Как и какво да сготвя със замразени тиквички?

  • 10 973
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 286
Здравейте, искам да ви попитам за съвет как точно се готви със замразени тиквички. Изцяло ли се чака да се размразят или да са полузамвазени. Имама замразени на кръгчета, които се предполага да са за пържене. Имам и такива на кубчета, от които досега само в супа съм слагала, щото се опасявах, че ще се разкашкат. Но се чудя дали има шанс да направя и някакъв друг вид манджа с тях  Rolling Eyes Примерно ориз с тиквички (само че ние обичаме ориза напълно НЕслепнат)

# 1
  • Мнения: 311
Ами аз тъкмо ориз щях да ти предложа, много го обичаме вкъщи с тиквички. Но можеш да ги сложиш също в мусака или пък друго ястие със сосче, освен супата.

# 2
  • Мнения: 2 168
Аз също си замразявам тиквички на малки кубчета и то специално за мусака.Каймата я правя като за мусака,прибавям ориза и всичко сипвам в тава с тиквичките,посолявам,доливам гореща вода в пропорция спрямо ориза и пека.По желание правя заливка. Peace

# 3
  • Мнения: 9 475
Може и да ги залееш с домати от консерва, лук и  чесън, малко олио и печеш до изпаряване на течността. Много вкусно става  Peace

# 4
  • Мнения: 286
а замразените тиквички първо изцяло ли ги размразявате, преди готвенето? понеже те са имат доста течност  Rolling Eyes

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Аз правя мусака със замразените тиквички, но не слагам ориз. Ако са на кръгчета редя ред тиквички, после приготвената като за мусака кайма, пак ред тиквички и като се позапече слагам заливката. Ако са на кубчета, си я приготвям като мусака с картофи, но заменям картофите с тиквичките Laughing
От тиквичките, които съм замразила на кръгчета, съм правила и кюфтета, като накълцвам тиквичките на много ситно.
 Харесвам ги и изпечени на скара или плоча, като докато са горещи ги обърквам с оцет, зехтин, накълцан чесън и копър или магданоз, и затварям в кутия с капак да поемат подправките.
За мусака не ги размразявам, просто не добавям вода в тавата.

# 6
  • Мнения: 2 168
Аз ги изваждам за около 30мин. преди готвене.Ориза поема мазнината от каймата и уплътнява вкуса Peace

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Бени, въпрос на вкус е /и на кайма/ Wink

# 8
  • Мнения: 154
А аз ще добавя че замразени  на кръгчета не стават за пържене  Peace(личен опит).

# 9
  • Мнения: 353
не съм ползвала такива тиквички, но съседката беше правила нещо като сос, или по-скоро каша. Доколкото схванах беше ги сварила изцедила и пасирала, след това запръжка с малко брашно, сол и копър, чесън  - като го опитах много ми хареса Wink

# 10
  • Мнения: 66
С тиквичките на кубчета можеш да ги сложиш в една тавичка с мазнина,леко ги посоляваш
и ги поръсваш смного копър.Запичаш ги и стават много хубави.

# 11
  • софия
  • Мнения: 379
аз ги варя в микровълновата, като изстинат смесвам с копър и чесън, пасирам и добавям цедено мляко и майонеза.

# 12
  • Мнения: 13 648
Замразените зеленчуци се готвят направо, без предварително размразяване. Ако са на кубчета ги слагам директно в задушения лук и ориз и ги мятам във фурната. Като ги пържа /рядко/ също ги слагам направо в загрятата мазнина. Правя и с доматен сос и чушки; добавям ги в гювеч; в супите ги слагам към края на готвенето, защото са готови за по-кратко време от суровите.

# 13
  • Мнения: 27 523
Замразени зеленчуци имам винаги и всякакви (купувам ги, де  Embarassed). Пише да не се размразяват, но аз предпочитам да си ги извадя в хладилника предварително. Няма разлика в самия вкус, но смятам, че така е по-добре.
Замразените зеленчуци ползвам само за манджи, т.е. за неща, за които не ми трябва цялост и стегнатост на дадения продукт. 

# 14
  • Мнения: 6 792
можеш да направиш мусака с ориз и кайма,като наредиш пласт тиквички на кръгчета плънка и пак пласт тиквички,без да ги размразяваш,и след това с заливка отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт