Как и какво да сготвя със замразени тиквички?

• 10 973
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви попитам за съвет как точно се готви със замразени тиквички. Изцяло ли се чака да се размразят или да са полузамвазени. Имама замразени на кръгчета, които се предполага да са за пържене. Имам и такива на кубчета, от които досега само в супа съм слагала, щото се опасявах, че ще се разкашкат. Но се чудя дали има шанс да направя и някакъв друг вид манджа с тях  Rolling Eyes Примерно ориз с тиквички (само че ние обичаме ориза напълно НЕслепнат)

# 1
Ами аз тъкмо ориз щях да ти предложа, много го обичаме вкъщи с тиквички. Но можеш да ги сложиш също в мусака или пък друго ястие със сосче, освен супата.

# 2
Аз също си замразявам тиквички на малки кубчета и то специално за мусака.Каймата я правя като за мусака,прибавям ориза и всичко сипвам в тава с тиквичките,посолявам,доливам гореща вода в пропорция спрямо ориза и пека.По желание правя заливка. Peace

# 3
Може и да ги залееш с домати от консерва, лук и  чесън, малко олио и печеш до изпаряване на течността. Много вкусно става  Peace

# 4
а замразените тиквички първо изцяло ли ги размразявате, преди готвенето? понеже те са имат доста течност  Rolling Eyes

# 5
  • Бургас
Аз правя мусака със замразените тиквички, но не слагам ориз. Ако са на кръгчета редя ред тиквички, после приготвената като за мусака кайма, пак ред тиквички и като се позапече слагам заливката. Ако са на кубчета, си я приготвям като мусака с картофи, но заменям картофите с тиквичките Laughing
От тиквичките, които съм замразила на кръгчета, съм правила и кюфтета, като накълцвам тиквичките на много ситно.
 Харесвам ги и изпечени на скара или плоча, като докато са горещи ги обърквам с оцет, зехтин, накълцан чесън и копър или магданоз, и затварям в кутия с капак да поемат подправките.
За мусака не ги размразявам, просто не добавям вода в тавата.

# 6
Аз ги изваждам за около 30мин. преди готвене.Ориза поема мазнината от каймата и уплътнява вкуса Peace

# 7
  • Бургас
Бени, въпрос на вкус е /и на кайма/ Wink

# 8
А аз ще добавя че замразени  на кръгчета не стават за пържене  Peace(личен опит).

# 9
не съм ползвала такива тиквички, но съседката беше правила нещо като сос, или по-скоро каша. Доколкото схванах беше ги сварила изцедила и пасирала, след това запръжка с малко брашно, сол и копър, чесън  - като го опитах много ми хареса Wink

# 10
С тиквичките на кубчета можеш да ги сложиш в една тавичка с мазнина,леко ги посоляваш
и ги поръсваш смного копър.Запичаш ги и стават много хубави.

# 11
  • софия
аз ги варя в микровълновата, като изстинат смесвам с копър и чесън, пасирам и добавям цедено мляко и майонеза.

# 12
Замразените зеленчуци се готвят направо, без предварително размразяване. Ако са на кубчета ги слагам директно в задушения лук и ориз и ги мятам във фурната. Като ги пържа /рядко/ също ги слагам направо в загрятата мазнина. Правя и с доматен сос и чушки; добавям ги в гювеч; в супите ги слагам към края на готвенето, защото са готови за по-кратко време от суровите.

# 13
Замразени зеленчуци имам винаги и всякакви (купувам ги, де  Embarassed). Пише да не се размразяват, но аз предпочитам да си ги извадя в хладилника предварително. Няма разлика в самия вкус, но смятам, че така е по-добре.
Замразените зеленчуци ползвам само за манджи, т.е. за неща, за които не ми трябва цялост и стегнатост на дадения продукт. 

# 14
можеш да направиш мусака с ориз и кайма,като наредиш пласт тиквички на кръгчета плънка и пак пласт тиквички,без да ги размразяваш,и след това с заливка отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт