СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 290 072
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 335
Нали има договор, в който пише при какви обстоятелства кредита става изискуем.
Писмото, което е получила госпожата не е оф. документ, просто я уведомяват какви действия ще предприемат.

# 1 336
Те не го съдят. Няма осъдителен диспозитив тук. Grinning

Тук не видях да е предсрочно изискуем кредита...откъде правиш такъв извод. Явно е на падеж.

# 1 337
Не, аз не се изразих правилно. Ако се стигне до съд, не би ли следвало да бъде уведомена лично и срещу нейн подпис, че кредита е станал предсрочно изискуем, заедно с всички лихви? И едва тогава да заведат дело в съда.

# 1 338
За покана говориш...ами да, ето жената точно покана е получила.  Обичайно поканата се връчва с куриер срещу подпис. А кога е падежа и става изискуемо вземането-е уредено в договора Peace

# 1 339
Barbarella", сумата, която дължи жената не е голяма. не може ли да вземе заем от близки и познати и да се издължи на фератум, а след това, като получи очакваните пари, да върне заемите към близките. тета е права, че ако тръгнат да си събират парите по съдебен ред ще ѝ натресат разноски, адвокатски хонорари и таксите на съдебния изпълнител, и току-виж се окаже, че дължи 5000, а не 500 лева.

# 1 340
Barbarella", сумата, която дължи жената не е голяма. не може ли да вземе заем от близки и познати и да се издължи на фератум, а след това, като получи очакваните пари, да върне заемите към близките. тета е права, че ако тръгнат да си събират парите по съдебен ред ще ѝ натресат разноски, адвокатски хонорари и таксите на съдебния изпълнител, и току-виж се окаже, че дължи 5000, а не 500 лева.
Това беше първото, което предложих. Но тя е много особена, сдържана, оше ми говори на "вие", аз също така се обръщам към нея. Категорично пресече всякакви предложения от моя страна. Няма как да й помогне някой по-близък от мен, защото тя на никого няма да сподели.

# 1 341
пробвай пак да говориш с нея, да я убедиш, че е по-добре да приеме помощ от теб, за да не започнат да я тормозят и търсят за много по-сериозна сума. ако иска, може даже договор да подпишете за тази сума.
Скрит текст:
преди много години бях закъсала ужасно, попаднах в болница и... лекуващият лекар ми предложи заем, докато си стъпя на краката. беше ми предложена помощ в нужда. точно както го обясняват религиозните хора - Бог ти изпраща някой, който да ти помогне. ако е вярваща, ѝ обясни, че ти си научила за случая ѝ точно защото можеш да ѝ помогнеш.

# 1 342
И така става, както Силвето е предложила, но само да напомня, че може и да изгори с тези пари...заемодателката Wink Peace

# 1 343
  • оттам, откъдето започва България
За съжаление и аз мисля като Тета, но може би защото вече съм професионално изкривена в мисленето си.  newsm78

# 1 344
феноменалните разходи нали са за ДЕЛО. а teta каза че това не е дело. така че нека си правят каквото си правят, да се сдобиват с изпълнителен лист ли е, който ще е със срок на обжалване или пък необжалване. и до тоя момент (краен) може да ги плати. в това време ако внесе 100 лв надяваме се не са на вятъра.

# 1 345
Дело е. Частно гражданско дело,което завършва с издаване на заповед за изпълнение и изпълнителен лист.
Разноски по него-платена държавна такса,няма да е много предвид сумата от 800лв, плюс разноски за адвокатско възнаграждение.

# 1 346
Здравейте,и аз имам проблеми със СГ ГРУП.Моля за съвет.Днес получих обаждане от тях,че съпругът ми(незнам защо не се обадиха на него ,а на мен) има задължение към бивш Глобул от 69 лева..Което от 2002 година!!!!!!!.Казаха,ми,че ако не го платя днес ще стане около 400 лв. От теленор са му казали,че незнаят колко е давността,наистина дължи тези пари.Тъй като четох доста коментари тук и незнаем какво да правим,молим за съвет. Не са много паричките,но давността със сигурност е минала-имат ли право да ни ги искат???Не сме получавали писма или обаждане до днес.

# 1 347
Един познат много добре ги отсвири. "не ме занимавайте". и ония казва така че да го чуят по телефона "пускайте на Г-н Х документите" :rofl:

# 1 348
  • Gotham City
Тези са голям цирк. Милите, чак са жалки, с тях се карахме много жестоко по телефона и повече не звъннаха.
На една приятелка, на малката и сестра залепили "писмо" върху вратата и от там моята приятелка се обади и им каза, че ще ги впрегне нова врата да правят, защото са унищожили тази. И тя им вдигна скандал. Друг пък познат им каза, че още 1 опит за контакт с него да направят, ще пусне жалба срещу тях, после ни вест, ни кост от тях

Давността на такива задължения е 5 години. Аз си платих наскоро в Теленор, тъй като не се бях консултирала за давността, не ме е яд  за парите, яд ме е, че ни правят на маймуни и си траем.

# 1 349
Още по- за яд е, че това е измама / изнудване, но не виждам някой да се интересува от това. Какви ли протекции имат такива фирми/ Особено пък фирми за бързи кредити. Много интересно е какви протекции имат.

Общи условия

Активация на акаунт