Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 812
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!

mama jeia аз този ябълков сладкиш го правих редовно преди и рецептата я имам от списание Журнал от преди 3-4 години, наистина става много хубав, но последния път като реших да направя нещо сладко не можаха да се отлепят ябълките от карамела и сладкиша стана много "красив" Crazy, само аз си го ядох Joy.

Pepsilight аз също трябваше да плащам глоба за международния паспорт, но майка ми като отиде да я плати, служителката от паспортна служба била така добра да и каже, че ако след изтичане на срока не го предадеш до 1год. и 3(или 6, не помня точно) месеца, после просто го предаваш за унищожение и не могат да ти сложат глоба. Друг е въпроса, ако ти трябва за да пътуваш извън ЕС, тогава трябва да я платиш, за да си извадиш нов.

# 151
Добро утро на всички!
По темата за кафето пия всяка сутрин с много мляко по 1-2!Много ми помага за перисталтиката! CrazyА винце си пиивам понякога,но го меша с фанта! Peace
antoniabg, честит  stork-girl
А за количките и аз сьм в чуденка,ще мисля като изляза в отпоска ! Whistling

# 152
Само и аз да се намеся за документите, тъй като скоро ги сменях. При смяна на лична карта, дори и да не искаш да ти преиздават задграничния, задължително трябва да се предаде. Още повече ако си сменяш фамилията, както предполагам е при Пепси, защото става с различно име и "Може да има злоупотреби"- както ми казаха на мен  Peace

# 153
  • Пловдив
Natai Nat дай някякъв линк да ги разгледам тези колички Хаук,че и аз искам да е лека,понеже съм голям миньон  newsm03. Бях се насочила към Чиполино заради външния им вид и добрата цена,ама нали казвате че не стават и съвсем се обърках

# 154
Добро утро, момичета!
Мерси на всички за пожеланията   bouquet
Пепси, честито и на теб, с малко голямо закъснение  Embarassed, надявам се да ме извиниш  Simple Smile много дълъг и щастлив семеен живот ти желая  Simple Smile
Честото на всички научили пола Simple Smile
За количките, аз от време на време обикалям, ама все нещо не ми харесва на някоя - една тежка, друга, ми  се струва с много малък кош за багаж, третата не ми харесва като я видя в магазина, четвъртата незнам си какво....изобщо няма угодия  Sad
За темата за раждането - аз толкова много исках да родя естествено, но ми се секнаха мераците, та почти 99 % е сигурно, че ще съм секцио .... но както, така, важен е крайния резултат  Simple Smile
За кафето - общо взето откакто разбрах че съм бременна не пия,  само ако много ми се допие. С алкохола е същото  Simple Smile
Аз вече няколко пъти се подстригвах и кичури си правих, а като се гледам скоро пак ще трябва да ги правя  Simple Smile
Днес имам час за фетална ехокардиография, та имам един въпрос - някой ходил ли е и как протича прегледа, че нещо не мога да намеря инфо..

# 155
http://911.bg/a2/malibu-all-in-one-trio-4313097.html

Аз не сьм миньон но с тежестите сьм скарана:))))))))И най-вече за да си пазя крьста. Peace

# 156
Добро утро и от мен! Благодаря и аз се радвам, че всичко е наред и за  stork-girlsmile3521
Лорка благодаря за кафенцето  Grinning!
Мартеа продължавам да ти  fingerscrossed!
Сега започвам да пиша на листче каква точно искам да бъде количката и смятам, ако утре е такова хубаво времето пак да пообиколя вече сериозно по магазините.

# 157
Живот и здраве, искам нормално.
С епидурална.

мартеа ,кога се слага тази упойка (още в началото или преди самото раждане ) и какво е чувството ....................винаги съм се чудела . Blush
по принцип много ме е страх от тези упойки в кръста.Боли ли ?

# 158
  • Варна
Само и аз да се намеся за документите, тъй като скоро ги сменях. При смяна на лична карта, дори и да не искаш да ти преиздават задграничния, задължително трябва да се предаде. Още повече ако си сменяш фамилията, както предполагам е при Пепси, защото става с различно име и "Може да има злоупотреби"- както ми казаха на мен  Peace
Благодаря за информацията.
Kidman, моят е изтекъл преди година и 4-5 месеца, но да видим дали ще ми искат глоба.

# 159
Живот и здраве, искам нормално.
С епидурална.

мартеа ,кога се слага тази упойка (още в началото или преди самото раждане ) и какво е чувството ....................винаги съм се чудела . Blush

Вьпросьт не е кьм мен но ще ти кажа как беше при мен.Слага се на 4 см разкритие по принцип  на мен ми я сложика на 2 см понеже не можех болките да ги търпя.Лягаш в ембрионална поза и ти я забиват в крьста тази игла не боли много търпи се отпусна ме веднага още на втората контракция след това.Само дето след 3-=40 минути пак почна да се усилва болката и мислех,че ще ме наливат постоянно с такава упойка но ми казаха,че не може понеже раждането щяло да спре.На 9-10 см ми сложиха втората доза заедно с един коктейл обезболяващи вьв вената от цялата комбинация не ме отпусна изобщо много ниськ праг на болката имам.Иначе ми казаха,че с епидурална упойка се ражда по-бьрзо като за пьрвескиня аз родих за 8 часа предизвикано раждане.И понеже след раждането проблеми с крьста сьм имала около 2 години не казвам,че са били от епидуралната упойка но 4 месеца след като родих са ми слагали и спинална заради друга операция не желая никакви упойки в крьста по никакьв повод затова сьм избрала секцио с пьлна упойка.И забравих да добавя,че единия от неврохирурзите при които ходих ми беше казал,4е ако питаш анестезиолозите ще кажат,че не може да се получат болките в крьста от тези упойки но според него може.

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 10:18 от Natai_Nat

# 160
Пепси, моят беше изтекъл преди 8-9 месеца , но не ме глобиха . Общо взето зависи от лелката , която ще ти вземе документите . Но като отидеш да си ги подаваш, още тогава си носи паспорта, защото може и да те върнат  Simple Smile

# 161
Добър ден!
Днес ми е много хубав ден, наспах се рано-рано, закарах малката на градина, платих всички сметки, купих мартеници, купих си ново кремче за стрии и една страхотна рокличка. Много добре се чувствам като похарча малко пари за себе си  Mr. Green
За количките - всеки си има мнение и затова има толкова много модели. Ако най-доброто беше универсално, щяха да произвеждат само 2-3 модела. Киди, твоята също много ми харесва! Определено триколките са ми фаворити.
За подстригването - стрижа се, естествено. Не мога да си представя да не отида на фризьор 9 месеца  Shocked И се боядисвам също, ама фризьорката отказа да ми слага нормална боя, въпреки настояването ми, та и аз с безамонячна. Имам 6 бели косъма и заради тях трябва да се боядисвам цялата  Twisted Evil
За раждането - още се лутам и не съм отишла на ортопед. Но много ми се иска нормално! Най-вече защото след 5-6 години ще искам още едно дете, а трето секцио ми звучи малко страшно. Иначе съм за пълна упойка, ама аз съм си малко бъзла и все си мисля най-лошото - ако нещо кихна, или се закашлям, или лекарите кажат нещо, което ме изплаши, определено така ще се паникьосам, че ще им преча на работата. Не знам, нека мамите със спинална упойка разкажат по-подробно.

Мария от Бургас нещо ми се губи, дано всичко е наред при нея!

Тони, честито ти момиченце! Таткото сигурно е много щастлив!

# 162
  • София
Здравейте!

Еййй не мога да ви изчета  Grinning

За кафето пия по едно голямо и силно сутрин, понякога и следобяд. Мисля не вреди много. Бира и аз пия , писала съм и преди че много я обичам и трудно спирам на чаша, Blush  ноооо не пия всеки ден.   Simple Smile

Матрейка  Успех на прегледа дано не е сериозен проблема . Когато можеш почивай си . Ти много се преуморяваш , според мен  Hug

Тони Честото ти момиченце!  Heart Eyes

# 163

значи, много е важно кой ти я слага и много е важно да не мърдаш. Това с немърдането ми беше голям кошмар, но се справих. Слага се до 4 см разкритие. Ако отидеш с 5 см - няма епидурална.
Надолу пиша в бяло, на който не му се чета за нормално раждане, да не чете, не че е страшно, но просто пиша подробности
Моето раждане беше много дълго - 20 часа, защото започна с изтичане на води, а не с контракции. Разкритието вървеше много бавно. На 12я час имах 4 см, след няколко прегледа - това ми беше най-гадно от цялото раждане. В интерес на истината не зная какво е контракция и как боли - контракциите започнаха след слагането на упойката и не ги усещах. Чувстваш си всичко, усещаш си краката (при спиналната нямаш усещане от кръста надолу), но не чувстваш болка. Това не е еднократна инжекция, а всъщност ти слагат абокат, в който наливат определена доза според болката ти. Имаше леко негативен ефект, защото когато започнаха напъните накрая, ми спряха наливането на упойката, за да усещам кога да напъвам (беше ми ужасно смешно, защото всички крещяха "изакай бебето, изакай бебето - усещането е наистина като за повик по голяма нужда). И така, както нищо не усещах, изведнъж ме връхлетя цялата сила на напъните, от което за малко да припадна. Защото ако нещата се случват постепенно, вероятно сам се обезболяваш в един момент. Не знам. Може би това е единствената негативна страна от цялата работа. Не знам защото не напъвах както трябва ли - имах проблеми с дишането, защото съм астматичка или от какво, но имах много разкъсвания, въпреки епизотомията. Не вярвам да е от епидуралната. Не мога да препоръчвам нищо на никой, но така съм решила да раждам пак, защото прага на болката ми е нисък и ако пак се очертае 20 часово раждане, ще ми по-добре така.

# 164
  • в белята
Айде и аз да подкрепя мнението на Натай Нат за епидуралната упойка. Peace
И при мен се получи усложнения с кръста след това  Sick Sick SickНаведях ли се ,нямаше изправяне без да поседна за пет минути.наведена неможех да сърша каквато и да е работа ,от болка започваха да ми треперят чак ръцете .......... ooooh! ooooh! ooooh!Една година се влачех по кинезотерапевти и ми биеха някакви инжекции...........за да се пооправя малко ,сега пак от време на врмеме получавам болките.Та извода е второто раждане  - ако е нормално без упойка ,а ако е секцио с пълна такава. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт