Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 890
  • 745
  •   1
Отговори
# 345

Споко и аз съм като теб  Whistling Даже вече ми е малко кофти заради мъжлето, щото той милия си трайка и нищо не казва. И мислех тези дни да се пробвам и да го изненадам с желания  Blush , че да видим какво ще стане  Hug
[/quote]
Пфууу, успокоихте ме  Simple Smile.Тендерче, ами ти си юнак бе мило, на 10 дена. WinkНие ги броим на месец по веднъж Laughing.Обаче последния път мъжо като видя на 4d-то бебето и той вече не иска, било го страх да не му направи нещо.

# 346
За секса, не ми се говори, вече 2-3 месеца го няма, нали ми се бяха лепнали гъбички и не бяха вагинални таблетки, ампули, кремове и т.н. Дано вече ги няма, скоро ще разбера.
За желанието, също не ми се говори, жал ми е за мъжлето щото май не смее и да пита. Трябва да се замисля и аз за някаква изненада, поне го заслужава с търпението си.

Аз приключих с гоблена и ще ходя днес за друг, кажете какво да взема, казаха ми, че било хубаво да имаш коне в дома, носело нещо си... не помпня.
Мисля и да разгледам и за стерилизатори и шишета, нещо ми дойде музата, само дето не зная каква марка да са, замислям се за този комплект: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5922

# 347
За секс желание имам - не е изчезвало хич! Ама страх лозе пази - не знам, не мога да се отпусна и се притеснявам да не стане нещо. ooooh! И така вече и аз забравих какво беше туй чудо Close

# 348
Киди, честито! Да ти е здрава и много щастлива, да бъде прекрасна кака!

# 349
Малеееее, само аз ли  имам желание... сега вече взех аз да се притеснявам ...  newsm78 #Crazy

# 350
Добро утро, момичета! Вчера бях на една лекция за раждането в болницата, на която съм се спряла в Мюнхен. Мисля че ще ви е интересно какво обясняваха. Докторът беше направо като някой комик, много забавно разказваше.  

За кървенето по време на бременност - имало го при 80% от жените и при 99% от тях било абсолютно безвредно и се дължи на спукано капилярче по шийката на матката. Имали основно 3 вида пациентки с кървене - 1. тези в 4тък следобяд, защото болницата се намира срещу един голям мол и в 4тък са намаленията, та мацките пристигали направо с торбите от пазар  Laughing 2. тези между 20 и 24 седмица - тогава около 60% от бременните се местели в друго жилище и прекалявали с носенето на кашони  Laughing 3. пациентки в събота вечер към 18 часа, последвани от леко засрамените си съпрузи - решили да се позабавляват по-бурно в събота следобяд... Laughing И в трите случая кървенето било безвредно, но е хубаво лекар да види на ехограф. Важното било да не се паникьосваме.

За ранните контракции - абсолютно нормално било да има по 2 контракции на час в нашите седмици. Повечето от нас не ги усещат, но за някои са болезнени. Ако ни хванат някъде, където нямаме подръка лекарство, докторът посъветва 20-30 грама алкохол да глътнем, действало веднага и отпускало мускулите. Но предупреди да не вземем да по ползваме като профилактика това средство  Laughing

За упойките - епидурална или перидурална - при около 7-8% от жените не ги хващала. Обезболяването при нея е около 85-90%. Спинална се ползва само за планирано секцио, при нея кофтито било че се пробива нещо като торбичка в гръбначния стълб, от която после като се махне катетъра и изтича гръбначна течност, което води до адско главоболие за до 3 дни. По тази причина трябва след такава упойка да се лежи и да не се мърда поне 2 дни, за да не се разнася тази изтекла течност и да не изтича нова.

За секциото - статистиката за тази болница е 15% от всички раждания. Това сигурно е единственият лекар, който съм чула в прав текст да каже, че специално на докторите им е много по-удобно да направят секцио - получават 3500 евро от касата за секцио (срещу 500 евро за нормално раждане), приключват за 30-45 минути, не трябва да идват посред нощ за раждане и т.н. Но въпреки тези аргументи, в тази болница пращат за планирано секцио единствено плацента превия случаи, а за непланирано секцио само ако много паднат тоновете на бебето. Според него и майката и бебето се възстановяват много по-бързо от нормалното раждане, а бебетата имали много по-малко проблеми със самостоятелното дишане например.

За седалищно разположените бебета - От 25 години в тази болница 80% от тези бебета се раждат нормално. Ей това вече наистина ме разби. Бебето се брои за седалищно ако в 38мата седмица е още седнало.

За употреба на форцепс и вакум екстрактор - Според този доктор статистиката в цял свят била еднаква - при 7% от всички нормални раждания се налагало да се използва. Като за 5% се ползвал форцепс и за 2% вакум. С форцепс бебето се вадело за 30 секунди до 1 минута, с вакум за 3-4 минути. В тяхната болница само няколко от докторите имат право да работят с форцепс, не се прави от всички. Случаите на някаква травма за бебето в следствие на употреба на форцепс били по-малко от 0,5%. Интересно ми е как изглежда истинската статистика в БГ по този въпрос.  

За лотос раждането (където плацентата се държи в тенджерка със сол) - от болницата не го препоръчвали и техния персонал няма да го направи, но ако много държиш си водиш твоя акушерка и си носиш тенджерката и солта  Laughing и те оставят да си го правиш, но държат детето под наблюдение докато падне пъпната връв.

Плацентата - изчакват около 30 мин след раждането и ако не е излязла тогава слагат инжекция, за да излезе, но не по-рано. Имало пациенти, които искат да си я носят вкъщи. Стара баварска традиция е да насадят дърво върху нея. А още по-стара африканска традиция било да си я сготвят и родата да я похапне  Mr. Green

Стволовите клетки - личното му мнение като лекар беше че не си заслужава да се пазят, първо защото количеството е толкова малко, че не стига за адекватна терапия. Второ защото в повечето случаи когато могат да се ползват за транспалнтация не стават на човека, от който са взети, защото имат същата генетична обремененост като него. За него алретнативата била да се дарят на банка, която ги съхранява и предлага на други нуждаещи се.

За секса по време на бременност - понеже видях че обсъждате да го добавя. Според този доктор при част от жените желанието намалява. При по-малка част се увеличава. А при още по-малка част се увеличава толкова, че мъжете почвали да се чудят какви ги върши жена им докато те са на работа  Laughing Но и трите категории се връщали към нормалния си предишен ритъм след раждането.

Извинявайте за дългия пост, постарах се да сложа нещата които ми се видяха интересни и полезни.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 11:42 от NancyB

# 351
Малеееее, само аз ли  имам желание... сега вече взех аз да се притеснявам ...  newsm78 #Crazy
Радвай се  Joy
И аз си мислех , че като забременея , няма да ставаме от леглото едва ли не  Blush Blush , ама на... то какво стана  Whistling

NancyB , благодаря , че сподели тази информация с нас Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 11:44 от nikolovi

# 352
Аз съм +11.
Първият път на сегашните ми килограми родих.
Тогава бях качила почти 25 кг.

Софи, Марету Hug

hahaha
и аз съм така
 hahaha

# 353
Малеееее, само аз ли  имам желание... сега вече взех аз да се притеснявам ...  newsm78 #Crazy

Е аз какво писах? И аз имам! Laughing Ама .... някак си не мога да се отпусна и нищо не се получава. Crossing Arms

# 354
  • Пловдив
NancyB, голям смях! Joy Joy Joy Joy
Много е бил забавен докторът! И доста полезна информация е казал също! Peace

# 355
  • С-я
Нанси, чудесна е била лекцията. Я да ходиш на повече такива и да ни ги предаваш по същия забавен начин. Друго си е у чужбинско да родиш и това е! Дали случайно да не се завъртя към вашия край към май- юни. То ще си мине като спешност Simple Smile

И аз нямам никакъв мерак, ама то от де да дойде, като първо имах кръвоизлив, после гъбички, после бактерии. Инак сънувам и аз розови сънища, ама какво да направя.

Редактирам се, като си видях линийката. Другата седмица влизам ли в седмия месец или се лъжа? Че ако влизам, мисля да си стягам тревожното куфарче Simple Smile

# 356
Малеееее, само аз ли  имам желание... сега вече взех аз да се притеснявам ...  newsm78 #Crazy

Е аз какво писах? И аз имам! Laughing Ама .... някак си не мога да се отпусна и нищо не се получава. Crossing Arms
tooth Опс...пропуснала съм постоа, сега съм по - добре  Hug
нанси Б  Laughing позабавлявали сте се добре

# 357
polkidot , ако съдя по табличката на 1-ва страница- да, влизаш в 7-мия  Peace . Ти от тогава ли мислиш да си стягаш багажчето? Аз си мислех, чак като вляза в 9-тия  newsm78

# 358
  • С-я
николови, мерси за отговора.
Не знам и аз какво да правя с тази чанта. Може би е по-добре да съм готова, за всеки случай. Ама пък от друга страна, да не
дърпам дявола за опашката ...
Някой друг мислил ли е по този въпрос?

Пак редакция- да ви се хваля- вече имаме дата за граждански брак- 09.04. Много съм доволна. Сега ако  може да ме светнете къде в София можем да си поръчаме сребърни халки, че не ми се дават пари за бяло злато или платина   bouquet

# 359
Браво полкидот радвам се за вас  family честита ви датичка..Simple Smile

newsm78 малее днес много съм се разписала....  Joy

ooooh! и тогоре на това пък крачетата са ми много надути  #Crazy кажете някакъв лек освен че трябва да ги държа повдигнати  newsm78

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 12:42 от ivv83

Общи условия

Активация на акаунт