СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 289 953
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 695
Diorela имат огромно количество информация тез.

# 1 696
Това е първото писмо което получих от СГ Груп по спомен беше лятото на 2018. И тогава им звъннах да ги питам за какво става на въпрос и не получих никакъв конкретен отговор, само ми се повтаряше че имам задължение и трябва да го платя. Тогава ходих и в мтел и там на компютъра излиза в червено че имам задължение, но нямало как да ми кажат за какво е защото били продали дълга ми и всички документи към него. И така се започнаха едни телефонни разговори(в рамките на един два месеца) с тази фирма,която ме караха да отида в мтел и да си платя задължението( и другото което не ми е ясно защо трябва да го платя на мтел като те са го продали на сг груп).накрая казаха че ще ме съдят и спряха да ми звънят до днес когато получих второто писмо

# 1 697
  • Далечният изток
Нямам намерение да давам повече консултации, достатъчно се изписа...
Само да попитам - и този документ ли беше пуснат в пощата или беше надлежно връчен?

# 1 698
Хора, разберете, че такива хвърчащи листи, пуснати в пощата, нямат никаква тежест. Има си законови процедури за връчване на покана за доброволно плащане. Срещу подпис и предадена лично.

# 1 699
Само да попитам - и този документ ли беше пуснат в пощата или беше надлежно връчен?
да да и това писмо беше пуснато в пощата без някой на някой да го предаде или нещо от сорта

# 1 700
  • Далечният изток
да да и това писмо беше пуснато в пощата без някой на някой да го предаде или нещо от сорта

Ами тогава няма какво повече да коментираме - 114 страници едно и също...

# 1 701
Факта, че от 2018 не са предприели действия, е доста показателен. Прави ми впечатление, че и двете писма нямат дата, нямат изходящ номер. Първото има някакъв странен баркод ( на писмо!!! ). Доста още неща в двете писма ми правят впечатление и мисля, че само се пробват. Погледни какво съм писала точно преди твоя първи пост.
Странно е , че в Мтел още свети червена сума като задължение. Щом е така, значи съхраняват незаконно лични данни. 
Ако наистина си сигурен, че нямаш задължения, или, че са погасени по давност, няма от какво да се притесняваш.
Не мисля, че ще заведат дело, а дори и да заведат, не биха го спечелили.

Наистина AIDA_N е права - 114 страници едно и също. Почети малко.

# 1 702
Аз пък, понеже обичам да пускам жалби, пуснах една камара. Имах едно позвъняване миналия ноември, от сг груп. При което пуснах жалба-възражение до мтел. От там, вече бяха станали а1, ми отговориха в писмен вид, оонлайн, че при тях аз нямам задължения и че всичките им необслужени вземания са цедирани към сг груп. Не че конкретно моето вземане е цедирано на тях, а така, общо, с камарата.
Даже не ми написаха от какво произтича вземането ми. Тази година, при новото позвъняване, отново пуснах една камара жалби, една от които отново стигна до а1. От там ми отговориха че материалното право не се погасявало от давностни срокове, тъй че ако съм искала, съм можела да си го платя. Отново без обяснения от какво им произтича това материално право, за какъв период, срокове на плащане и т.н. Стана ми странно, защото по две еднакви по вид възражения ми отговориха все така лаконично, но пък в различен смисъл. Даже малко ме досмеша, поне да си пазеха какви изходящи документи пишат по един и същи въпрос.
Останалите вече са отговорили, но да добавя и аз, връчването е надлежно, когато се подпишеш че получаваш еди какво си писмо с изх.номер на обратната разписка. Няма как като не е описано какво се получава и не си се подписал зс това, че си го получил, ти или член от семейството /пълнолетен/ със задължение да го предаде, да се счита за връчен някой документ, камо ли да започне да тече законов срок от връчването.

# 1 703
Нали затова казах да си трае.  Давността тече в полза на длъжника.

Ох, тебе малко те е досмешало, а мене много:
Цитат
От там ми отговориха че материалното право не се погасявало от давностни срокове, тъй че ако съм искала, съм можела да си го платя.
Joy Joy Joy

Добре, че се подсетих, че аз имам да си получавам суми от мобилен оператор. Бях ги забравила. Трябва да проверя какво става, дали са ги превели вече. Правят всичко възможно да не платят, как само ме разиграваха... Но им биде обяснено, че и за 1 стотинка ще ги гоня. Важни са принципите.

# 1 704
Ми то е дължимо, но не подлежи на събиране по принудителен ред - задължението което е погасено по давност имам предвид.
Може доброволно да се плати и след давн.срок, ама ако искаш. Може и да не искаш 😃

# 1 705
Ми то е дължимо, но не подлежи на събиране по принудителен ред - задължението което е погасено по давност имам предвид.
Може доброволно да се плати и след давн.срок, ама ако искаш. Може и да не искаш 😃
Аз искам, но нямам желание.
И на мен един наглец по телефона ми обясняваше, че тая давност не важала при тях и щели да ме осъдят. Само му се изсмях и му пожелах успех.

# 1 706
  • Далечният изток
Така е, не важи ей така на приказки, а важи в момента, в който изтеклото по давност задължение бъде търсено по съдебен ред, съответно възражението бъде заявено пред съда. До тогава, дори и изтекло преди 20 или 50 години, е възможно и да се плати, а платеното в такъв случай не подлежи на връщане.
А, и още нещо, ако длъжникът не възрази, дори и съдът да види, че давността е изтекла, ще го осъди да плати.
Не са много елементарни нещата, затова в такива случаи, клише е, но се консултирайте с адвокат.

# 1 707
Така е, не важи ей така на приказки, а важи в момента, в който изтеклото по давност задължение бъде търсено по съдебен ред, съответно възражението бъде заявено пред съда. До тогава, дори и изтекло преди 20 или 50 години, е възможно и да се плати, а платеното в такъв случай не подлежи на връщане.
А, и още нещо, ако длъжникът не възрази, дори и съдът да види, че давността е изтекла, ще го осъди да плати.
Не са много елементарни нещата, затова в такива случаи, клише е, но се консултирайте с адвокат.
Ще се консултирам, когато предприемат законови действия.
Според мен е крайно време този закон да се промени. Уж изтекла давност, а бай х.й купува 10-15 годишни дългове и тормози хората до дупка, че може и да ги осъди даже и от задължение 50 лв. да стане доста по 50. Едно задължение като му изтече давността, просто трябва да го пишат приключено и да не могат да се предприемат никакви действия по събирането му, независимо от кого. И един въпрос, който се каня да задам отдавна. Има ли как някой да бъде осъден без да разбере и да има време да възрази, или това са градски митове и легенди? Нали се следва някакъв протокол все пак? Трябва да ти връчат призовка срещу подпис. Или аз нещо съм в грешка?

# 1 708
да, има как и си те осъждат без да знаеш. разбираш официално че на еди коя си дата си осъдена с дело номер и т.н.

# 1 709
И на мен един наглец по телефона ми обясняваше, че тая давност не важала при тях и щели да ме осъдят. Само му се изсмях и му пожелах успех.
По същия начин се отървахме. Или да платим, или дело. Казахме, че избираме дело, да завежда. После звъня още веднъж само, пак със спокоен тон напомнихме, че сме се разбрали вече, да отида да го завежда.
Минаха няколко години, повече не са ни търсили, такова дело никой съдия няма да пусне, разбира се.

При нас ставаше дума за фалшив договор с Глобул с използвани данни от изтекла лична карта.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 13:57 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт