но не го прекратих аз, а те. Казах им, че като ми предоставят документи, може и да говорим пак.

# 1 672
А има ли някой който реслно е осъден от тази фирма

# 1 673
в тия писма винаги ме е интересувало НА КОЙ АДЖАБА ДЪЛЖА.
и защо никога не фигурира: може да платите така и така, в офисите на така и така.

звучи ми като "дай ми тия пари".

# 1 674
  • София
Една консултация с адвокат няма да е излишна, ми се струва. Това писмо е персонализирано, има някаква партида, т.е. дават ти някакви данни, с които евентуално да търсиш в А1 /Мтел/ какво защо. Не е като предишните, дето са на едно хвърчащо листче 100 напечатани, изрязани криво-ляво и нацвъкан един шаблонен текст.

# 1 675
Тази партида е измислена...някакъв техен номер ми се струва че е...просто за достоверност са го сложили.
Не доказва нищо.

# 1 676
По късно ще отида при адвокат за една консултация, да ми каже как е най-добре да се сейства от тук нататък.

# 1 677
Задължението в поканата не е определено по основание, няма година на възникване, от кога става изискуемо, какъв е периода, за който се отнася и тем подобни подробности, които са важни за едно задължение. Щом не ги задължава никой закон да ви предоставят информация, аз пък не виждам кой закон ви задължава вас да го плащате. Като заведат дело в съда, ще видят кой закон ги задължава не само да ви предоставят информация, но и да докажат съществуването на вземането, пък после ще разберат и съгласно кой закон дължат разноските по делото. Ако се напънете, може и не имуществени щети да им поискате.
От тук нататък може единствено да изчакате да заведат дело, което никак не се знае дали ще направят, за да възразите по давност. Защото органът, пред който се подава възражение в конкретния случай, е съдът.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 13:52 от brummmm

# 1 678
Точно така.
При завеждане на дело ще трябва да конкретизират основанието за възникване на задължението, кога е станало изискуемо...и още куп подробности, без които искът им ще е недоказан и неоснователен.

# 1 679
  • Далечният изток
Понеже сроковете, включително и в тази покана, текат от момента на получаването й, дали е удостоверено по някакъв начин, че същата е получена, тоест връчена ли е с обратна разписка или просто е пусната в пощенската кутия? Все пак, за да започне да тече 7-дневният срок, съответно да изтече, трябва въпросната фирма да е наясно, че поканата им е връчена...

Общи условия

Активация на акаунт