Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 826
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Ей, да престанте с тези снимки и рецепти за вкусотии, че заради вас ще стана 100 кила  Laughing

Grinning Grinning И аз снощи направих този сладкиш на мама Желя с ябълките, обаче го направих с компот от праскови и стана супер вкусно. И точно това си помислих, че ще стана 100 кила и че повече няма да чета подобни постове с разни вкусотии  Grinning Grinning Grinning

# 241
Мамите с опит, можете ли да споделите малко инфо за шишетата -

1. Колко и какви шишета ще трябват в началото за кърмено бебе - и дали изобщо трябват?
Гледам някакви за новородени 120 мл, 240 и 250 мл. 250 мл ми се вижда малко голямо честно казано, не знам какво може да се дава на детето в такова шише.
Та се чудя, ние ще се пробваме с кърмене и дано да стане. В такъв случай предполагам шишета ще ми трябват за чай или вода ако давам, и евентуално инцидентно ако кърмата се дава от шише. Значи примерно 2 шишета от 120 мл и 1 от 240 мл примерно. Това май би трябвало да стигне за начало.

2. По какво се познава едно шише дали е за чай или мляко - шишето ли е специално или биберона, който се слага на него - т.е. може ли от едно и също шише да се дава и чай и мляко, като само се сменя биберон?

# 242
Киди, продължавай, продължавай да ме изтезаваш  Crossing Arms Аз каквото и да ям, после имам киселини в гърлото. А пък като легна вечер...

Мартеа, в събота съм на преглед при малкия Марков. Обсъдили са ми случая и ще видим какво ще покаже ехографа. Ще разпитвам за раждане, болници... имам какво.

# 243
  • С-я
От всичко най-обичам да вися в готварския и да гледам кой какво е спретнал Simple Smile Големи майсторици има там.
Майка ми заяви, че само съм се настървявала да ям по много.
Мартеа, рецептата ти за туршия е уникална. Да вземеш верно да я спретнеш, да видим какво ще стане.

# 244
Нанси,

аз не смесвах шишетата за чай, вода и мляко (това с млякото беше чак след годинката, когато започнах да захранвам с АМ).
В началото имах две ползвани шишета - и двете малки - едно за чай и едно за вода. Сега не съм сигурна дали ще давам и чай, живот и здраве. Той мирише особено и ароматизира шишетата, независимо че шишето е мито и стерилизирано. И "млечните" шишета ми миришеха на мен. Вода давах по глътка след кърмене, но дъщеря ми не я искаше. Давах вода за да промия устичката, защото дъщеря ми имаше млечница. Въпреки че по-добрия начин е това промиване да става с лъжичка.

С две думи - ако мислиш да даваш чай и вода, както и да имаш под ръка шише за кърма, ако ес наложи да отсъстваш за някое кърмене, три шишета са ти напълно достатъчни. Аз мисля да си взема 2 малки и 2 големи - за всеки случай.

# 245
  • Бургас
Киди ,благодаря за личното съобщение ,което си ми пуснала  деня преди лекцията .Аз бях пред Дилайт точно в 9,30 ,но понеже нямаше никой предположих ,че сте влезли и аз се качих понеже идвам за първи път .И сега като разгледах снимките на мамите от Бургас се ориентирах , дори накрая си взе дъщеричката при тебе че май и стана мъчно за мама .Обещавам на следващата лекция да се запознаем и организираме по сериозно .Иначе лекцията ми хареса като за първи път  Hug

# 246
Киди, продължавай, продължавай да ме изтезаваш  Crossing Arms Аз каквото и да ям, после имам киселини в гърлото. А пък като легна вечер...

Съжалявам, извинявам се   bouquet
А, аз пък колкото повече ям, толкова повече ми се яде, а като не ям мога и цял ден да издържа гладна, но хапна ли нещо съм като бездънна яма мога да ям до пръсване.

# 247
Киди ,благодаря за личното съобщение ,което си ми пуснала  деня преди лекцията .Аз бях пред Дилайт точно в 9,30 ,но понеже нямаше никой предположих ,че сте влезли и аз се качих понеже идвам за първи път .И сега като разгледах снимките на мамите от Бургас се ориентирах , дори накрая си взе дъщеричката при тебе че май и стана мъчно за мама .Обещавам на следващата лекция да се запознаем и организираме по сериозно .Иначе лекцията ми хареса като за първи път  Hug

qni4ka, много съжалявам че не сме се видели, аз да си призная малко закънях с 5минути и понеже вечерта не ми отговори на съобщението незнаех дали уговорката важи. Като цяло и на мене ми хареса лекцията особено втората тема за раждането. Жалко, че не си ме познала по време на самата лекция, че да се запознаем.
Малката искала да се качва горе при нас но паднала по стълбите и затова така се разревала  Grinning

# 248
  • Бургас
Обещавам

# 249
Леле не мога да ви изчета... лелее  ooooh!  Grinning Grinning Grinning
Аз не се включвам много много,защото сме малко заети с ремонт и ходим насам натам.
Иначе...бях днес на ЖК,вече от началото на бременността до сега съм качила 13кг...направо се депресирам чак..пфуу  Blush
Започна да ме хваща шубето за раждането... и все гледам да се занимавам с разни неща,че да не го мисля.Иначе бебока яко се върти вътре,ама чак понякога болезнен ритник отнасям брейй...
Усмивкии!  smile3521

# 250
  • Варна
Добро утро, момичета   bouquet

Пепси, аз в 3.15 имам среща с една друга бременна мама пред клиника Надежда, така че ако ти е по-удобно, може там да се видим, ако не - в 3.20 пред кардиологията (то това е и входа на родилното, нали?)
Peace

# 251
Сладурки, повтарям въпроса си от снощи, щото може и да не сте видели, но аз малко ....пак да питам  Whistling Whistling
Да звъня ли на лекарката ми ?

Момичета имам въпрос. От 2 дни гърдите ми са с по-висока температура. Направо си парят . Някой има ли представа от какво може да е? Не ме болят, нямам напрежение , но са горещи. Да си измеря Т ли, ама то как там само ли  newsm78
Някой има ли идея какво може да е?

# 252
nikolovi, ако носиш сутиен (особено от изкуствена материя) е нормално гърдите ти да са по-топли от останалата част на тялото. Поне аз при мен съм забелязала това, но то си е постоянно, а не както ти пишеш че при теб е само от два дни.
Да не си сменила сутиена, или гърдите ти да са нарастнали или пък ако се мажеш с нещо да си сменила марката?
За това се сещам, че може да причини примерно някаква алергия и съответно по-висока температура.
Но по-добре питай лекарката си.

мартеа
, Много благодаря за отговорите. Още не съм сигурна дали ще давам вода и чай, но искам да имам готовност в случай че реша да го правя и да са ми под ръка шишетата.

# 253
Започна да ме хваща шубето за раждането... и все гледам да се занимавам с разни неща,че да не го мисля.

нормално е сигурно. Аз съм много ербап уж, ама и мен ме е шубе. Само да мислим позитивно, всичко ще се нареди Praynig

Николови, видях аз, но идея си нямам какво е newsm78 При кърмене може да говори за запушване, ако е на определено място, но сега - идея нямам....

# 254
Сладурки, повтарям въпроса си от снощи, щото може и да не сте видели, но аз малко ....пак да питам  Whistling Whistling
Да звъня ли на лекарката ми ?

Момичета имам въпрос. От 2 дни гърдите ми са с по-висока температура. Направо си парят . Някой има ли представа от какво може да е? Не ме болят, нямам напрежение , но са горещи. Да си измеря Т ли, ама то как там само ли  newsm78
Някой има ли идея какво може да е?

Усещаш ли някакво напрежение?
Аз на твое място бих се обадила за всеки случай!

Общи условия

Активация на акаунт