Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 857
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
nikolovi то си зависи и от кожата на бебчето- ами ако е много суха ще го мажа с олио. Да му дойде времето и ще видим  Simple Smile Аз все пак ще се запася с всякакъв вид мазила.

# 586
Аз да питам за съвет, днес в градината ми казаха, че искат да водят Моника на море. Въпроса е, че се засича точно с моя термин, тя като разбра каза, че предпочита на море. Не се сърдя "много" защото тя е дете и знам, че много обича морето и все още не осъзнава какво ни предстой. Наистина рано е, но аз трябва поне да ориентирам госпожата. Вие как бихте постъпили, на мен ми се иска да е до мен в този момент, но ме е страх да не се настрои негативно спрямо бебето? newsm78

# 587
Честита Баба Марта, мамчета!!!!!

Пожелавам ви много здраве  и безрлоблемно раждане Hug
Като ви чета за раждането, аз още не съм на тази вълна като че ли...Не искам и да мисля да ви кажа, че доста тръпка има.
Днес излизахме за малко, но заваля, а аз се бях настроила за дълъги слънчев ден. Успях да мина през фризиорката, и сега вкъщи  пак....
Избрах си 20 март за дата , ще видим моята година каква ще бъде.  
  Относно седмиците и месеците, от нета си извадих една табличка, кога в коя седмица съм и по нея се водя. Иначе знам, че календалните месеци и нашите не съвпадат, тъй като календалния е винаги над 4 седмици, а нашите се водят по 4 на месец.  А всеки триместър над 12 седмици, та така се наваксват допълнителните дни, че и мъжа ми се чудеше как така термина ми е юни, според него тогава ще съм в 10 месец...
Видях, че някой е дал линк към такава табличка, направете си такава за вас и си следете.

Чакам си аз поръчката от Некст още... и ми е много любопитно вече как изглеждат нещата.
Като бях при нашите си купих две ботилки на ТТ, по 260 мл, бели засега. Тази от 150 ми се видя много малка и се отказах. С дъщеря ми имах 3, една голяма за водата, и две по -малки за мляко и чай. Сега се чудя пък дали стерилизатора, който ми е на Чико ще става за тези бутилки. Дала съм го на роднина, и ще го взема май месец вероятно.
Днес една приятелка си предложи дрешките, братовчетка ми също, май ще ми дойдат в повече, но ще пробирам. Мога да кажа, че почти сме готови за бебка, април и май ще почивам и няма да тичам по магазини, което ме радва. Само здраве и живот, всичко да е наред, все още тръпна в очакване на Варицелата...
В Благоевград си харесах едно одеалце, много мекичко, бяло, направо само за него мисля...
Кг вече не ги гледам, на 8 март съм на ЖК, тогава ще ме мерят пак и ще видя. Витаминките ги разредих, че не мога да си наваксам на апетита.

За цветята- чела съм, че е добре при бебето да няма цъвтящи, че е възможно да възникнат дразнения и не дай си боже алергии..така, че  препоръчвам да не слагате такива близо до бебетата.

Аз вече мисля и за времето след раждането, как ще се справя, това като че ли ме плаши повече и ме вълнува, отколкото самото раждане.

Приятна вечер на всички!

# 588
Честита баба Марта! Да сте здрави и засмени!
Много, много здраве и късмет!

# 589
Честита баба марта и от мен тумбачета , да сте бели и червени и винаги засмени

набързо да ви поздравя, че отивам да приготвям вечерята и после ще съм тук  Hug

# 590
Да ви се оплача,моя мьж нали беше болен и сега слава богу се оправи,но успя да ми прехвьрли настинката на мен! smile3515Сега носьт ми тече като из ведро и не спирам да кихам!Моля ви кажете как да го оправя този нос че ще ми се прьсне главата!!!! smile3511

# 591
Zlatnata, назад бях дала снимка на Балсам за простудни заболявания на Himalaya. Аз съм доволна от него. Също така постоянно промивай носа с физиологичен, можеш да слагаш и клеева тинктура.

В почти всяка тема сме дискутирали илачите за настинки, хвърли едно око.

Хубава вечер от мен!

# 592
Lorkaa , аз дете нямам, ама не е ли мъничка да ходи сама на море (в смисъл, на лагер) твойта щерка... Не знам, струва ми се толкова далече и за дълго време... а за колко деца ще отговаря една госпожа, това не е без значение.

# 593
Златна,пробвай за носа вода и в нея сложи повечко сол и с едно тампонче срагаш в нослето-малко е неприятно,во ефектът е сигурен.
Момичета,моля за съвет-преди млако чистих филтрите на климатика и едниният нещо се раздра и сега в ъгъла му има дупка.Дали е опасно или по-скоро вредно ,ако сега ги сложа така повредени и пусна климата или да не го пускам и утре да търся нови филтри. newsm78

# 594
Не мисля че до утре нещо ще стане.

# 595
Lorkaa, според мен ако дъщеря ти иска по-добре я пусни на море. Ти покрай раждането ще си няколко дни в болница, което значи, че някой друг ще трябва да се грижи за нея. След болницата ще имаш няколко дни само с бебчо вкъщи, да свикнете двамата и няма да трябва да се грижиш и за каката - особено ако няма кой да ти помага ежедневни неща като готвене и пазаруване могат и да се пренебрегнат в началото ако сте само двамата с мъжа ти и няма да ти е така съвестно както ако и каката е там и няма прясно сготвено ядене. Но аз засега деца нямам, така че това е само лично мое мнение, може и да не е правилно.  

# 596
Ох аз да ви кажа изнамерих от едни стари списания на кулинарен журнал една рецепта за ябълков щрудел и взех и я направих.И сега се пече и така хубаво ми ухае че направо ми иде така суров да го ям.Ама ще се сдържа още малко.Някой ако иска рецептата да казва.

# 597
Абе мацки, сетих се да ви питам, колко от вас са с контракции?Аз ги имам от седмица и от тогава разбрах какво всъщност са контракциите.По няколко пъти на ден, но не са болезнени.

# 598
Аз така и не разбрах какво представляват контракциите, но мисля, че нямам. Само откакто съм бременна 2-3 пъти ми се е случвало да се събудя през нощта от много силна болка ниско долу и нещо като съкращаване на мускулите там... не знам какво е, но минава почти веднага.
Днес излязох точно като заваля- ех тази Баба Марта с нейните "настроения" Simple Smile Ходих до 2 магазина да гледам пердета, скоро трябва да се реша и да поръчам. Купих си обаче чаршафи за спалнята от единия магазин smile3503

# 599
  • Варна
Честита Баба Марта!
За малко да пропусна да ви поздравя за 1-ви март.  Embarassed
Днес бях за първи ден на работа, добре се чувствам, да видим и следващите дни как ще е.
Снощи си изпратихме таткото и живот и здраве ще го видим на финала.  Cry Явно бебчо усеща, защото цял ден не спира да ме рита и то ниско долу. Вчера правихме "кекс" и от тогава нещо ме наболява ниско долу в дясно, а и досега бебчо не е ритал толкова ниско. Не знам, как бих могла да различа контракцийте, само се надявам да нямам такива.

Общи условия

Активация на акаунт