Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 842
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • С-я
Честита баба Марта.
Броенето на седмиците малко ме обърква, но трябва да се има предвид, че всеки триместър има 13 седмици, така излиза, че след приключване на 26 г.с. и навлизане в 27 г.с. тогава се навлиза в последния триместър и съответно 7 месец. Аз си смятам, че влизам в 7-мия утре, като термина ми е 01.06.
Мисля, че Таня имаше лентичка,  на което се калкулираше от кога до кога в кой триместър е.
редакция да допълня- видях лентичката на Таня- тя влиза в трети триместър на 05.03., а терминът й е на 29.05- МАЙ месец. Как стана тая работа. излиза, че Таня още не е в седми месец newsm78

# 571
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Честита баба Марта.
Броенето на седмиците малко ме обърква, но трябва да се има предвид, че всеки триместър има 13 седмици, така излиза, че след приключване на 26 г.с. и навлизане в 27 г.с. тогава се навлиза в последния триместър и съответно 7 месец. Аз си смятам, че влизам в 7-мия утре, като термина ми е 01.06.

И аз точно така си го смятам и от утре трябва да сме в 7 - ми според мен също.

Ето линк към рецептата, за която бях писала http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366728.0 Страшно лесна и бърза, а се оказа и доста вкусна  chef

# 572
...вече ясно си личи и хората са много мили: колите спират, за да мога да пресека, като пазарувам продавачите вадят скрити пресни неща, отстъпват ми място в банката например - направо е супер!
milkuz Shocked Ама ти къде живееш, да се преселим за известно време при теб, че да се почувстваме бели хора. Мен веднъж на един светофар на Сливница и Опълченска щеше да ме отнесе РЕЙС при десен завой, баси и безобразието.  Banghead Ама на кой да се оплачеш, на арменския поп ли.
За месеците хич нямам идея кога в кой влизам, ориентировъчно само казвам, като ме питат - "Ми, към еди-кой си" или "Май в ..." и всички много ми се чудят как може да не знам. Но изобщо нямам намерение да си затормоязвам мозъчето с такива неща, нали в картона ми пише - тогава и тогава - на еди какъв си лекар, тогава и тогава - на такъв. В началото още разбрах, че колкото повече се ограмотявам, толкова повече се шашкам и притеснявам без и аз да знам за какво точно. Затова, по-кротко.
В събота и неделя бяхме на хижа в планината, после на off-road през едни чукари, супер беше - и времето, и природата - абе, изобщо, всичко. Майка ми като разбрала, беше изтръпнала милата - колко сме били луди и как не съм се сетила на най-кофтите терени да слизам и да вървя покрай джипа. hahaha Удоволствието от такова приключение е невероятно, ама как да й обясня, че нашият джип е висок и с тия яки амортисьори сме като в люлка вътре всъщност... Както и да е.
мартеа, много ти благодаря за идеята за Старосел - със сигурност ще отидем там, но към април - май. Сега решихме да отидем в Трън, да разгледаме Ждрелото на Ерма и да се поразходим малко, може и до Руй - да използваме, докато още съм в добра кондиция за ходене.
Баба Марта се е намръщила нещо, но да ви е честита и здраве да ви донесе! Бели и червени, румени засмени.

# 573
Сега решихме да отидем в Трън, да разгледаме Ждрелото на Ерма

това е също прекрасна дестинация, едно от най-красивите ждрела, ще ви хареса. Имаше и екопътека там, но не сме я пробвали. Въобще, трънският край е много див и красив.

# 574
  • София
Сега ще ви кажа защо има значение Laughing защото като ме видят с такъв огромен корем и такъв Титаник като цяло, и ме питат в кой месец съм, направо ми е неудобно да кажа - в 6ти. Друго си е 7ми Laughing Това в кръга на шегата, разбира се. Най-важното е да уситскаме възможно най-дълго и всички да родим здрави бебчета Praynig
    Grinning ЗНАЧИ НЕ СЪМ САМА В ТЕРЗАНИЯТА СИ.  И аз от днес съм в седмия месец и съм много щастлива  Grinning

Поли сигурно понеже м. февруари е 28 дни и обърква нещата , но няма значение. Живи и Здрави да сме.

# 575
  • С-я
айде честито, Таня!
А кога ти е термина, освен че е майски. Че с тия лентички съвсем се обърках...

# 576
  • София
айде честито, Таня!
А кога ти е термина, освен че е майски. Че с тия лентички съвсем се обърках...

Joy 29 май ми е термина, доктора ми го промени заради големината на бебето

# 577
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! Да сме живи, да сме здрави, бели и червени, както и бебчетата в нас.
Аз днес бях на чичо Доктор да си видим бебчето, че от два месеца не бяхме го виждали. Как е? Имали вода, храна? Накъде е? Е, вече окончателно със сигурност е девойка Simple Smile. 820гр.
Киди, ще помоля за един розов щъркел да ми се прикачи на първа страница. Много се радвам. Ще си имаме млада госпожица и ще й връзваме пандели.
Днес само да споделя, че хич не съм наред с главата. Отпаднала съм, спи ми се и съм адски разсеяна. Затова за моя безопасност реших да се прибера и полегна, да не ме блъсне нещо по улиците. Дано да влезна вчас скоро. На някой случва ли му се такова нещо, на мен ми е за пръв път от началото на бремеността.

# 578
Сега решихме да отидем в Трън, да разгледаме Ждрелото на Ерма и да се поразходим малко, може и до Руй - да използваме, докато още съм в добра кондиция за ходене.

Избора ти е  Peace
Ходихме миналата година, но ние се катерихме като планински кози (идеята беше на мъжката половина). То не бяха следи от диви прасета, и от други диви животни. Накрая видях една сърна, гледахме се поне 15 мин., успях и да я снимам накрая. Природата е невероятна!!!
Няма да съжалявате.

# 579
Ленчето78 честита ти мома:)
Аз днес цял ден хайманя и без друго малко ми остава малкия е на градина втора седмица да драснем една черта някьде пу пу да не се разболява:)Взех си иследванията добре са хемоглобин 113 крьвна захар 3.9 .Само дето напоследьк хич не наблягам на месото и май трябва да се позамисля щото миналия месец беше 123 ама една приятелка,която наскоро роди ми каза,че за бременни 110 се води нормален хемоглобин незнам дали е така.Тревожеше ме колко ще излезе крьвната захар та се успокоих,че с тези +16 кг знам ли.И всички ми казват,че сьм била качила само на корем ама тоз корем няма как да е 16 кг Laughing Laughing Laughing 
честито на влезлите в 7 месец аз има да си почакам още 2 седмици дотогава:)

# 580
  • Пловдив
Честита Баба Марта
От доста време на съм писала, има промени около мен-първо, вече съм официално от Пловдив /пак/- от понеделник съм тук. Всъщност чака ме още ходене до Бургас и носене на багаж, но най- важно е че вече не съм на работа! Не че не ми звънят постоянно да питат нещо.
Пловдивски мами -бройте ме и мен от сега нататък за срещите- ще се радвам да се запознаем!
За раждането-  -насочила съм се към родилното на Пещерско, отзиви за там? Първо си мислех да си избера екип, но първо че нямам кой знае какви усложнения за сега с бременността, пък и там били все добри екипи- поне така чух и реших да не хвърлям излишни пари.
В понеделник пък ще се записвам при нов гинеколог тук в Пловдив и ще се надявам да ми даде месец болничен, стискайте палци!
Толкова теми сте разисквали.... Да видим за кои ще се сетя:
Кафето -поне по едно на ден! едно силно сутрин и едно със сметана следобед. Иначе не става- с това ниско кръвно!
За количките - аз май ще ползвам от една приятелка.
А сега аз да питам за мнението ви за цветя в стаята с бебето? Четох, че цъфтящи не можело, пък и от пръстта нещо ставало.... абе че не може, а аз искам поне едно цветенце да сложа! Иначе се присъединявам към тези, на които им предстоят ремонти- само да взема тоя болничен, да ми е спокойно и започвам!
И добре дошли на новите мами!

# 581
момичета, къде ви правят път. Аз днес само се карам по бабички, защото нестига, че никой не ти прави път, ами се опитват и да ме предреждат.  Close

# 582
t_tabakova и аз за цветята много се чудя. То не, че съм голяма цветарка де, но имам едно дръвче бенджамин, което съм си го отгледала от листо под буркан и много го обичам - та искам поне то да си живее в спалнята, но също чувам противоречиви мнения. Иначе имам теменужки и бегонии, но те са в дневната, а лятото ще ги еспедирам навън. Другите цветя ми умряха, не умея да се грижа за тях явно Sad.

# 583
Аз да задам един въпрос - тъй като нашите бебета ще са летни, вие след баня с какво мислите да ги мажите. Някъде чета, че заради топлото е по-подходящо с мляко, но пък другаде, отричат млякото  newsm78 Налегнаха ме сега тези мисли  ooooh!

# 584
Аз да задам един въпрос - тъй като нашите бебета ще са летни, вие след баня с какво мислите да ги мажите. Някъде чета, че заради топлото е по-подходящо с мляко, но пък другаде, отричат млякото  newsm78 Налегнаха ме сега тези мисли  ooooh!

Моника ми се роди на 8-ми юни и я мажех с олио, но нейната кожа си е суха. Зимата съм я назала и с мас, рядко, но когато понастине помага.

Общи условия

Активация на акаунт