СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 289 951
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 500
Пълно е с инфо в нета на разбираем език за заповедното производство и за защитата срещу него.

Присъствието на делото не е задължително. Задължително е да си призована за него, а ти си призована. Защо не си отишла или ангажирала адвокат, ти си знаеш само...по частно гражданско дело няма решение, което да ти връчат, издава се единствено и се връчва ЗНИ, което при теб е сторено, както разбирам.

https://www.google.bg/search?source=hp&ei=_AocWqvdMIOwafPKsP … 1k1.0.ybPsSNyjjOw

# 1 501
А по чл.111 ззд не може ри да се обжалва, защото ме съдят след като сроса от 3г е изтекъл. Така ми каза един адвокат

# 1 502
  • София
А по чл.111 ззд не може ри да се обжалва, защото ме съдят след като сроса от 3г е изтекъл. Така ми каза един адвокат
След като сама казваш, че си изпуснала срока за обжалване, не знам дали е възможно. А защо не попиташ въпросния адвокат директно?

# 1 503
имаш едни 14 дена в които си прав. след тях другия е прав. иначе никакви факти не са се променили в тия дни. във всяка правова държава е така.

# 1 504
Здравейте, на баба ми и звъняха за задължение от 2014 към Теленор.Нищо не е получавала или разписвала, казали са и, че на 29.11 ще бъде осъдена ако не заплати сумата от 1500лв. От Глобул ми казаха, че срока за давност не важи от както Теленор са ги купили.Дайте ми съвет как да постъпя?

# 1 505
А дължи ли ги тези пари?

# 1 506
След като сама казваш, че си изпуснала срока за обжалване, не знам дали е възможно. А защо не попиташ въпросния адвокат директно?
Утре сутрин ще говоря с него и ще пиша какво е казал

# 1 507
Здравейте, на баба ми и звъняха за задължение от 2014 към Теленор.Нищо не е получавала или разписвала, казали са и, че на 29.11 ще бъде осъдена ако не заплати сумата от 1500лв. От Глобул ми казаха, че срока за давност не важи от както Теленор са ги купили.Дайте ми съвет как да постъпя?

Дължи около 500 за такси на сим карти.

# 1 508
  • Разград
Здравейте!
Вчера съм изчела почти цялата тема.
Дъщеря ми е в същото положение след едно заминаване в чужбина,закъснение в плащането на две сметки,блокиране на номера и начисляване на неустойки по договора.При завръщането си научи за това,искаше да плати сметката си,но беше голяма сума и .....остана така.
Започна да получава вече известните писма,оставени по входовете на блока,в който живеем и обаждания по телефона.
Не е била уведомена за прехвърянето на задължението,документи не е видяла,нито разписвала.В последствие е платила около 100 лв,колкото е мислела,че й е действителното задължение.
Та,от всичко прочетено по темата не успях да разбера.....при някакво плащане давностният срок прекъсва ли се,прекратява ли,продължава ли?
Ситуацията е от септември 2012 година.
От няколко дни са започнали да притесняват по телефона приятеля й и нея.
И още нещо....направих проверка на каса на Изипей по клиентският номер от последното получено писмо и там не излиза задължение.Би трябвало да е налично,а няма такова.
Много неприятна ситуация.
Благодаря на всички,които ни помагат!

П.п. За С.Г.груп става въпрос,а оператора е Теленор.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 07:31 от max-mama

# 1 509
Давността е прекъсната в момента на плащането на тези 100 лв.

# 1 510
Да, с плащането признаваш вземането.

В договора с Теленор може да е уреденя цесията и да не се налага отделно уведомяване за нея.

# 1 511
  • Разград
Давността е прекъсната в момента на плащането на тези 100 лв.

Да, с плащането признаваш вземането.

В договора с Теленор може да е уреденя цесията и да не се налага отделно уведомяване за нея.

Т.е. няма давност вече,няма чудо.....ще трябва да плати и останалата сума.
Говорих с нея,че не знаех как е платила тези 100 лв.....каза,че в офис на Теленор.След това проверила да види,там й е останалата сметка.Значи,според мен,нищо не е прехвърляно към С.Г.Груп,а само са ангажирани да притесняват.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 09:26 от max-mama

# 1 512
От момента на плащането тече нова погасителна давност. Т.е. нови 3 години.
Вариант 1. Плаща си дължимото и си пази бележките години наред.
Вариант 2. Стои и чака да изтече давността. Шансът да я подминат без да заведат дело е нищожен, но все пак го има като вариант.

# 1 513
Значи,според мен,нищо не е прехвърляно към С.Г.Груп,а само са ангажирани да притесняват.
Да, това са само мутри събирачи на пари.

# 1 514
  • Разград
От момента на плащането тече нова погасителна давност. Т.е. нови 3 години.
Вариант 1. Плаща си дължимото и си пази бележките години наред.
Вариант 2. Стои и чака да изтече давността. Шансът да я подминат без да заведат дело е нищожен, но все пак го има като вариант.

Много благодаря! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт