Масажи. За красота и здраве. Вашите въпроси.

• 16 112
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Определено сега като се замислих май много кожа засмуквам с вендузата а това с придърпването на кожата за по лесно движение на вендузата въобще не съм го правила. newsm78
Ще пробвам тази вечер малко по малко кожа да засмуча  Rolling Eyes.
Само да попитам движението на вендузата само от долу на горе ли е или и в двете посоки?
Като засмучеш кожата си я придвижваш и в двете посоки енергично, докато отслабне вакума и после пак така. Аз си правя масажите по около 15-20мин. общо за дваата крака.
В салоните е по 30мин. , но на мен ми омръзва и така съм намалила времето. Но ако се правят редовно ефекта е на лице.
Ако не ти е чсно нещо не се притеснявай да питаш  Simple Smile

# 31
 HugЗдравейте отново!Преди вендузите се намазва мястото с масло и движенията са кръгови отдолу нагоре.Не се засмуква много ,трябва да има приятна болка при движението.

# 32
А да ми обясниш какво е това зонотерапия с мед?Как се прави? Praynig

Съжалявам. Наистина бях изчезнал... Много мачкане падна... Simple Smile
Зонотерапията с мед, това е почти същото като обикновена зонотерапия, само че вместо маслото се използва мед.
Има и някой допълнителни изпомпващи похвати които се използват. Лично на мен много ми харесва.

# 33
Поздрави на колежката Кет и благодаря за мненията, които на 100% подкрепям.

Извинявай, murgana, но дори и половин синина не бива да се допуска.
Това е хематом - прецакани капиляри, които вече няма да си вършат работата.
С други думи не само че няма полза, ами си е жива вреда.

Ако си ги правите сами, четете какво е написала колежката Кет.
Ще уточня само - никога не задържайте вендузата да стои на едно място.
Постоянно трябва да я "водите" по кожата от момента на "залепването" до момента на свалянето.
С масалце и с не много вакум, тогава няма да имате синини, колкото и да ви е нежна кожата.
Също избягвайте вътрешна страна на бедрата - там, където минават основните кръвоносни съдове.

# 34
Здравейте, искам да попитам какви масажи се препоръчват при бременност и вреден ли е антицелулитния масаж, в случай че не се използва апаратура? Също ако имате информация къде в София се предлагат такива масажи за бременни, имам предвид с опитен специалист и подходящо оборудване.  Благодаря предварително:)

Интересен и важен въпрос.
Лекарите и масажисти все още спорят по този въпрос. Лекарите са против. Масажистите са за.
Лично аз (въпреки, че съм масажист) съм по-скоро против.
При бременност единственото, което бих препоръчал лек релаксиращ масаж на гърба в седнало положение.
Без апаратури и съвсем по естествен начин ще ти облекчава евентуалните болки в гърба,
каквито често се наблюдават при бременност.
Не давай да ти пипат кръста и ахилеса. Там има точки, които могат да предизвикат раждането.
АЦ масажите - твърдо не. Остави ги за след раждане. Въпреки, че "добричките" масажисти (като мен и кет) не причиняваме болка
по време на тези процедури, все пак това не е приятна процедура и на тялото ти сега този "стрес" не е нужен.
Още повече, че целулита често се дължи на бременността. Това е заради хормоналните промени в тялото.
Докато тези процеси не спрат (т.е. до след раждането), няма смисъл да се бориш с целулита.
Можеш да приемаш водни процедури - вани (не басейни - там може да има инфекции - те също не ти трябват точно сега), във водата всички процеси
протичат по-лесно и малко или много ще предотвратяваш появата на целулита.
Преди да предприемеш каквато и да е процедура, първо се консултирай с акушер-гинеколог, който ти наблюдава бремеността.
По време на бременност има много противопоказания за масаж, в зависимост от конкретния
случай. Затова най-добре питай лекаря.

# 35
 NaughtyОтносно масажите по време на бременност, не е желателно да се правят най вече от некомпетентни хора. В зоната на кръста има точки който могат да предизвикат аборт. Колегата е прав ,че трябва само разходки и басеин но пак под лекарски контрол.Аз имам приятелка която има проблеми с цикъла и като  я натисна на една точка на кръста след 2часа и идва мензиса ,така че внимавайте.Има и меридияни и точки по тялото които са противопоказани при бременни та че не експериментирайте.Има също точки които са за токсикози по време на бременноста/при повръщания/но това го знаят само учили акупресура.

# 36
# 37
Mia Mia,
понеже се интересувам от локалното отслабване, но не съм намерила досега доказан метод за това, та да те попитам колко см ти намаляха обиколките след 12, както казваш, доста яки масажа?

Това го бях пропуснал да прочета, а е интересен въпрос.
По-принцип практиката показва, че (най-често) за 10 процедури се сваля какво то може да се свали. Като, обаче, процедурите се правят всеки ден.
Но това не значи, че процедурите трябва да спрат. След като спре да намаля обиколкта на бедрото, хубаво е да се направят още 4-5 процедури.
Иначе изпразнените места бързо ще се запълнят отново с течност. Затова се правят още няколко за да свикне тялото с това положение на нещата.
Точно поради тази причина грешно е да се правят процедурите през ден (като гребеш срещу течението, трябва да правиш по-чести гребванията).
Но предполагам, масажиста на Миа Миа е "садист" и затова й дава почивка от по един ден.
По-правилно е да се правят всеки ден, без насилие, болки и най-вече в никакъв случай със синини.
За това, колко см се свалят, много зависи колко са началните сантиметри. Аз свалях от 1,5 см минимум до 7 см максимум (от бедрата).
По-принцип няма начин да не намалеят см навсякъде - талията, ханша, бедрата и прасците, но най-лесно намаляват на талията и бедрата.

# 38
  • София
 Благодаря за разясненията в последния и във всичките ти постове MrSmith,
въпросът, който ме вълнува е за отслабване, а не за премахване на целулит. Т.е когато излишните няколко см са от мастна тъкан, а не целулит. Имам предвид корем и паласки. Мислиш ли и имаш ли практика в намаляване на см в тези случаи? И особено когато няма излишни кг (175см/58кг). Излишните см са 6-7 и за намаляването им е необходимо отслабване  с 6-7 кг и да се стигне до кльощавост направо.
Преди беше дал един линк за самомасажи, които са много приятни и лесни за изпълнение. Дори си правя редовно масажа за лице - страхотен ефект. Мислиш ли, че с всекидневен самомасаж като показания може да се постигнат резултати?  newsm78

# 39
Първо, разлика между целулита и мастната тъкан на корема и паласките не е голяма (само строението,
съдържанието си е същтото). Това са застойни места с мазнини и течности.
Второ, че няма такава зависимост 6-7 см да се равняват на 6-7 кг.
Жената, при която постигнах такова намаляване на см, мисля, че отслабна с около 2 кг.
Но това не се дължи само на масажите, а и на физическата активност и правилното хранене.
Нещата трябва да се правят в комплекс за да се постигне най-добрия резултат.
Хубавото на масажите, че атакуват тъкмо застойните места, които не намалят вследствие на тренировките и диети.
Получава се така, че може да ви се изпие лицето и да ви изпъкнат ключиците от отслабването вследствие
на тренировките и диетите, но корема, паласките и ханша да не мръднат.
А масажите един вид ви тренират локално конкретните места. Затова понякога след първите 2-3 процедури
има усещане като при мускулна треска.
Така че АЦ масажи са тъкмо за това, за което се интересуваш.
Дали би могла да си ги правиш сама? Не съвсем. Самомасаж е по-скоро за подържане на нещата.
Този тренировъчен ефект трудно можеш сама да си го причиниш. Особено в неудобните за самомасаж
места като задната част на тялото.

# 40
здравейте  Flutter много полезна информация намирам тук!
имам въпрос - при 3-ти и 4-ти стадий на целулит самомасажи и опаковане на бедрата, като на клипчетата с руската лекарка, ще помогнат ли? при мен целулита е предимно от вариране на килограмите - всяка есен качвам, всяка пролет свалям.
благодаря предварително    bouquet

# 41
Интересна е темата, благодаря за което.  bouquet

От една година си правя масажи. Докато бях у дома около 4-5 процедури правих на седмица, но сега като започнах отново работа масажите ми се сведоха до 1 в седмицата. Чувствам се супер , но усешам че не ми е достатъчен. При първа възможност ще ги увелича отново като брой. Масажът ми предимно е цялостен , релаксиращ + вакум на бричовете . Бях спряла вакума за известно време през зимата и веднага усетих как се закръглам там. Сега отново го подновявам. Миналато лято бях мн доволна дано ефета е същият и това лято - гладка кожа без видим целулит. За съжаление не спортувам , а знам , че със спорт резултата ще е още по добър.....

# 42
здравейте  Flutter много полезна информация намирам тук!
имам въпрос - при 3-ти и 4-ти стадий на целулит самомасажи и опаковане на бедрата, като на клипчетата с руската лекарка, ще помогнат ли? при мен целулита е предимно от вариране на килограмите - всяка есен качвам, всяка пролет свалям.
благодаря предварително    bouquet

Не знам защо толкова мрачно гледате на нещата... По-принцип при 4-ти стадий връщане назад няма.
Но това състояние е крайно и вие надали сте стигнали до този стадий. Целулита се калцира и става на твърди, болезнени при допир плочки.
Не вярвам някоя от вас, които го четете това, да сте стигнали до такова състояние. Трябва да сте на 55+ и цял живот да сте изтезавали тялото си с вредни
храни, да не сте се движели и т.н.(което по-принцип е по-присъщо на днешните момичета, а не на момичета от 70-те, 80-те или 90-те.)
Да сте в 3-ти стадий е по-възможно, въпреки, че пак малко е вероятно. Ако случая все пак е такъв (Ако!), то тогава самомасажите надали ще ви помогнат.
При 3-ти стадий трябва по-сериозно да се отнесете към проблема, като на първо място преразглеждате менюто си и започвате да се занимавате
с упражнения (аеробика, водна аеробика или гимнастика или просто плуване - последното е най-доброто срещу целулита).
И успоредно с това препоръчвам да започнете серия от  АЦ процедури. Като свърши серията от процедурите, продължавате със здравословния начин на живот
и успоредно с това си правите самомасажите. След 2-3 месеца можете да повторите серия от процедури и т.н. до изчезването на целулита.

# 43
Интересна е темата, благодаря за което.  bouquet

От една година си правя масажи. Докато бях у дома около 4-5 процедури правих на седмица, но сега като започнах отново работа масажите ми се сведоха до 1 в седмицата. Чувствам се супер , но усешам че не ми е достатъчен. При първа възможност ще ги увелича отново като брой. Масажът ми предимно е цялостен , релаксиращ + вакум на бричовете . Бях спряла вакума за известно време през зимата и веднага усетих как се закръглам там. Сега отново го подновявам. Миналато лято бях мн доволна дано ефета е същият и това лято - гладка кожа без видим целулит. За съжаление не спортувам , а знам , че със спорт резултата ще е още по добър.....

Браво, Агафия!
Да. Когато нямаш целулит и не ти се ходи да спортуваш, масажите са един добър начин да се предпазиш от него.
Дори и релаксиращ масаж, който е много приятен, върши чудесна работа за това. Но ако наистина включиш и някакви физически упражнения,
ще е съвсем супер.

# 44
Не знам защо толкова мрачно гледате на нещата... По-принцип при 4-ти стадий връщане назад няма.
Но това състояние е крайно и вие надали сте стигнали до този стадий. Целулита се калцира и става на твърди, болезнени при допир плочки.
Не вярвам някоя от вас, които го четете това, да сте стигнали до такова състояние. Трябва да сте на 55+ и цял живот да сте изтезавали тялото си с вредни
храни, да не сте се движели и т.н.(което по-принцип е по-присъщо на днешните момичета, а не на момичета от 70-те, 80-те или 90-те.)
Да сте в 3-ти стадий е по-възможно, въпреки, че пак малко е вероятно. Ако случая все пак е такъв (Ако!), то тогава самомасажите надали ще ви помогнат.
При 3-ти стадий трябва по-сериозно да се отнесете към проблема, като на първо място преразглеждате менюто си и започвате да се занимавате
с упражнения (аеробика, водна аеробика или гимнастика или просто плуване - последното е най-доброто срещу целулита).
И успоредно с това препоръчвам да започнете серия от  АЦ процедури. Като свърши серията от процедурите, продължавате със здравословния начин на живот
и успоредно с това си правите самомасажите. След 2-3 месеца можете да повторите серия от процедури и т.н. до изчезването на целулита.

мерси за съветите! АЦ процедури в момента не мога да си позволя, а и като цяло се храня здравословно, имам залитания по сладкото в определени моменти. не живея застоял начин на живот, но признавам че бих тренирала по-сериозно. и да - нямам болезнени участъци или калцирани, просто са много видими, на места са като мини-ями  Rolling Eyes  не знам кой стадий се води това, но момичето-модел от руските клипове, което се води 2-ри стадий, е цвете пред моята кожа! затова реших, че съм по-напреднала фаза. значи увиванията и масажите биха помогнали, стига разбира се да ги прилагам дълго време, така ли?

мерси пак  Party

Общи условия

Активация на акаунт